Als ouder is je kind het belangrijkste op de wereld. Daarom wil je daar ook zo goed mogelijk voor zorgen en je kind altijd in de gaten houden. Dankzij het digitale tijdperk gaat dat gemakkelijker dan vroeger. Lees hier over de 4 onmisbare apps voor ouders.

1. EHBO-app

Zoals je als ouder ongetwijfeld wel weet kunnen kinderen heel onvoorzichtig zijn. Dit is natuurlijk niet heel erg, want ze zijn nog jong en onbezonnen. Ze moeten ook lekker tikkertje en dergelijke kunnen spelen en genieten van het mooie leven als jongeling. Maar stel je voor dat je kind valt en zijn enkel breekt of iets dergelijks. Als ouder ben je dan radeloos en is het niet geheel duidelijk wat je dan moet gaan doen. Gelukkig is daarvoor de EHBO-app in het leven geroepen. Deze app heeft enkele belangrijke voordelen. Allereerst heb je de juiste EHBO-instructies bij de hand. Misschien is het namelijk nog niet noodzakelijk om 112 te bellen. Dan kun je zelf actie ondernemen en er bijvoorbeeld voor zorgen dat je goed de protocollen leest die op de website staan om zo de beperking te vergroten. Ook weet je wat te je te doen staat. Ook aanvullende informatie over veelvoorkomende zaken worden daar uitgelicht, zodat je daar als leek een goed beeld van krijgt.

2. Grow Childhood

De ontwikkeling van je kind is enorm belangrijk. Als ouder heb je dan ook min of meer de verantwoordelijkheid om daarmee bezig te zijn. Dat wil zeggen dat de spelletjes die je kind moet spelen niet enkel gericht moeten zijn op entertainment, maar ook op andere zaken. Het cognitieve brein van je kind moet ook worden ontwikkeld. Maar een vraag die veel ouders stellen is de volgende: bij welke leeftijd kun je ongeveer nagaan welke spellen je dan kunt spelen. De app Grow Childhood speelt hier op in. Want begrijpelijkerwijs is dit een aanzienlijk probleem. Voor sommige spelletjes is kind je bijvoorbeeld weer te oud, waardoor het geen uitdaging is en er geen vaart zit in de ontwikkeling. Maar voor andere spellen kan het dan weer zo zijn dat je kind te jong is en het niet volledig begrijpt. Totaal verschillende situaties, maar met raakvlak dat het beide zijn doel voorbij schiet. Met de Grow Childhood app krijg je echter grip op deze situatie. Die geeft precies aan welke spellen leuk zijn voor welke leeftijd. En daarnaast wordt er aangegeven welke spellen ook echt bijdragen aan de ontwikkeling van een kind.

3. Cozi

Als je kinderen hebt dan is een agenda wel zo handig. Je krijgt er namelijk veel meer verplichtingen bij. Je moet bijvoorbeeld elke ochtend je kind naar school brengen en dat moet je niet vergeten. Daarnaast zijn er dan nog veel kinderen die naar een voetbalclub of iets dergelijks moeten, dus daar moet je dan als ouder ook weer rekening mee houden. Veel ouders denken dat ze dit makkelijk in hun hoofd kunnen opnemen en denken dat ze dit niet vergeten.

Dat is echter wel een beetje een misvatting, want de kans is vrij groot dat je dit wel gaat vergeten. Neem daarom een app als Cozi. Dit is een handige digitale agenda die zaken voor jou gaat herinneren, zodat jij je hoofd leegt kunt maken en houden. Want dat speelt natuurlijk ook mee. Niet alleen zorgt geen agenda hebben ervoor dat je zaken vergeet, maar het zorgt er bovendien voor dat je je hoofd niet kunt vrij houden voor meer relevante zaken in het leven. Dus ook om die reden is het maar wat belangrijk om deze app te installeren. Het voordeel is dat het mogelijk is om deze app op veel verschillende telefoons te installeren. Je hebt er dus niet per se een luxe telefoon voor nodig en ouders die achterblijven in de mode hoeven dus ook niet te vrezen.

4. Overige apps

De bovenstaande apps zijn echt onmisbaar te noemen, maar er zijn ook nog veel apps die vooral zeer handig zijn voor het gezinsleven. Bijvoorbeeld een app waarmee je gaat verdelen wie de klusjes in huis gaat doen. Ook dat is namelijk een kwestie van goed managen. Voor ouders leven we in drukke economische tijden, met als gevolg dat kinderen ook moeten meehelpen in het huishouden. Maar dit moet dan wel op een eerlijke manier gebeuren. Juist daarom is daar dan ook een app voor in het leven geroepen, zodat kinderen op een eerlijke manier bijdragen aan het huishouden en het niet voorkomt dat het kind iets meer moet dan een ander kind.