Wat zijn de leukste kraamcadeaus om te krijgen? Eerder dit jaar deed online shopping platform KidsToday.nl een onderzoek welke kraamcadeautjes wel en welke juist niet graag ontvangen worden door kersverse ouders.

Kraamcadeaus Go or No-go?

Kraamcadeaus die een no-go blijken zijn: schoentjes voor de eerste drie maanden, kleertjes in maat 50, knuffels, invulboeken en spullen voor in de babykamer.

De top-5 van favoriete kraamcadeaus is: cadeaubonnen, een gepersonaliseerd cadeau, kleertjes vanaf maat 62, speelgoed en boeken. Als jonge ouder ben je natuurlijk blij met ieder cadeau – groot, klein, praktisch, mooi, educatief en/of grappig – dat je krijgt. Het ene past soms iets beter bij je dan het ander, maar de cadeaugever heeft het met zorg voor je uitgekozen, en daar gaat het om.

Toch zijn er vaak een paar cadeautjes die je bijblijven, omdat ze zo origineel, praktisch of veelgebruikt zijn. Of omdat er een mooie gedachte achter zat. Wat waren de favoriete kraamcadeautjes die de Meer Voor Mama’s-Bloggers ooit ontvangen hebben? Hieronder delen zij hun tips:

CD ‘Muziek op schoot’ – Ank

We hebben veel mooie kraamcadeaus gekregen, één van mijn favoriete cadeautjes is de cd ‘Muziek op schoot’ van VOF de Kunst. Vrijwel vanaf de geboorte hadden zowel mijn vriend als ik behoefte om kinderliedjes te zingen voor onze zoon maar helaas was het repertoire en de teksten van die paar liedjes die we nog wél kenden, diep weggezakt. En toen was daar ‘Muziek op schoot’: 25 van de bekendste kinderliedjes, in een nieuw en swingend jasje gestoken door VOF de Kunst. Dat alleen al maakte het een meer dan welkom cadeau. Nog beter werd het door de bijdrage van (o.a.) Guus Meeuwis, de dialogen tussen hem en Nol van VOF de Kunst moeten haast wel voor meeluisterende ouders met humor zijn bedoeld. Een genot om naar te luisteren maar vooral om mee te zingen.

leukste-kraamcadeau-muziek

Gepersonaliseerd kinderstoeltje – Rianne

In de kraamtijd zijn wij verwend met heel veel mooie cadeaus. Eén van de cadeautjes die er voor mij tussenuit sprong was een ontzettend leuk kinderstoeltje wat ik van mijn tante heb gekregen. Zij kocht een basis SUNDVIK-kinderstoeltje bij Ikea en liet dat bedrukken in de stijl van het geboortekaartje van mijn dochter. Erg origineel en nu mijn dochter iets ouder is maakt ze veel gebruik van het stoeltje.

Baby Gem – Valerie

Bij de geboorte van mijn dochter kreeg ik een Baby Gem, gemaakt door Gassan Diamonds. Dit is een kaart met daarin een klein diamantje. Dit diamantje kun je (laten) verwerken tot een sieraad voor het kindje als het ouder is. De bijgevoegde kaart kun je personaliseren door middel van het invullen van de naam en geboortedatum van het kindje en de naam van de gever. Ik vind het een mooi idee dat mijn dochter later een sieraad draagt met daarin iets wat ze heeft gekregen bij haar geboorte.

kraamcadeau-baby-gem

Oaties slofjes – Margot

Ik hou er van als mensen echt moeite hebben gedaan om iets bijzonders uit te zoeken. Zeker als het dan ook nog eens duurzaam én nuttig is. Het origineelste kraamcadeau dat we kregen waren Oaties. Dit zijn pantoffeltjes gemaakt van 100% afbreekbaar materiaal. En als je kindje de warme en superzachte pantoffeltjes ontgroeid is, kun je de Oaties in de tuin begraven! In de slofjes zitten namelijk plantenzaadjes én twee zaadjes van de pinus pinea, een pijnboom. Of zoals in de beschrijving staat: ‘the tree that will grow up into a wonderful tree of life’. Een praktisch cadeau en een blijvende herinnering, mooi toch? Oaties zijn o.a. te koop bij de Bijenkorf.

Gepersonaliseerde speelgoedkist – Bregje

Eén van de gaafste cadeaus die we hebben gekregen is een speelgoedkist met een afdruk van het geboortekaartje en de naam van onze zoon erop. Een persoonlijk cadeau waar we elke dag veel plezier van hebben. Hij past perfect bij ons interieur en er kan veel speelgoed in. Dat hij met de hand is beschilderd door een goede vriend maakt hem uniek.

Commodekalender ‘Jouw eerste jaar’

Ik speel een beetje vals met deze, want ‘Jouw eerste jaar’ heb ik voor mezelf gekocht. Het is een jaarkalender voor het eerste jaar van je baby vol met lieve en leuke versjes, rijmpjes, quotes, liedjes en hier en daar wat tips. Rianne had dit kalendertje als kraamcadeau gekregen en stuurde regelmatig via Whatsapp een foto van een van de lieve en ontroerende teksten die erin staan. Ik zat bij iedere foto te snotteren en besloot hem toen maar zelf te kopen. Wij hadden de kalender prominent in de woonkamer staan, maar het staat ook leuk boven de commode op de babykamer bijvoorbeeld.