Liefde

Originele DIY ideeën voor Valentijnsdag

Wat is januari toch voorbij gevlógen. En dan is het ineens februari en staat Valentijnsdag alweer voor de deur. Dé dag om de liefde te vieren! Ben je net als ik niet zo heel erg van het groots uitpakken met Valentijn, maar wil je wel wat leuks doen voor je lief? Dan heb ik wat originele ideetjes voor je op een rij gezet die je zelf kunt maken, dus ook nog eens heel vriendelijk voor je portemonnee.

Valentijnsdag sticky notes

Leuk als je even een extra lief berichtje wilt achterlaten voor je lief of jullie avondje uit op een leuke manier wil aankondigen: deze gratis printable sticky notes voor Valentijn van Team Confetti

Valentijnsdag printables voor sticky notes van Team Confetti

Bron: TeamConfetti

Tegoedbonnen voor date nights

Leuk idee van Geertje van Stayathomemama.nl: geef een aantal tegoedbonnen voor date nights met z’n twee. Het hoeven niet allemaal uitgebreide diners bij dure restaurants te zijn, denk bijvoorbeeld aan een wandeling in het bos, een avondje sushi bestellen als de kids op bed liggen, jullie favoriete film kijken, koffie drinken bij dat ene tentje waar jullie je eerste date hadden. Je kunt zelf kaartjes schrijven en ze leuk inpakken in doosjes zoals Geertje dat deed, maar je kun bijvoorbeeld ook onderstaande love coupons van Kikicomin gebruiken die je gratis kunt downloaden. Óf, nog leuker: maak papieren fortune cookies (ook gratis te printen) van Homemadegifts-made-easy.com.

Valentijn love coupons voor date nights

Bron: Kikicomin

Tip: En pak dan meteen jullie agenda’s erbij om de eerste dates alvast te plannen!

Persoonlijke poster

Een poster met alles wat jullie leuk vinden om te doen, reizen die jullie hebben gemaakt en andere favorieten. Hopelijk leest mijn lief niet mee, want deze ga ik absoluut maken voor Valentijnsdag dit jaar! Heel simpel:

 • Bedenk een lijstje met dingen die jullie samen graag doen of wat jullie hebben meegemaakt (Tony’s Chocolonely eten, Netflix bingewatchen, jullie favoriete restaurant, die ene onvergetelijke reis, etc.)
 • Kies een mooi lettertype en kleuren die bij jullie (interieur) passen
 • Print het op stevig papier en lijst het in
 • Nog makkelijker: vul alle woorden in in de template op de site van Homemade gifts made easy, print, klaar.
  DIY poster voor Valentijnsdag

Bron: Homemade-gifts-made-easy

Babyvoetjes kunst

Een uniek kunstwerk voor aan de muur dat wel even wat geduld vergt: ingelijste babyvoetjes. Van (vinger)verf bedoel ik dan. Vorig jaar heb ik geprobeerd om de immer wiebelende babyvoetjes van onze zoon vast te leggen. Het zweet stond op mijn rug en het kostte meer papier dan mij lief was, maar het resultaat mocht er wezen! Onderstaand kunstwerk vergt nog net even wat meer geduld en creativiteit, maar dan heb je ook echt een origineel Valentijnscadeau en een mooie eyecatcher aan de muur.

Poster Love met babyvoetjes in verf

Bron: BraveNewHome

Ouderwetse liefdesbrief

Kun jij je nog herinneren wanneer je voor het laatst een brief schreef aan je lief? Schrijf eens een ouderwetse liefdesverklaring voor Valentijn! Met de hand of met een typemachine, als je die nog ergens kunt vinden. Kies mooi papier en laat de romanticus in je los. Haal herinneringen op, verklaar de liefde en gebruik een stuk tekst uit ‘jullie liedje’. En natuurlijk een lippenstiftkus om mee af te sluiten.

lipstick kus op brief

 

 

Heel fijne Valentijnsdag alvast! <3

Lees ook ook ons blog samen knutselen voor Valentijnsdag

 

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

6 Reacties

 • Avatar
  Reageer Bregje februari 2, 2016 at 20:01

  Superleuke tips!!! 🙂

 • Avatar
  Reageer olga februari 4, 2016 at 10:07

  Bedankt voor het delen. <3

  • Avatar
   Reageer Margot februari 5, 2016 at 10:21

   Jij bedankt voor de inspiratie! 🙂

 • Avatar
  Reageer Vlijtig Liesje februari 5, 2016 at 10:58

  Leuke ideeën allemaal. Ik doe meestal niet aan Valentijnsdag.

  • Avatar
   Reageer Margot februari 5, 2016 at 14:41

   Ook niet een klein lief briefje op zijn kussen of broodtrommel? 😉

  Plaats een reactie