De knotwilgenroute

Statig staan ze daar, keurig in het gelid. Sommige hebben alweer een volle bos op hun kop, andere nog niet. Knotwilgen, daarover heb ik het. Onmiskenbaar mijn favoriete bomen. In het Nationaal Park ‘De Biesbosch’, zeer dicht bij mijn huis, stikt het ervan. De bomen...

De digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Zwanger van ons derde kind

Toen ik weer zwanger wilde worden ben ik naar de gynaecoloog gegaan vanwege mijn eerdere bekkenproblemen. Ik was bang dat ik bij een eventuele volgende zwangerschap misschien niet meer zou kunnen lopen. Volgens de gynaecoloog was de kans hierop klein, maar het heeft...

Als je een baby hebt kun je niet zonder luiers. Maar hoe koop je je luiers zo goedkoop mogelijk? Baby’s verbruiken in hun eerst levensjaar gemiddeld zeven luiers per dag. Dat komt neer op 2555 luiers per jaar! En voordat je kindje helemaal zindelijk is heeft het zelfs meer dan 5000 luiers verbruikt. Je wilt je kindje natuurlijk de beste luiers geven, maar de kosten voor al die luiers kunnen flink oplopen. Met deze vijf handige tips houd je de luierbehoefte van je baby zo goedkoop mogelijk.

Tip 1: Kies voor wasbare luiers

De luier van je kindje verschonen is niet de leukste taak voor jou als mamma. Vooral als je kleintje een poepbroek heeft. Je wilt zo’n vieze luier natuurlijk zo gauw mogelijk weggooien. Toch kun je beter kiezen voor luiers die je kunt wassen.

wasbare luier

Wasbare luiers hoef je namelijk niet al na één keer gebruik weg te gooien, maar gaan een stuk langer mee omdat je ze kunt wassen. Hierdoor hoef je dus minder luiers te kopen en bespaar je flink wat geld. Wasbare luiers kun je – als ze niet al te vies zijn geworden – ook bij een volgend kindje blijven gebruiken.

Tip 2: Koop luiers zo goedkoop mogelijk als ze in de aanbieding zijn

Ga meerdere winkels af voor aanbiedingen en koop je luiers zo goedkoop mogelijk in de aanbieding. Koop ook meteen zoveel mogelijk luiers, zodat je een voorraadje hebt en kunt wachten op een nieuwe aanbieding. Luiers zijn altijd wel ergens in de aanbieding, omdat winkels verschillende promoties hebben en stunten met hun prijzen.

Tip 3: Bestel online een grote voorraad

Bij veel webshops zijn luiers goedkoper dan in de winkel. Webshops hebben namelijk geen kosten voor een winkelpand die ze aan jou als klant doorberekenen. Er zijn ook regelmatig aanbiedingen. Het is vaak ook goedkoper om je luiers in bulkverpakkingen te kopen. Je bent dan én voordeliger uit én je hebt genoeg luiers voor de hele maand.

Speur dus het internet af en vergelijk zoveel mogelijk webshops voor de voordeligste luierkoopjes. Bestel de luiers altijd in een grote voorraad. Als je boven een bepaald bedrag uitkomt hoef je meestal namelijk geen verzendkosten te betalen. En dat scheelt weer als je je luiers zo goedkoop mogelijk wilt kopen!

baby met luier

Tip 4: Kijk naar de prijs per luier en niet naar de totaalprijs

Let er altijd op hoeveel luiers er in een pak zitten. Het kan namelijk zijn dat er in een aanbiedingspak minder luiers zit dan in een duurdere variant. De prijs per luier kan dan alsnog hoger zijn, waardoor het eigenlijk helemaal niet zo’n mooie aanbieding is. Kijk daarom altijd naar de prijs per luier als je je luiers zo goedkoop mogelijk wilt kopen. Hiervoor deel je het totaalbedrag door het aantal luiers in het pak. Zo weet je zeker dat je het voordeligst uit bent.

Tip 5: Koop luiers zo goedkoop mogelijk van B-merken

Luiers van B-merken zijn vaak een stuk goedkoper dan die van A-merken en meestal net zo goed voor je kindje. Probeer daarom verschillende luiermerken- en soorten uit. Let er vooral op dat de luiers een goede pasvorm hebben en goed vocht absorberen. Zweer je nou wel bij A-merken, wacht dan met kopen tot er een aanbieding voorbij komt. Veel succes en plezier met het uitzoeken van fijne en voordelige luiers voor je kindje.

baby kijkt in camera