Zit je kind op de basisschool? Dan kom je er helaas mee in aanraking: luizen. Niet fijn en heel onhandig, maar gelukkig kun je makkelijk iets doen tegen hoofdluis. Wat zijn luizen en wat kun je er tegen doen? Hoofdluis is enorm besmettelijk. Luizen zijn vooral te vinden bij kinderen tot 12 jaar, die veel en dicht bij elkaar spelen, is de kans op ‘besmetting’ met luizen heel groot. De luizen lopen erg eenvoudig over van het ene hoofd naar het andere. De kans dat de luis dan overgebracht wordt is dan veel groter dan bij volwassenen.

wat zijn luizen

Wat zijn luizen?

Luizen zijn parasieten die leven van mensenbloed. Dit bloed hoopt de luis te vinden op warme plekjes. Denk hierbij aan de nek, achter de oren en op de hoofdhuid. Luizen zijn gemiddeld ongeveer 3 millimeter groot. De luizen zijn uit zichzelf grijsblauw van kleur. Echter verandert dit als de luis bloed opgezogen heeft, dan wordt de luis namelijk roodbruin van kleur. Het vervelende aan de luizen is dat ze veel eitjes leggen, deze eitjes worden ook wel neten genoemd. Hierdoor vermenigvuldigen ze zich snel en kom je er moeilijk van af. Zo is een jonge luis tussen de 7-10 dagen al volwassen. Vanaf dit moment is de luis al in staat om eitjes te leggen.

Mijn kind heeft luizen

Wat te doen tegen hoofdluis

Hoofdluis is heel vervelend om te hebben omdat het jeukt en niet vanzelf ‘over’ gaat. Als je kind begint te krabben op zijn hoofd en je ontdekt luizen, is het dan ook belangrijk dat je weet wat je tegen hoofdluis kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om luizenshampoo aan te schaffen. Er zijn een heleboel verschillende soorten luizenshampoos. Je wil uiteraard graag een luizenshampoo die goed werkt en ook wel fijn is dat deze niet al te duur is. De beste kwaliteit luizenshampoo, die veilig is en ook nog eens voor een scherpe prijs, is Licener.

Zij zorgen er al jaren voor dat kinderen van hun hoofdluis afkomen. Licener is op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Dit is wel zo belangrijk aangezien je waarschijnlijk geen chemische middelen wil aanbrengen op de hoofdhuid van je kind. Het is een complete behandeling tegen luizen en neten en het werkt al binnen 10 minuten. Het is volledig veilig en je bent dus heel snel van hoofdluis af. Het spoelt makkelijk uit, nawassen is niet nodig en nakammen ook niet. Licener is dan ook absoluut een aanrader.

Mijn kind heeft luizen, wat nu

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.