Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

6 x Hartige hapjes voor Sinterklaasavond

Het huis is versierd, de Sinterklaasmuziek staat aan en natuurlijk staat er ook allerlei lekkers op tafel. Pakjesavond! Natuurlijk horen daar zoetigheden bij zoals chocolade, kruidnoten en marsepein. Maar wil je nog iets meer uitpakken, met ook hartige hapjes? Dit...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Elk jaar rond 5 december wordt het Zapp Sinterklaasfeest in de jaarbeurs in Utrecht gevierd. De Sint viert daar met een groot feest zijn verjaardag en neemt naast zijn Pieten ook altijd vele bekende Zapp-presentatoren, Zappelin-vriendjes en verschillende artiesten en acteurs mee.

In de aanloop naar pakjesavond zijn er een heleboel Sinterklaasfeestjes. Op je werk, op school, in het buurthuis, in de stad en ook in theaters in heel het land. Allemaal heel gezellig, maar het allerleukst is toch wel het feest met de échte Sinterklaas: Het Zapp Sinterklaasfeest! Samen met o.a. Brugklas de Musical, K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy, Fenna, Joe, alle Pieten én de Pietenband maakt Sinterklaas er ieder jaar een groot feest van!

Het Zapp Sinterklaasfeest meevieren in de Jaarbeurs in Utrecht

In de afgelopen jaren ben ik een aantal keren op het feest van Sinterklaas geweest in de Jaarbeurs. Elk jaar is dat weer een groot spektakel en een hele leuke ervaring. Samen met het gezin een dagje uit naar Utrecht. En dan alle TV sterren van Zapp dichtbij kunnen zien. Het lijkt wel of het ieder jaar leuker wordt. Als we weer naar huis gaan vonden we het altijd nóg leuker dan vorig jaar.

zapp-sinterklaasfeest

Een verslag van het Zapp Sinterklaasfeest

In 2016 waren we er voor het eerst bij met ons zoontje en zijn nichtje en neefje. Dat was zo leuk, dat we het jaar erna in 2017 alweer uitkeken naar het Zapp Sinterklaasfeest. Ook in 2017 gingen we voor het spectaculaire feest naar Utrecht. Finn is inmiddels groter en maakt het Sinterklaasgebeuren allemaal bewust mee. Dat maakt het natuurlijk nog leuker. Plus het feit dat dit jaar K3 op het podium stond. Maar dat kan stiekem ook mijn eigen voorkeur zijn…

Bij deze editie van het Sinterklaasfeest zaten we wel wat verder weg van het podium, vandaar ook de niet al te duidelijke foto’s. Op zich zag je alles prima, en voor de kinderen maakte het al helemaal niet uit, die vonden het fantastisch.

Zingen en dansen

De show startte met de opkomst van presentatoren Jetske en Pepijn, bekend van de BZT-show en de pieten. Daarna de muziekpieten, de danspieten, de cupido-pietjes en ja, ook Zielepiet was van de partij. Nog niet helemaal in de feeststemming natuurlijk, want tja, heimwee… Die feeststemming zat er in de zaal wel gauw in, want er volgde een parade van allerlei Zapphelden. Woezel en Pip, nijntje, Buurman en Buurman, Shaun het Schaap, Bumba, de Teletubbies en alle artiesten die zouden gaan optreden reden de rode loper over terwijl Nienke en de muziekpieten Sinterklaasliedjes zongen.

Naast Nienke waren er optredens van Mega Mindy, K3 (twee keer zelfs!), Kinderen voor Kinderen, Shaun het Schaap (ja!) en Sarah en Julia featuring Nigel Sean. De liedjes van alle artiesten werden door de hele zaal uit volle borst meegezongen en het mocht oprecht een feest genoemd worden met alle dansende en springende kinderen.

Sinterklaasje kom maar binnen

Maar het hoogtepunt was natuurlijk de komst van Sinterklaas! Terwijl wij uit volle borst ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je piet’ zongen stapte Sinterklaas op zijn trouwe Amerigo de Jaarbeurs binnen, geflankeerd door pieten. Overigens een compliment aan de NPO die laat zien hoe het kan: allemaal roetveegpietjes, een feest voor iedereen.

Tussen de optredens van de artiesten door ontvouwde zich een grappig en uiteindelijk ook heel spannend verhaal: de cupidopietjes zorgden ervoor dat alle pieten verliefd werden, maar daardoor werd er niet meer gewerkt en kwam pakjesavond in gevaar! De enige die nog kon zorgen dat het heerlijk avondje door kan gaan, was Sinterklaas zelf. En wat voor stunt hij daarvoor uithaalde, kun je op televisie zien. Er zijn opnames gemaakt en die zijn allemaal terug te zien bij Zappelin.

Ik vond het Zapp Sinterklaasfeest ook dit jaar weer erg leuk en Finn ook, aangezien hij het nog dagelijks heeft over de Cupidopietjes en Sinterklaas die aan het touw bungelde… Meer verklap ik niet! Kijk zelf de uitzending van het Sinterklaasfeest van 2017 maar terug op Zappelin. Je kunt dan ook de andere edities gelijk terugkijken.

Zapp Sinterklaasfeest op televisie

Was je er niet bij of wil je het Zapp Sinterklaasfeest nog een keertje beleven, dan kun je het allemaal op deze website terugkijken. Je kunt dan een complete marathon houden met uitzendingen van alle verschillende jaren. Echt een aanrader!

Nog meer in de Sinterklaasstemming komen? Ga dan samen aan de slag om een echte stoomboot te knutselen of krijg inspiratie op ons blog met leuke surprise ideeën of surprises gemaakt van een schoenendoos.