Logopedie bij kinderen; wanneer ga je naar de logopedist met je kind?

Logopedie bij kinderen: wanneer is dat nodig? Bij een taalachterstand is het verstandig om snel in te grijpen. Maar verder kan het lastig zijn om te bepalen of en wanneer het nodig is om met je kind naar een logopedist te gaan. Vroeger kwam er op elke basisschool...

De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

Als je een baby hebt kun je niet zonder luiers. Ze staan al op de meeste baby uitzetlijstjes voordat je kind überhaupt geboren is. Maar hoe koop je je luiers zo goedkoop mogelijk? Baby’s verbruiken in hun eerst levensjaar gemiddeld zeven luiers per dag. Dat komt neer op 2555 luiers per jaar! En voordat je kindje helemaal zindelijk is heeft het zelfs meer dan 5000 luiers verbruikt. Je wilt je kindje natuurlijk de beste luiers geven, maar de kosten voor al die luiers kunnen flink oplopen. Met deze vijf handige tips houd je de luierbehoefte van je baby zo goedkoop mogelijk.

Tip 1: Kies voor wasbare luiers

De luier van je kindje verschonen is niet de leukste taak voor jou als mamma. Vooral als je kleintje een poepbroek heeft. Je wilt zo’n vieze luier natuurlijk zo gauw mogelijk weggooien. Toch kun je beter kiezen voor luiers die je kunt wassen.

Wasbare luiers

Wasbare luiers hoef je namelijk niet al na één keer gebruik weg te gooien, maar gaan een stuk langer mee omdat je ze kunt wassen. Hierdoor hoef je dus minder luiers te kopen en bespaar je flink wat geld. Wasbare luiers kun je – als ze niet al te vies zijn geworden – ook bij een volgend kindje blijven gebruiken.

Tip 2: Koop luiers zo goedkoop mogelijk als ze in de aanbieding zijn

Ga meerdere winkels af voor aanbiedingen en koop je luiers zo goedkoop mogelijk in de aanbieding. Koop ook meteen zoveel mogelijk luiers, zodat je een voorraadje hebt en kunt wachten op een nieuwe aanbieding. Luiers zijn altijd wel ergens in de aanbieding, omdat winkels verschillende promoties hebben en stunten met hun prijzen.

Tip 3: Bestel online een grote voorraad

Bij veel webshops zijn luiers goedkoper dan in de winkel. Webshops hebben namelijk geen kosten voor een winkelpand die ze aan jou als klant doorberekenen. Er zijn ook regelmatig aanbiedingen. Het is vaak ook goedkoper om je luiers in bulkverpakkingen te kopen. Je bent dan én voordeliger uit én je hebt genoeg luiers voor de hele maand.

Speur dus het internet af en vergelijk zoveel mogelijk webshops voor de voordeligste luierkoopjes. Bestel de luiers altijd in een grote voorraad. Als je boven een bepaald bedrag uitkomt hoef je meestal namelijk geen verzendkosten te betalen. En dat scheelt weer als je je luiers zo goedkoop mogelijk wilt kopen!

baby met luier

Tip 4: Kijk naar de prijs per luier en niet naar de totaalprijs

Let er altijd op hoeveel luiers er in een pak zitten. Het kan namelijk zijn dat er in een aanbiedingspak minder luiers zit dan in een duurdere variant. De prijs per luier kan dan alsnog hoger zijn, waardoor het eigenlijk helemaal niet zo’n mooie aanbieding is. Kijk daarom altijd naar de prijs per luier als je je luiers zo goedkoop mogelijk wilt kopen. Hiervoor deel je het totaalbedrag door het aantal luiers in het pak. Zo weet je zeker dat je het voordeligst uit bent.

Tip 5: Koop luiers zo goedkoop mogelijk van B-merken

Luiers van B-merken zijn vaak een stuk goedkoper dan die van A-merken en meestal net zo goed voor je kindje. Probeer daarom verschillende luiermerken- en soorten uit. Let er vooral op dat de luiers een goede pasvorm hebben en goed vocht absorberen. Zweer je nou wel bij A-merken, wacht dan met kopen tot er een aanbieding voorbij komt. Veel succes en plezier met het uitzoeken van fijne en voordelige luiers voor je kindje.

baby kijkt in camera