Na een drukke week met werk, school en andere verplichtingen is iedereen wel eens toe aan een lekker weekend weg. Maar op vakantie gaan met je gezin geeft ook gedoe, zeker met jonge kinderen. Alles inpakken, een stuk rijden met de auto en slapen in vreemde bedden. Voor echte ontspanning kun je ook een weekendje weg in je eigen tuin plannen. Je tovert je tuin gemakkelijk om een plek voor een heerlijk weekendje weg met je kinderen.

Een weekendje weg in je eigen tuin

Hoe vier ik een weekend weg in mijn eigen tuin

Om je tuin zo aan te passen, dat je er voor je gevoel toch even helemaal uit bent, zijn geen grote veranderingen nodig. Met wat kleine ingrepen kun je er al voor zorgen, dat jouw tuin een speelparadijs wordt voor je kinderen en een spa voor jou. Het gaat erom, dat je het gevoel, dat je hebt tijdens een weekend weg, in huis, of beter in je tuin, haalt. Bedenk eens van welke dingen je het meest geniet, als je een weekend weg bent in bijvoorbeeld een bungalowpark en bedenk vervolgens hoe je dat gemakkelijk nabootst in je tuin.

Hoe tover ik mijn eigen tuin om?

Een zwembad in de tuin?

Jouw kinderen genieten enorm van het zwembad, als jullie een weekend weg zijn. Dit kun je nabootsen door een klein zwembadje in de tuin te zetten. Een glijbaantje, dat uitkomt in het badje is natuurlijk helemaal geweldig en zorgt voor uren plezier. Voor iets grotere kinderen is een zeepbaan ook een leuk alternatief. Leg een langwerpig stuk zeil in de tuin, smeer deze in met afwasmiddel en water, neem een aanloop en glijden maar!

Hutten bouwen in je tuin?

Een gave hut bouw je eenvoudig met een grote tuintafel. Door een aantal lakens of dekens over de tafel heen te leggen heb je al een spannende hut gemaakt. Kruip erin met wat lekkers om te eten en te drinken en een leuk spelletje en jullie hebben een heerlijke middag. Voor het ultieme vakantiegevoel kun je hier zelfs een paar matrassen of luchtbedden om er met elkaar in te slapen.

Een spa in je eigen tuin

Een spa in je eigen tuin?

Natuurlijk kun je een hottub kopen en in je tuin zetten, maar dat is best een groot project. Je kunt ook op een makkelijkere manier een spa creëren. Koop bij de drogist een maskertje voor je gezicht, nagellak in mooie kleuren en een lekkere crème. Maskertje op, tuinstoel naar achteren en ontspannen maar! Zo kun je jezelf eens lekker verwennen en je kinderen vinden het vast leuk om mee te doen.

Uit eten in je tuin?

Uit eten gaan geeft het ultieme ‘even weg’-gevoel. Dat kan natuurlijk ook in de tuin. Laat eten van een goed restaurant thuis bezorgen. Dek de tafel mooi met je goede servies en voor elke gang een aparte set bestek. Een groot voordeel is, dat de kinderen tussen de gangen door best even van tafel kunnen om te spelen, wat in een echt restaurant meestal niet gewaardeerd wordt.

Weekendje weg in je eigen tuin uit eten

Echt weg in je eigen tuin

Zoals je ziet, zijn er diverse mogelijkheden om een weekend weg te kunnen in je eigen tuin. En dat is niet alleen in de zomer mogelijk. Eigenlijk kan het altijd, zodra het mooi weer is. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een tuin, je gezin en fijne tuinmeubelen. Als je nog geen fijne tuinset hebt, zijn er online allerlei tuinsets verkrijgbaar, die jou en je gezin een fijn ontspannen weekend verzekeren. Met een beetje creativiteit en een heleboel gezelligheid wordt het een weekend om nooit te vergeten.