Veel mensen kunnen zich het nog wel herinneren: je leest als kind een stripboek en het duurt niet lang of één van de ouders komt met de opmerking ‘Ga nu eens een écht boek lezen!’. Jarenlang was de heersende gedachte dat strips lezen slecht zou zijn voor kinderen. Nu...
In het najaar, als het weer vroeg donker is en buiten guur en koud, kan ik echt genieten van feelgood series en films. Ook van cheesy kerstfilms word ik heel gelukkig. Liefst in mijn eentje onder een dekentje met thee, chocola en kaarsjes aan. Of in een roze...
Niets is fijner dan op een vrije (mid)dag op de bank te kruipen en samen een fijne film te kijken. Het is helemaal een fijne activiteit als het regent. Op Netflix is er een ruim aanbod met leuke familiefilms voor het hele gezin. Verfilmingen van populaire...
De herfst is begonnen! Hét seizoen van de pompoen. Behalve dat pompoen heel gezond is (het is rijk aan o.a. vitamine C, vitamine E, magnesium en ijzer), is het ook nog eens een heel lekkere en veelzijdige soort groente. En vaak favoriet bij onze kleintjes! Omdat ik...
De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...
Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.
Je kunt op elk gewenst moment stoppen met de pil, maar het makkelijkste is om te stoppen aan het einde van je strip. Lees hier alles over stoppen met de pil.
Wanneer je zwanger wilt worden, is de vruchtbaarheid cyclus belangrijk om je ovulatie te berekenen. Lees hier alles over de menstruatiecyclus en ovulatie.
Niets ging zoals ze het zich had voorgesteld, Margot werd na de bevalling meteen geconfronteerd met de grootste zorgen die je kunt hebben: gaat het wel goed met mijn kind?
Voeden op verzoek wordt tegenwoordig sterk aangeraden. Toch is een flesvoeding schema handig om erbij te houden. Lees er hier alles voedingsschema babyvoeding!
Heeft jouw baby de laatste tijd moeite met slapen? Misschien ervaart hij of zij wel slaapregressie. In dit artikel lees je alles over slaapregressie baby!
Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Vanaf welke leeftijd is een telefoon belangrijk? Lees hier onze tips voor een mobiele telefoon voor kinderen.
Wanneer laat je je kind alleen thuis? En voor hoe lang? Handige richtlijnen op welke leeftijd je je kind voor hoe lang kunt thuislaten zonder toezicht.
Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes? Een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Wil je er meer over weten, lees dan vooral verder.
Hoera, je bent bevallen van een tweeling! Zet je maar vast schrap, want daar komen gepaste én ongepaste vragen en opmerkingen over. 7 vragen die een tweelingmoeder niet meer kan horen
Ontdek de voordelen van Pranamat ECO, de unieke acupressuurmat voor moeders met kleine kinderen. Lees hier de 7 redenen om de acupressuurmat zelf te proberen.
Aan de slag met een lichtplan voor de kinderkamer? In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je zo’n lichtplan vormgeeft en in de praktijk brengt.
Opgekruld op de bank met een dekentje, kaarsjes aan en wat lekkers binnen handbereik. Dit zijn de fijnste feelgood series en films op Netflix om op je lijst te zetten dit najaar. Geniet ervan!
Wist je dat voorlezen belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind? Als je voorleest aan je baby, peuter en kleuter leg je al een goede basis voor de rest van hun leven. 10 redenen waarom dit zo belangrijk is.
Speel jij wel eens leuke spellen voor volwassenen? In dit blog vind je tips voor de leukste dobbel- en bordspellen voor volwassenen. Plezier gegarandeerd!
De overgang van zomer naar herfst kan lastig zijn. Moe, lusteloos, moeilijk uit bed komen, een algeheel ‘blegh-gevoel’: als je dit herkent ben je niet de enige. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben wel eens last van een herfstdip. Wellicht heb jij er ook last van en kun je wel een paar tips tegen een herfstdip gebruiken.
Oorzaak herfstdip
Een herfstdip of herfstdepressie is veel voorkomend en dus niet iets om je voor te schamen. De dagen worden korter, het weer slaat om. Kortom: we zijn meer binnen en krijgen minder zonlicht op onze huid. Gebrek aan zonlicht heeft weer effect op bijvoorbeeld de opname van vitamine D. Daarnaast is licht belangrijk voor je dag- en nachtritme en het heeft ook invloed op je stemming. Ben je daar gevoelig voor, dan kun je last hebben van de wisseling van zomer naar herfst.
Een van de dingen die je kunt doen is accepteren dat je dit gevoel hebt. Het verbloemen of er tegen vechten maakt dat je je neerslachtiger kan gaan voelen. Gelukkig kun je ook iets doen om te zorgen dat je je iets beter voelt bij de wisseling van de seizoenen. Tips tegen een herfstdip:
Naar buiten
De kou en het natte weer nodigen misschien niet altijd uit om laagjes kleding aan te trekken en de deur uit te gaan. Toch kan de frisse buitenlucht een flinke oppepper geven. Daglicht is goed voor je gemoedstoestand en je pikt nog wat herfstige zonnestraaltjes mee. Plus: je bent in beweging en dat is ook weer goed voor je gemoedstoestand. Daarna kun je lekker op de bank kruipen met een dekentje en een fijne film. Een warme mok thee erbij en geniet lekker na van de herfstwandeling. Of ga gelijk aan de slag met alle gevonden herfstschatten en maak een herfstknutselwerk.
Zorg binnen voor voldoende licht
Ook al is het geen zonlicht, genoeg licht binnen in huis is belangrijk voor je gemoedstoestand. Laat zo veel mogelijk zonlicht binnen, maak gezellige hoekjes met lampjes en steek een extra kaarsje aan. Dat geeft ook nog een fijne warme sfeer in huis.
Genoeg slapen
Slaap is een van de belangrijkste factoren voor je gemoedstoestand. In de zomer kan een beetje slaaptekort gecompenseerd worden met meer zonlicht, maar in de winter ga je je al gauw futloos voelen. Ga dus op tijd slapen en sta ’s ochtends op tijd op. Heb moeite met van de bank opstaan en naar bed gaan? Zet een wekkertje op je telefoon een half uur voordat je idealiter in bed wil liggen.
Blijf in beweging
Juist in de herfst- en wintermaanden is het belangrijk om te blijven sporten. Zeker als remedie tegen een herfstdip. Zowel fysiek als mentaal zorgt het voor een energieboost als je regelmatig beweegt. Ben je niet gewend om te sporten? Zorg dan dat je dagelijks een rondje wandelt en pak wat vaker de fiets in plaats van de auto. Vind je het dan nog lastig? Vraag een vriendin of buurvrouw als stok achter de deur om te wandelen of als sportbuddy. Of begin met dagelijks 5 minuten sporten, iedereen heeft wel 5 of 10 minuten over op een dag. Google maar eens op ‘5 minute workout’ of 7 minute workout’.
Bel een vriendin of je moeder
Spreek af met iemand om bij te kletsen, virtueel of in het echt. We gaan er niet meer zo vaak op uit als in de zomer, waar je spontaan wel eens een terrasje pakt of er lekker een dagje op uit gaat. Dus ook sociale contacten kunnen wel eens wat minder zijn in het najaar. Voel je je even niet zo lekker in je vel? Bel dan een vriendin of je moeder om bij te kletsen. Of om af te spreken even koffie te gaan drinken of een rondje te gaan wandelen.
Verminder tijd op social media
Social media kan een heerlijk tijdverdrijf zijn, maar uren doelloos scrollen doet meer kwaad dan goed. Het houdt je uit je slaap, is vermoeiend voor je ogen en ook mentaal kan het van invloed zijn op je gemoed. Leg je smartphone vaker weg en lees een boek of doe samen een gezelschapsspel.
Margot woont samen met haar vriend en hun zoon (2014). Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.