Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Onze kinderen die de wereld veranderen!

Kinderen zijn activistisch. Ze willen de wereld veranderen en ze weten ook precies hóe ze dat gaan doen. Mijn dochter doet deze maand een project voor school. Ze vormen een politieke partij, compleet met partijprogramma. Het belangrijkste punt is een beter milieu. De...

De weg naar adoptie #25: Ons gezinsleven is begonnen

Zodra ons zoontje ligt te slapen, rolt er een traan over mijn wangen. Een traan gevuld met blijdschap en verdriet. Zo mooi en onwerkelijk dat ik het kleine mannetje in dit grote bed nu mijn zoon mag noemen. Hij is er echt. Ons gezinsleven is begonnen. Het verdriet dat...

De drukke tijd is in aankomst: zorg goed voor jezelf!

De drukke weken van sinterklaasactiviteiten, cadeau’s kopen en een kerst diner klaarmaken komen er weer aan. Ondanks dat je normaal gesproken ook goed voor jezelf moet zorgen, is het juist in deze periode nog belangrijker om te doen! Zorg goed voor jezelf! Als je in...

Een douchecabine is er in allerlei verschillende prijsklassen en stijlen. Het aanschaffen van een aparte doucheruimte is op dit moment echt een trend. We geven je hier de 4 belangrijkste tips bij het kopen van een douchecabine.

Comfortabel klein of reuze ruim?

In de VS kopen mensen douchecabines met het oppervlakte van een kleine kamer. In ons land zijn we gewend om met minder ruimte genoegen te nemen. Een standaard maat voor een cabine is hier dan ook 90×90 centimeter vloeroppervlak.

Vind jij dat voldoende? Of wil je een extra ruime douche? Eentje waar je genoeg ruimte hebt om met je partner of samen met je baby of kinderen kunt douchen. Kies dan voor een groter formaat, bijvoorbeeld 120×120 centimeter of nog groter. Afhankelijk van de ruimte in je badkamer, natuurlijk.

Op badkamerniveau of met een bak?

Een gelijkvloerse douchecabine heeft een vloer op hetzelfde niveau van de badkamer. Dat zorgt ervoor dat je geen drempel over hoeft. Dat staat mooi in een strak badkamerinterieur en het is veiliger als je niet de handigste bent – en wie is dat wel, vroeg in de ochtend? Je loopt hier niet het risico om te struikelen over het opstapje. Als je kiest voor een gelijkvloerse doucheruimte is wel nodig om de tegels van de cabine onder een lichte hoek te leggen richting de afvoer, zodat het water goed wordt afgevoerd.

Het andere type douchecabine, met een ingebouwde douchebak, voert het water vanzelf beter af. Daardoor hoef je geen tegels te verleggen, deze cabine kan je direct op de bestaande badkamervloer aanbrengen.

Schuiven, openslaan of slenteren?

Er zijn drie mogelijkheden voor de entree van je douchecabine. Je kunt kiezen voor een schuifdeur, voor een openslaande deur of voor een inloopdouche.

  • Er valt veel te zeggen voor een schuivende deur: daarbij hoef je geen extra ruimte voor de cabine vrij te houden. Deze deur schuift achter de glazen wand van de cabine weg. Dat betekent wel dat de inloop vrij smal is.
  • Een openslaande douchedeur heeft ook zijn voordelen: er hoopt zich geen condens/vocht op in de ruimte tussen een schuifdeur en de wand. Ook kan je kiezen voor een openslaande deur die even breed is als de cabine.
  • Een inloopdouche heeft helemaal geen deur, hier wandel je 's ochtends gewoon de douche in. Dit type kan met glazen wanden, maar ook met tegelwanden zijn uitgevoerd. Erg stijlvol, maar het is wel belangrijk dat de waterafvoer goed is. Anders zul je in je badkamer vaker water staan te dweilen dan je lief is.

Doorsnee design of droomdouche?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer, kun je bijvoorbeeld een douchecabine kopen bij Megadumptiel.nl. Wil je nog een beetje extra luxe tijdens het douchen, kijk dan eens naar de speciale wellness douchecabines die nu verkrijgbaar zijn. Daarbij kies je voor een cabine met extra mogelijkheden en zorgen voor extra ontspanning tijdens het douchen. Je kent vast wel regendouches en massagejets. Maar ook douches met afwisselend koude en warme stralen, waterverstuivers, waterstralen op beenhoogte en meer moois zijn verkrijgbaar. En een ingebouwd geluidssysteem met jouw favoriete muziek en lichteffecten behoren ook tot de mogelijkheden.

Deze extra luxe douchecabines zijn overgewaaid uit de wereld van de sauna en hebben natuurlijk hun eigen prijskaartje. Als jij één van de gelukkigen bent die zich zo'n “experience shower” kan veroorloven bij het inrichten van je nieuwe badkamer, dan geniet je elke dag weer van een ongekende ervaring.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.