De geboorte van elke baby is uniek. Of het nou je eerste, tweede of derde is: elke kleine dreumes heeft zijn of haar eigen karakter en maniertjes. En als ouder, nou ja, weet je ook af en toe even niet meer hoe je het allemaal moet bolwerken. Heb je net de waterpokken van kind één overleefd, merk je dat kind twee veel last heeft van krampjes. Het leven van een ouder is prachtig, maar soms kun je best wat hulp gebruiken. Het Hero Instituut voor Babyvoeding kan je antwoord geven op alle vragen die je hebt rondom voeding voor je kind.

Hulp is dichterbij dan je denkt

Namelijk gewoon in je computer, telefoon of tablet. Anders gezegd: op internet vind je genoeg hulpmiddelen. Je hoeft het consultatiebureau niet meer te bellen voor elke onzekerheid die je hebt. Er zijn zat fora en Facebookgroepen waar je je vraag eerst kunt stellen. Maar als het gaat om de gezondheid en voeding van je kindje, is alleen betrouwbare informatie goed genoeg, en het liefst wel in begrijpelijke taal. Wetenschappelijk onderbouwd? Top. Maar wel graag leesbaar voor normale mensen.

Hero Instituut voor Babyvoeding broertje met baby

Wat is het Hero Instituut voor Babyvoeding?

Met meer dan 80 jaar ervaring en een internationaal team van voedingsdeskundigen en wetenschappers ben je op het Hero Instituut voor Babyvoeding aan het juiste adres wanneer het gaat om het vinden betrouwbare informatie. Hier vind je de antwoorden die je als jonge ouder soms moeilijk kunt vinden: Wat mag ik wel en juist niet eten als ik zwanger ben? Mijn baby is hongerig, wat moet ik doen? Wanneer mag ik welk oefenhapje geven? Waarom is borstvoeding eigenlijk de beste voeding voor mijn kindje? Hoeveel mag ik aankomen tijdens mijn zwangerschap? Hoe kan ik oefenhapjes het beste uitbreiden?

Wetenschappelijke informatie dus, want al onze experts zijn HBO- of WO-opgeleid. Maar eh… hoe zit het dan met die begrijpelijke taal? Oordeel zelf! (spoiler: dat zit helemaal goed)

Op deze – en nog tig andere – vragen vind je snel en begrijpelijk antwoord op het Hero Instituut voor Babyvoeding. Dit nieuwe kennisplatform staat vol met korte artikelen, downloadbare infographics, begrijpelijke video’s en printbare schema’s. Hoe je informatie het liefst tot je neemt is helemaal aan jou: op het Hero Instituut voor Babyvoeding zijn er allerlei vormen van antwoorden beschikbaar.

Hero Instituut voor Babyvoeding baby aan de borst

Maar wat werkt nou echt voor mij en mijn baby?

Soms wil je je persoonlijke situatie gewoon even bespreken met een deskundige. Dat kan bij het consultatiebureau of je arts, maar dan moet je weer een afspraak maken en je huis uit. Een andere optie is het sturen van een appje of het plegen van een belletje naar het Nederlandse team van voedingsdeskundigen van het Hero Instituut voor Babyvoeding. Zij staan je 7 dagen per week te woord en denken graag mee met jouw persoonlijke uitdagingen omtrent de voeding van je kindje.

Ideaal toch? Directe contactmogelijkheden met gecertificeerde voedingsdeskundigen, 7 dagen per week. Ook dat vind je op de site van Hero Instituut voor Babyvoeding. Volg ook het Hero Instituut op Instagram en op Facebook voor onder andere handige filmpjes over Rapley.

Hero Instituut voor Babyvoeding baby met eten