Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

Elk jaar rond 5 december wordt het Zapp Sinterklaasfeest in de jaarbeurs in Utrecht gevierd. De Sint viert daar met een groot feest zijn verjaardag en neemt naast zijn Pieten ook altijd vele bekende Zapp-presentatoren, Zappelin-vriendjes en verschillende artiesten en acteurs mee.

In de aanloop naar pakjesavond zijn er een heleboel Sinterklaasfeestjes. Op je werk, op school, in het buurthuis, in de stad en ook in theaters in heel het land. Allemaal heel gezellig, maar het allerleukst is toch wel het feest met de échte Sinterklaas: Het Zapp Sinterklaasfeest! Samen met o.a. Brugklas de Musical, K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy, Fenna, Joe, alle Pieten én de Pietenband maakt Sinterklaas er ieder jaar een groot feest van!

Het Zapp Sinterklaasfeest meevieren in de Jaarbeurs in Utrecht

In de afgelopen jaren ben ik een aantal keren op het feest van Sinterklaas geweest in de Jaarbeurs. Elk jaar is dat weer een groot spektakel en een hele leuke ervaring. Samen met het gezin een dagje uit naar Utrecht. En dan alle TV sterren van Zapp dichtbij kunnen zien. Het lijkt wel of het ieder jaar leuker wordt. Als we weer naar huis gaan vonden we het altijd nóg leuker dan vorig jaar.

zapp-sinterklaasfeest

Een verslag van het Zapp Sinterklaasfeest

In 2016 waren we er voor het eerst bij met ons zoontje en zijn nichtje en neefje. Dat was zo leuk, dat we het jaar erna in 2017 alweer uitkeken naar het Zapp Sinterklaasfeest. Ook in 2017 gingen we voor het spectaculaire feest naar Utrecht. Finn is inmiddels groter en maakt het Sinterklaasgebeuren allemaal bewust mee. Dat maakt het natuurlijk nog leuker. Plus het feit dat dit jaar K3 op het podium stond. Maar dat kan stiekem ook mijn eigen voorkeur zijn…

Bij deze editie van het Sinterklaasfeest zaten we wel wat verder weg van het podium, vandaar ook de niet al te duidelijke foto’s. Op zich zag je alles prima, en voor de kinderen maakte het al helemaal niet uit, die vonden het fantastisch.

Zingen en dansen

De show startte met de opkomst van presentatoren Jetske en Pepijn, bekend van de BZT-show en de pieten. Daarna de muziekpieten, de danspieten, de cupido-pietjes en ja, ook Zielepiet was van de partij. Nog niet helemaal in de feeststemming natuurlijk, want tja, heimwee… Die feeststemming zat er in de zaal wel gauw in, want er volgde een parade van allerlei Zapphelden. Woezel en Pip, nijntje, Buurman en Buurman, Shaun het Schaap, Bumba, de Teletubbies en alle artiesten die zouden gaan optreden reden de rode loper over terwijl Nienke en de muziekpieten Sinterklaasliedjes zongen.

Naast Nienke waren er optredens van Mega Mindy, K3 (twee keer zelfs!), Kinderen voor Kinderen, Shaun het Schaap (ja!) en Sarah en Julia featuring Nigel Sean. De liedjes van alle artiesten werden door de hele zaal uit volle borst meegezongen en het mocht oprecht een feest genoemd worden met alle dansende en springende kinderen.

Sinterklaasje kom maar binnen

Maar het hoogtepunt was natuurlijk de komst van Sinterklaas! Terwijl wij uit volle borst ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je piet’ zongen stapte Sinterklaas op zijn trouwe Amerigo de Jaarbeurs binnen, geflankeerd door pieten. Overigens een compliment aan de NPO die laat zien hoe het kan: allemaal roetveegpietjes, een feest voor iedereen.

Tussen de optredens van de artiesten door ontvouwde zich een grappig en uiteindelijk ook heel spannend verhaal: de cupidopietjes zorgden ervoor dat alle pieten verliefd werden, maar daardoor werd er niet meer gewerkt en kwam pakjesavond in gevaar! De enige die nog kon zorgen dat het heerlijk avondje door kan gaan, was Sinterklaas zelf. En wat voor stunt hij daarvoor uithaalde, kun je op televisie zien. Er zijn opnames gemaakt en die zijn allemaal terug te zien bij Zappelin.

Ik vond het Zapp Sinterklaasfeest ook dit jaar weer erg leuk en Finn ook, aangezien hij het nog dagelijks heeft over de Cupidopietjes en Sinterklaas die aan het touw bungelde… Meer verklap ik niet! Kijk zelf de uitzending van het Sinterklaasfeest van 2017 maar terug op Zappelin. Je kunt dan ook de andere edities gelijk terugkijken.

Zapp Sinterklaasfeest op TV

Zapp Sinterklaasfeest op televisie

Was je er niet bij of wil je het Zapp Sinterklaasfeest nog een keertje beleven, dan kun je het allemaal op deze website terugkijken. Je kunt dan een complete marathon houden met uitzendingen van alle verschillende jaren. Echt een aanrader!

Nog meer in de Sinterklaasstemming komen? Ga dan samen aan de slag om een echte stoomboot te knutselen of krijg inspiratie op ons blog met leuke surprise ideeën of surprises gemaakt van een schoenendoos.