Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Menstruatiepijn: dit is wat je eraan kunt doen

Iedere maand hetzelfde liedje: de menstruatie komt eraan. Je baarmoeder trekt samen. Dit zorgt voor pijnlijke krampen in je buik, rug of zelfs benen. Daarnaast is er eventueel hoofdpijn en een rothumeur. Menstruatiepijn is niet leuk voor jou en ook niet leuk voor de...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Elk jaar rond 5 december wordt het Zapp Sinterklaasfeest in de jaarbeurs in Utrecht gevierd. De Sint viert daar met een groot feest zijn verjaardag en neemt naast zijn Pieten ook altijd vele bekende Zapp-presentatoren, Zappelin-vriendjes en verschillende artiesten en acteurs mee.

In de aanloop naar pakjesavond zijn er een heleboel Sinterklaasfeestjes. Op je werk, op school, in het buurthuis, in de stad en ook in theaters in heel het land. Allemaal heel gezellig, maar het allerleukst is toch wel het feest met de échte Sinterklaas: Het Zapp Sinterklaasfeest! Samen met o.a. Brugklas de Musical, K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy, Fenna, Joe, alle Pieten én de Pietenband maakt Sinterklaas er ieder jaar een groot feest van!

Het Zapp Sinterklaasfeest meevieren in de Jaarbeurs in Utrecht

In de afgelopen jaren ben ik een aantal keren op het feest van Sinterklaas geweest in de Jaarbeurs. Elk jaar is dat weer een groot spektakel en een hele leuke ervaring. Samen met het gezin een dagje uit naar Utrecht. En dan alle TV sterren van Zapp dichtbij kunnen zien. Het lijkt wel of het ieder jaar leuker wordt. Als we weer naar huis gaan vonden we het altijd nóg leuker dan vorig jaar.

zapp-sinterklaasfeest

Een verslag van het Zapp Sinterklaasfeest

In 2016 waren we er voor het eerst bij met ons zoontje en zijn nichtje en neefje. Dat was zo leuk, dat we het jaar erna in 2017 alweer uitkeken naar het Zapp Sinterklaasfeest. Ook in 2017 gingen we voor het spectaculaire feest naar Utrecht. Finn is inmiddels groter en maakt het Sinterklaasgebeuren allemaal bewust mee. Dat maakt het natuurlijk nog leuker. Plus het feit dat dit jaar K3 op het podium stond. Maar dat kan stiekem ook mijn eigen voorkeur zijn…

Bij deze editie van het Sinterklaasfeest zaten we wel wat verder weg van het podium, vandaar ook de niet al te duidelijke foto’s. Op zich zag je alles prima, en voor de kinderen maakte het al helemaal niet uit, die vonden het fantastisch.

Zingen en dansen

De show startte met de opkomst van presentatoren Jetske en Pepijn, bekend van de BZT-show en de pieten. Daarna de muziekpieten, de danspieten, de cupido-pietjes en ja, ook Zielepiet was van de partij. Nog niet helemaal in de feeststemming natuurlijk, want tja, heimwee… Die feeststemming zat er in de zaal wel gauw in, want er volgde een parade van allerlei Zapphelden. Woezel en Pip, nijntje, Buurman en Buurman, Shaun het Schaap, Bumba, de Teletubbies en alle artiesten die zouden gaan optreden reden de rode loper over terwijl Nienke en de muziekpieten Sinterklaasliedjes zongen.

Naast Nienke waren er optredens van Mega Mindy, K3 (twee keer zelfs!), Kinderen voor Kinderen, Shaun het Schaap (ja!) en Sarah en Julia featuring Nigel Sean. De liedjes van alle artiesten werden door de hele zaal uit volle borst meegezongen en het mocht oprecht een feest genoemd worden met alle dansende en springende kinderen.

Sinterklaasje kom maar binnen

Maar het hoogtepunt was natuurlijk de komst van Sinterklaas! Terwijl wij uit volle borst ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je piet’ zongen stapte Sinterklaas op zijn trouwe Amerigo de Jaarbeurs binnen, geflankeerd door pieten. Overigens een compliment aan de NPO die laat zien hoe het kan: allemaal roetveegpietjes, een feest voor iedereen.

Tussen de optredens van de artiesten door ontvouwde zich een grappig en uiteindelijk ook heel spannend verhaal: de cupidopietjes zorgden ervoor dat alle pieten verliefd werden, maar daardoor werd er niet meer gewerkt en kwam pakjesavond in gevaar! De enige die nog kon zorgen dat het heerlijk avondje door kan gaan, was Sinterklaas zelf. En wat voor stunt hij daarvoor uithaalde, kun je op televisie zien. Er zijn opnames gemaakt en die zijn allemaal terug te zien bij Zappelin.

Ik vond het Zapp Sinterklaasfeest ook dit jaar weer erg leuk en Finn ook, aangezien hij het nog dagelijks heeft over de Cupidopietjes en Sinterklaas die aan het touw bungelde… Meer verklap ik niet! Kijk zelf de uitzending van het Sinterklaasfeest van 2017 maar terug op Zappelin. Je kunt dan ook de andere edities gelijk terugkijken.

Zapp Sinterklaasfeest op TV

Zapp Sinterklaasfeest op televisie

Was je er niet bij of wil je het Zapp Sinterklaasfeest nog een keertje beleven, dan kun je het allemaal op deze website terugkijken. Je kunt dan een complete marathon houden met uitzendingen van alle verschillende jaren. Echt een aanrader!

Nog meer in de Sinterklaasstemming komen? Ga dan samen aan de slag om een echte stoomboot te knutselen of krijg inspiratie op ons blog met leuke surprise ideeën of surprises gemaakt van een schoenendoos.