Het wordt kouder, eerder donker en de bladeren verkleuren. Tijd om de zomer achter je te laten en je huis warm en gezellig te maken. Met deze vier tips tover je je huis simpel om naar een heerlijke herfstsfeer.

1. Houd een grote schoonmaak

We denken er vaak aan om het huis een lenteschoonmaak te geven, maar we vergeten dat de herfst ook een ideale tijd is voor een grondige reiniging van je huis. Veeg de plinten af en stof vergeten plekjes, zoals de bovenkant van kasten en planken. Zo heb je dit najaar een heerlijk schoon en fris huis om je in terug te trekken als het buiten koud en regenachtig is.

Herfst-sfeer-maak-je-eigen-potpourri

2. Maak je eigen herfstpotpourri

Zet een schaaltje met potpourri op een tafeltje in de hal of gang. Of maak een grotere schaal voor op de tafel in de woonkamer. Dat staat niet alleen gezellig, maar geeft ook een heerlijke geur aan de ruimte.

Je kunt potpourri gemakkelijk zelf maken van gedroogde bladeren, dennenappels, kruiden, sinaasappelschillen, rozenbottels en etherische olie. Wat ook kan, is een geurige slinger maken van al deze ingrediënten. Probeer het eens!

3. Decoreer je huis met herfstknutsels

Ga lekker herfstknutselen met je kids en kleed je huis aan met de mooiste herfstknutsels van herfstbladeren en knutsels met kastanjes. Ga lekker aan de slag met eenvoudige knutsels waarmee je je kamer van creatieve herfstdecoraties kunt voorzien. Je kunt ook een heuse herfsttafel maken van mooie dingen die je in het bos hebt gevonden tijdens een wandeling met je kinderen. Het zorgt direct voor een heerlijke herfstsfeer in huis!

Creeer-herfst-sfeer-met-led-kaarsen

4. Creëer herfstsfeer met kaarsen

Kaarsen creëren de perfecte sfeer voor een ontspannen avondje. Bovendien kunnen geurkaarsen de kamer een heerlijke geur geven. Kies voor grote kaarsen voor een extra gezellige gevoel of zet op meerdere plekken glazen met waxinelichtjes neer. Gebruik LED-waxinelichtjes als de kinderen in de buurt zijn.

Als je last hebt van een herfstdip, zorg dan naast sfeerlicht ook voor voldoende helder licht. Dat helpt om neerslachtigheid in het najaar en de winter tegen te gaan. Helder licht kun je creëren met meerdere LED inbouwlampjes of met een plafondlamp die voldoende licht geeft.

mooie kaarsen

Dit artikel met tips om je huis in herfstsfeer te krijgen is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.