Geheime codes, spannende verhalen, waardevolle kennis… Alles verdwijnt wanneer jij niet leert typen! De woekerende leesetende plant vreet namelijk alles uit de Typetuin op. Het is aan jou om de leesetende plant te verslaan door snel te leren typen met tien vingers. Waar ik het over heb? Een typecursus! Saai? Welnee. In de online typecursus van de Typetuin leer je steeds sneller en beter typen, je speelt leuke games, en je sluit het af met een echt diploma. En dit is je winst: je maakt je huiswerk sneller, dus er is meer tijd om te spelen. En er zitten nog meer voordelen aan, dus lees gauw verder! De Typetuin is een online typecursus voor kinderen, heel toegankelijk en met leuke spelelementen. Door te oefenen met typen 'open' je steeds nieuwe levels, je krijgt wekelijks een rapportkaart met je resultaten en je kunt diamanten verdienen. Met die diamanten kun je een Kwouwsel bouwen, een leuk spelelement wat ervoor zorgt dat je ook nog eens erg creatief bezig kunt zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

De online typecursus van de Typetuin is vanaf 7/8 jaar te volgen (afhankelijk van het kind) en ook met 36 jaar is het nog heel leuk en leerzaam om te doen kan ik je vertellen. Aanmelden is heel eenvoudig en na het lezen van de instructies en het bekijken van de video's kun je aan de slag. Je start met het oefenen, oefenen, oefenen én spelen. Er zijn 7 verschillende levels, 1 bonuslevel en 3 games in de Typetuin. Als je genoeg gescoord hebt op een level, ga je naar een volgend level. Je begint bij level 1 met losse letters. Hierna volgen letterreeksen, woorden, woordenreeksen, regels en uiteindelijk een proefexamen waarin je een groot stuk tekst gaat typen.

Typen en gamen

Door het spelelement in de typecursus van de Typetuin blijft het voor je kind leuk om te doen. De typetuin is voor alle niveau's 'typers', want het niveau van de oefeningen past zich aan naar het niveau waarop jij typt. Wanneer je een oefening wat moeilijker vindt, wordt de oefening wat makkelijker. En wanneer het juist goed gaat, dan wordt de oefening juist iets moeilijker. Je kind hoeft niet uren achter het toetsenbord te zitten, met één of twee keer per dag een kwartiertje ontwikkel je al je typesnelheid. En hoe vaker je oefent, hoe sneller je diamanten verdient, games vrij speelt en naar het volgende level kan. Als je je examen hebt afgerond en je hebt alle levels gehaald, dan ontvang je uiteraard een officieel typediploma. Per post, dus inlijsten maar! Door te werken met levels die je tot 100% moet hebben afgerond voor je naar een volgende gaat, het verdienen van diamanten en de beloning in de vorm van games en rapportages, motiveert het enorm om de typecursus te voltooien. Ik ben zelf ook begonnen aan de cursus en ik merkte dat ik dacht: okee, nog één rondje oefenen, of: nog even oefenen tot ik bij de 60% ben. Zodra je stopt, zijn al je resultaten meteen opgeslagen dus daar hoef je niets meer aan te doen. Je krijgt wekelijks in je mail een rapportage, wat meteen ook een reminder is (althans, voor mij) om weer verder te gaan.

Waarom een typecursus?

Je kind heeft al veel huiswerk, dus waarom dan óók nog eens een typecursus opzadelen? Kinderen pikken dingen snel op en een typecursus zal dan ook snel zijn vruchten afwerpen. Een aantal voordelen van een typecursus: je leert op hogere snelheid typen, dus je huiswerk is eerder af (meer tijd om te spelen!). Ook leer je beter typen (minder fouten) en je woordenschat wordt groter. Beter en sneller typen kan bijdragen aan minder vermoeidheid bij het huiswerk maken. Je kind hoeft zich niet meer te focussen op het toetsenbord, dus het is minder vermoeiend. Ook niet onbelangrijk: er wordt aandacht besteed aan de zithouding en de kans op RSI vermindert als je je vingers evenredig gebruikt tijdens het typen.

Voordelen van de Typetuin op een rij

  • Je leert sneller en beter typen door oefeningen te maken die zich automatisch aanpassen aan jouw tempo en niveau
  • De oefeningen verbeteren je spelling en je woordenschat
  • Leuke en motiverende spelelementen
  • Ook geschikt voor kinderen met concentratieproblemen en/of dyslexie
  • Er is persoonlijke begeleiding mogelijk als het even tegenzit
  • Tips (met video) voor de juiste houding
  • Elke dag een kwartiertje oefenen en je merkt al gauw vooruitgang
  • Nu tijdelijk €20,00 korting op de online cursus (tot 1 november 2017)
  • Superleuk om te doen!

Kijk voor meer informatie hoe je kunt starten op www.typetuin.nl

In samenwerking met de Typetuin. Alle meningen en bevindingen hierover zijn van de schrijver van dit blog.