Winterjas in de auto levensgevaarlijk voor kind

We willen onze kinderen allemaal beschermen tegen kou. Dus pakken we ze in de winter lekker in met dikke jassen en sjaals. Ook in de auto. Als ik mijn zoon in zijn winterjas in de autostoel zet, is het altijd een mislukte mix tussen Kenny uit Southpark (want oranje...

Verjaardag vieren

Het is zaterdag, half twaalf 's avonds. We wachten met smart op mijn man, Pascal, omdat we zo dadelijk zijn verjaardag vieren. Gelukkig is hij er bijna want mijn jongste houdt het niet meer uit van de slaap. 'Zijn alle voorbereidingen klaar, meiden?' Het vakkundig...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

De herfst is inmiddels al begonnen. Hoewel we nog getrakteerd zijn op enkele mooie nazomerse dagen, wordt het nu toch echt een heel stuk kouder. Hoog tijd dus om de wintergarderobe aan te schaffen. Stiekem een klein feestje. Ieder jaar opnieuw. Ben jij die moeder die altijd reikhalzend uitkijkt naar een nieuw seizoen om dan weer de nieuwste collecties van jouw favoriete merken te bewonderen? Heel begrijpelijk! Shoppen voor kinderkleding is gewoon het leukste wat er is.

Maar heb je er ook wel eens bij stil gestaan om samen met je kind te shoppen voor een nieuwe wintergarderobe? Nee? Hier ontdek je waarom dit juist een goed idee is.

Leer je kind beter kennen

samen-met-je-kind-shoppen-voor-wintergarderobe Je kind lijkt soms wel met de dag te veranderen. Waar het de ene dag nog helemaal fan was van Paw Patrol is het de volgende dag geïnteresseerd in superhelden. Daarnaast lijkt het iedere dag meer een eigen persoontje te worden. Waar je een 3-jarige vaak nog wel eenvoudig aan kunt kleden, beginnen bij vier jaar al de discussies. Want die ene broek? Die is toch echt niks aan, mama! Zodra die discussies beginnen, is de tijd daar om samen op pad te gaan met je kind en een nieuwe wintergarderobe bij elkaar te verzamelen.

Een groot voordeel als je samen op pad gaat voor een warme winterjas, goede schoenen en zachte truien is dat je je kind zo ook veel beter leert kennen. Want waar liggen zijn of haar interesses op dit moment? Waarom wil ze plotseling wel een stoere jeans van Name It aan, maar laat ze die jurk ineens achterwege? Door tijd vrij te maken om samen te winkelen, ontdek je meer over zijn of haar belevingswereld. Besef ook dat ouders doorgaans vaak heel druk zijn. Werken, het huishouden én de kinderen… alle ballen in de lucht houden is bijna een onmogelijke taak.

Een dagje helemaal vrijmaken om samen met je kind te shoppen voor een mooie wintergarderobe, is een feestje voor allebei!

Sneller klaar in de ochtend

Ben je het ook zat om iedere ochtend te discussiëren over hetgeen wat je kind aan moet trekken? Wanneer je er voor zorgt dat je kind er bij is bij het kopen van de nieuwe kleding voor de wintergarderobe, heb je genoeg reden om aan te nemen dat hij of zij de kleding ook gewoon draagt. Je kind heeft hier immers mee ingestemd. Dat levert veel voordelen op. In plaats van ellenlange discussies ben je voortaan binnen mum van tijd klaar in de ochtend. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook nog eens heel veel frustratie.

Laat je kind gewoon kind zijn

samen-met-je-kind-shoppen-voor-wintergarderobe Het lijkt tegenwoordig wel een hele rage om kinderen op en top modebewust aan te kleden. Sommige kinderen zien er dagelijks uit alsof ze zo van de catwalk zijn komen lopen. Niet erg natuurlijk. Maar is dit ook wat je kind wil? Sommige kinderen vinden het inderdaad heerlijk om er altijd fantastisch uit te zien.

Er zijn echter ook kinderen die in plaats van dat hippe kledingsetje veel liever een shirt met Peppa Pig dragen. Dat is voor hun favoriet. Hoewel veel ouders dit verafschuwen, is het ook belangrijk om jezelf af te vragen of het nou wel echt zo erg is. Het gaat er immers niet om wat jij mooi vindt, maar hoe jouw kind zijn of haar eigen stijl kan ontwikkelen. Laat je kind gewoon kind zijn.