Zwanger willen worden

Als je een kinderwens hebt en zwanger wil worden, breekt er een spannende en emotionele tijd aan. Ben je vruchtbaar? Wanneer is je eisprong? Kun je zwanger worden? Voor iedereen die graag zwanger wil worden, begint een zoektocht naar informatie. In deze periode is het fijn om met vriendinnen en andere moeders van gedachten te wisselen. Om antwoorden te krijgen op alle vragen waar je mee rondloopt.

We begrijpen maar al te goed dat het vervelend kan zijn als je in je eigen omgeving bij niemand terecht kunt. Je hebt namelijk de stap in je hoofd gemaakt dat je graag zwanger wil worden. Maar hoe moet je nu verder? Waarschijnlijk heb je dan veel aan persoonlijke ervaringen van andere (toekomstige) moeders.

Op Meer voor mama’s lees je moederblogs met verhalen van andere vrouwen die zwanger willen worden. Wat gaat er in het hoofd om? Hoe hebben ze dit besproken met hun partner of familie? Wellicht kun je hier inspiratie uit halen. Of juist niet en denk je: ik zou het totaal anders doen. De moederblogs bij Meer Voor Mama’s zijn met passie geschreven en geven een oprecht beeld weer.

Als je zwanger wil worden is het overigens ook belangrijk om alvast met je gezondheid bezig te gaan. Waar moet je op letten? Wanneer begin je met het slikken van foliumzuur? Hoe doen andere moeders dit? Op Meer Voor Mama’s worden ook gezondheidstips gedeeld over hoe jij je het beste op een zwangerschap kunt voorbereiden. Veel moeders weten namelijk dat je tijdens de zwangerschap gezond moet leven. Maar ze vergeten dat het daarvoor ook al handig is om je daarmee bezig te houden. Zo bereid jij je voor op een gezonde zwangerschap.