Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Menstruatiepijn: dit is wat je eraan kunt doen

Iedere maand hetzelfde liedje: de menstruatie komt eraan. Je baarmoeder trekt samen. Dit zorgt voor pijnlijke krampen in je buik, rug of zelfs benen. Daarnaast is er eventueel hoofdpijn en een rothumeur. Menstruatiepijn is niet leuk voor jou en ook niet leuk voor de...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Als je een baby hebt kun je niet zonder luiers. Maar hoe koop je je luiers zo goedkoop mogelijk? Baby’s verbruiken in hun eerst levensjaar gemiddeld zeven luiers per dag. Dat komt neer op 2555 luiers per jaar! En voordat je kindje helemaal zindelijk is heeft het zelfs meer dan 5000 luiers verbruikt. Je wilt je kindje natuurlijk de beste luiers geven, maar de kosten voor al die luiers kunnen flink oplopen. Met deze vijf handige tips houd je de luierbehoefte van je baby zo goedkoop mogelijk.

Tip 1: Kies voor wasbare luiers

De luier van je kindje verschonen is niet de leukste taak voor jou als mamma. Vooral als je kleintje een poepbroek heeft. Je wilt zo’n vieze luier natuurlijk zo gauw mogelijk weggooien. Toch kun je beter kiezen voor luiers die je kunt wassen.

wasbare luier

Wasbare luiers hoef je namelijk niet al na één keer gebruik weg te gooien, maar gaan een stuk langer mee omdat je ze kunt wassen. Hierdoor hoef je dus minder luiers te kopen en bespaar je flink wat geld. Wasbare luiers kun je – als ze niet al te vies zijn geworden – ook bij een volgend kindje blijven gebruiken.

Tip 2: Koop luiers zo goedkoop mogelijk als ze in de aanbieding zijn

Ga meerdere winkels af voor aanbiedingen en koop je luiers zo goedkoop mogelijk in de aanbieding. Koop ook meteen zoveel mogelijk luiers, zodat je een voorraadje hebt en kunt wachten op een nieuwe aanbieding. Luiers zijn altijd wel ergens in de aanbieding, omdat winkels verschillende promoties hebben en stunten met hun prijzen.

Tip 3: Bestel online een grote voorraad

Bij veel webshops zijn luiers goedkoper dan in de winkel. Webshops hebben namelijk geen kosten voor een winkelpand die ze aan jou als klant doorberekenen. Er zijn ook regelmatig aanbiedingen. Het is vaak ook goedkoper om je luiers in bulkverpakkingen te kopen. Je bent dan én voordeliger uit én je hebt genoeg luiers voor de hele maand.

Speur dus het internet af en vergelijk zoveel mogelijk webshops voor de voordeligste luierkoopjes. Bestel de luiers altijd in een grote voorraad. Als je boven een bepaald bedrag uitkomt hoef je meestal namelijk geen verzendkosten te betalen. En dat scheelt weer als je je luiers zo goedkoop mogelijk wilt kopen!

baby met luier

Tip 4: Kijk naar de prijs per luier en niet naar de totaalprijs

Let er altijd op hoeveel luiers er in een pak zitten. Het kan namelijk zijn dat er in een aanbiedingspak minder luiers zit dan in een duurdere variant. De prijs per luier kan dan alsnog hoger zijn, waardoor het eigenlijk helemaal niet zo’n mooie aanbieding is. Kijk daarom altijd naar de prijs per luier als je je luiers zo goedkoop mogelijk wilt kopen. Hiervoor deel je het totaalbedrag door het aantal luiers in het pak. Zo weet je zeker dat je het voordeligst uit bent.

Tip 5: Koop luiers zo goedkoop mogelijk van B-merken

Luiers van B-merken zijn vaak een stuk goedkoper dan die van A-merken en meestal net zo goed voor je kindje. Probeer daarom verschillende luiermerken- en soorten uit. Let er vooral op dat de luiers een goede pasvorm hebben en goed vocht absorberen. Zweer je nou wel bij A-merken, wacht dan met kopen tot er een aanbieding voorbij komt. Veel succes en plezier met het uitzoeken van fijne en voordelige luiers voor je kindje.

baby kijkt in camera