Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kinderschoenen?

Kindervoetjes groeien ontzettend snel. Binnen enkele maanden kunnen de voeten van jouw kind alweer een hele maat groter zijn. Het is dus erg belangrijk dat de schoenen van je kind goed passen en dat ze de snel groeiende voeten goed ondersteunen. Maar waar moet je nou...

Ontwikkeling van je baby vastleggen: dit zijn 5 leuke manieren

De tijd gaat zo snel voorbij, zeker het eerste jaar van je baby. Wil je dat niet vergeten en de ontwikkeling van je baby vastleggen? Het is later een mooie herinnering aan deze bijzondere tijd. Wij zetten 5 leuke manieren op een rij om de ontwikkeling van je baby vast...

23 Natuurspeeltuinen in Nederland

Spelen en ravotten in de natuur is het allerleukst. Als ik mijn zoon met vieze handen, een smoezelige snoet en een blij gezicht weer mee naar huis neem na een dag spelen is het voor mij een geslaagde dag geweest. Ik wilde daarom graag op zoek naar leuke...

Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

Geef je borstvoeding en ga je voor het eerst echt op stap met jouw baby? Zomaar de deur uit zit er niet meer in, de luiertas is gevuld en een extra de stress zit er al goed in. En dan voor het eersy borstvoeding in het openbaar? Veel moeders kunnen hier erg tegenop zien. Dat is jammer en voornamelijk gevoed door negatieve verhalen in de media. Borstvoeding is heel natuurlijk en is uiteraard ook noodzakelijk buitenshuis – je baby moet tenslotte eten.

Wij hebben 8 tips op een rijtje gezet voor het voeden in het openbaar.

1. Geen gêne

Probeer je gêne en angst rationeel te benaderen: borstvoeding is moeder natuur op haar puurst. Er is geen enkele reden om je te schamen voor borstvoeding in het openbaar. Trek je niets aan van vervelende blikken of commentaar, jouw baby gaat voor. Het taboe omtrent borstvoeding begint steeds meer af te breken en jij helpt daar ook aan mee!

2. Een rustig plekje

Voor jouw eigen gemak en dat van de baby is het fijn om een rustig plekje op te zoeken. Een bankje in het midden van de winkelstraat trekt niet alleen veel bekijks, ook kun je zelf ongemakkelijk en onrustig voelen en je kind kan afgeleid worden tijdens het voeden. Zoek een fijn hoekje op in een restaurant of een rustige plek in het park.

borstvoeding in het openbaar - jonge vrouw voedt haar baby

3. Bedekking

Voel je je toch een beetje bekeken en onzeker? Zorg dan dat je iets meeneemt om jezelf mee te kunnen bedekken. Een sjaal of hydrofiele doek kun je eenvoudig over je heen leggen wanneer je borstvoeding geeft. Ook jouw baby raakt dan niet afgeleid van geluiden en indrukken om zich heen.

borstvoeding in het openbaar - vrouw voedt baby tegenover vriendin in cafe

4. Borstvoeding in het openbaar: ontspan

Wanneer jij gestrest bent, wordt de baby dat ook. Het gevolg hiervan is dat de baby niet wil drinken. Hierdoor zit jij met al jouw stress ook nog eens opgescheept met een huilbaby. Probeer je te ontspannen en in het moment te zijn: je baby voeden. Probeer de omgevingsfactoren buiten te sluiten. Maak het jezelf ook extra makkelijk door losse kleding aan te trekken en een fijne voedingsbh. Zo hoef je niet te stressen en je te veel ontkleden.

borstvoeding in het openbaar - jonge vrouw op een bankje in het park voedt haar baby

5. Neem een flesje mee

Ben je heel onzeker, bijvoorbeeld of het wel lukt om je kind goed aan te leggen of als je bang bent dat je kind te afgeleid is om (genoeg) te drinken, dan kun je als backup een flesje met melk meenemen. Mocht het voeden in het openbaar om de een of andere reden toch niet lukken, dan zit jouw baby in ieder geval niet zonder en heb jij geen stress. Je kunt dan met een gerust hart op weg wetende dat jouw baby genoeg te drinken heeft

6. Ga samen op stap

Zie je heel erg op tegen borstvoeding in het openbaar in je eentje? Ga dan samen met jouw partner of een goede vriend of vriendin op stap. Je voelt je dan direct beter op jouw gemak. Je hebt iemand die je kan helpen en jou moed in kan spreken. Zo wordt het voeden in het openbaar een stuk eenvoudiger.

borstvoeding in het openbaar - vrouw voedt haar baby en zit met vriend in cafe

7. Liever te vroeg

Een gouden tip voor borstvoeding geven in het openbaar is om liever te vroeg te voeden, dan te laat. Wanneer jouw baby honger begint te krijgen en er allemaal vreemde geluiden om de baby heen zijn, kan het voeden lastig worden. De baby huilt en wil niet drinken. Zorg er dus voor dat je liever een kwartier te vroeg voedt, dan dat je te lang wacht.

borstvoeding in het openbaar - moeder met peuter in cafe en baby aan de borst

8. Oefening baart kunst

Wanneer je een aantal keer borstvoeding in het openbaar hebt gegeven, zul je zien dat het een koud kunstje is. Kersverse moeders moeten vaak een drempel over om het te doen, maar na een aantal keer is er niets spannend meer aan. Houd jezelf voor ogen dat je binnen de kortste keren een echte pro bent in het voeden in het openbaar.

Voeden in het openbaar? Dat is niets om je zorgen over te maken. Het is moeder natuur dat haar werk doet. Maak het jezelf makkelijk door niet te strakke kleren aan te trekken en zoek een rustig plekje op. Dankzij deze 8 tips kan iedere moeder zonder stress of gêne borstvoeding geven in het openbaar.