Zapp Sinterklaasfeest 2017: gaat pakjesavond nog door?

Margot - 28-11-2017
img-0372-1511904464-73334

In de aanloop naar pakjesavond zijn er een heleboel Sinterklaasfeestjes. Op je werk, op school, in het buurthuis, in de stad en ook in theaters in heel het land. Allemaal heel gezellig, maar het allerleukst is toch wel het feest met de échte Sinterklaas. Die komt namelijk altijd op het Zapp Sinterklaasfeest! Samen met een heleboel artiesten en Zapp(elin)-artiesten. Wij mochten er dit jaar weer bij zijn en ik vond het nóg leuker dan vorig jaar.

Vorig jaar waren we er voor het eerst bij met ons zoontje en zijn nichtje en neefje. Dat was zo leuk, dat we dit jaar alweer uitkeken naar het Zapp Sinterklaasfeest editie 2017. Nu Finn 3 jaar is en het Sinterklaasgebeuren allemaal bewust meemaakt, is het nog leuker. Plus het feit dat dit jaar K3 op het podium stond. Maar dat kan stiekem ook mijn eigen voorkeur zijn...

zapp-sinterklaas-feest-2017

Dit jaar zaten we wel wat verder weg van het podium, vandaar ook de niet al te duidelijke foto's. Op zich zag je alles prima, en voor de kinderen maakte het al helemaal niet uit, die vonden het fantastisch.

Zingen en dansen

De show startte met de opkomst van presentatoren Jetske en Pepijn, bekend van de BZT-show en de pieten. Daarna de muziekpieten, de danspieten, de cupido-pietjes en ja, ook Zielepiet was van de partij. Nog niet helemaal in de feeststemming natuurlijk, want tja, heimwee... Die feeststemming zat er in de zaal wel gauw in, want er volgde een parade van allerlei Zapphelden. Woezel en Pip, nijntje, Buurman en Buurman, Shaun het Schaap, Bumba, de Teletubbies en alle artiesten die zouden gaan optreden reden de rode loper over terwijl Nienke en de muziekpieten Sinterklaasliedjes zongen.

Naast Nienke waren er optredens van Mega Mindy, K3 (twee keer zelfs!), Kinderen voor Kinderen, Shaun het Schaap (ja!) en Sarah en Julia featuring Nigel Sean. De liedjes van alle artiesten werden door de hele zaal uit volle borst meegezongen en het mocht oprecht een feest genoemd worden met alle dansende en springende kinderen.

Sinterklaasje kom maar binnen

Maar het hoogtepunt was natuurlijk de komst van Sinterklaas! Terwijl wij uit volle borst 'Sinterklaasje kom maar binnen met je piet' zongen stapte Sinterklaas op zijn trouwe Amerigo de Jaarbeurs binnen, geflankeerd door pieten. Overigens een compliment aan de NPO die laat zien hoe het kan: allemaal roetveegpietjes, een feest voor iedereen.

Tussen de optredens van de artiesten door ontvouwde zich een grappig en uiteindelijk ook heel spannend verhaal: de cupidopietjes zorgden ervoor dat alle pieten verliefd werden, maar daardoor werd er niet meer gewerkt en kwam pakjesavond in gevaar! De enige die nog kon zorgen dat het heerlijk avondje door kan gaan, was Sinterklaas zelf. En wat voor stunt hij daarvoor uithaalde, kun je op televisie zien. Er zijn opnames gemaakt en die zijn de komende week terug te zien bij Zappelin.

Ik vond het een enorm leuk feestje en Finn ook, aangezien hij het nog dagelijks heeft over de Cupidopietjes en Sinterklaas die aan het touw bungelde... Meer verklap ik niet! Kijk zelf maar op onderstaande data:

Zapp Sinterklaasfeest op televisie

Was je er niet bij of wil je het Zapp Sinterklaasfeest nog een keertje beleven, dan kun je het op de volgende dagen op televisie terugkijken bij NPO Zapp op 3:

Woensdag 29 november 15:30 uur
Vrijdag 1 december 16:20 uur
Zondag 3 december 15:30 uur
Dinsdag 5 december 16:25 uur

Nog meer in de Sinterklaasstemming komen? Knutsel samen een echte stoomboot of krijg inspiratie op ons blog met leuke surprise ideeën of surprises gemaakt van een schoenendoos

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners