Elk jaar in juni is het weer zover: Vaderdag! Tijd om alle liefhebbende, zorgzame, hardwerkende papa’s en partners te verwennen en in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar is het weer een zoektocht naar iets leuks waarmee we papa verrassen op Vaderdag. Waar ga jij voor? Heb je samen met je kindje iets geknutseld? Wordt het iets voor in de tuin, iets voor onder de douche, of gaan jullie met het hele gezin lekker uit eten of iets leuks doen? In dit blog vind je inspiratie om papa echt te verrassen op Vaderdag.

Wanneer is Vaderdag ontstaan?

Vaderdag is in 1909 ontstaan in Amerika. Mevrouw Sonora Smart Dodd wilde haar vader, een weduwnaar, eren voor zijn kracht en doorzettingsvermogen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar eerder een Moederdag had gelanceerd. Vaderdag werd echter pas officieel in Amerika erkend tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

In Nederland werd vanaf 1937 in oktober Vaderdag gevierd. Op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni. Tot op heden vieren we nog steeds ieder jaar op de derde zondag van juni Vaderdag.

Klassieke en traditionele Vaderdag verrassingen

Vroeger op school gingen we ieder jaar knutselen voor Vaderdag. Een pennenbakje, asbak van klei, een tekening, of een zelfgemaakte trofee voor ‘de beste vader van de wereld’. Mijn moeder kocht dan vaak iets lekkers voor hem voor onder de douche, een paar nieuwe sokken of een boek of een tijdschrift voor mijn vader. Ook gereedschap, een lekker luchtje, of een goede fles wijn doen het vaak goed als cadeau op Vaderdag.

Voor Vaderdag doe ik tegenwoordig ook een cadeautje naast het knutselwerkje dat onze zoon maakt. Maar aangezien er dit jaar voor het eerst niet op school voor Vaderdag werd geknutseld (na de kleuterklassen doen ze dat niet meer), wilde ik mijn vriend eens echt verrassen en zocht ik naar iets unieks, iets waardoor hij elke dag weet hoeveel hij voor ons betekent.

Papa verrassen op Vaderdag: Het perfecte cadeau

vaderdag-cadeau-save-the-ocean-horloge-seiko

Mijn zoektocht naar het perfecte cadeau voor Vaderdag begon dit jaar al vroeg. Geen last minute cadeau, maar een prachtig cadeau om hem echt even in het zonnetje te zetten. Mijn vriend is een groot liefhebber van horloges en ik ging op zoek naar een echt ‘collector’s item’ en kwam uit bij een schitterend Seiko horloge: De Prospex Save The Ocean Special Edition.

Het ontwerp van de wijzerplaat van dit horloge is geïnspireerd op de gracieuze wijze waarop de mantarog door de oceaan lijkt te vliegen. De wijzerplaat is prachtig oceaanblauw met heel mooi en je ziet heel subtiel de contouren van een aantal mantaroggen. Seiko ondersteunt maritieme projecten voor het behoud van de oceanen met deze bijzondere Save the Ocean serie. Kortom een uniek horloge voor een liefhebber, een prachtig doel en extra toepasselijk omdat hij al meer dan anderhalf jaar elke week met ons zoontje naar de zwemles gaat. 😉

Er zijn nog twee horloges in de Save the Ocean serie, deze hebben pinguïnstapjes op de licht-/ijsblauwe wijzerplaat.

vaderdag-save-the-ocean-seiko

Papa verrassen op Vaderdag: Ontbijt op bed en een tekening

Uiteraard ga ik samen met onze zoon ook een heerlijk ontbijt op bed maken, met verse croissantjes, jus d’orange, een eitje en wat aardbeien. Dat hoort bij Vaderdag, vind ik. En zal ik samen met mijn zoontje ook nog een mooie kleurplaat of een tekening maken. Maar ik ben superblij met het perfecte cadeau dat ik heb gevonden. Elke dag een aandenken om te laten weten dat hij de liefste vader voor ons kind is. Nu alleen hopen dat het wel een verrassing blijft en mijn zoontje niet zijn mond voorbij praat, of dat mijn vriend voor Vaderdag dit blog al online ziet staan.

Dit artikel over Papa verrassen op Vaderdag is tot stand gekomen door middel van een samenwerking