Kerst in de keuken: 3 zoete recepten voor kerst

Kerstmis is een tijd van samen zijn en natuurlijk ook gezellig samen eten. Bijna driekwart van de Nederlanders duikt met kerst minimaal een dag de keuken in om een heerlijk feestmaal op tafel te toveren. Mocht je daar tegenop zien, lees dan vooral onze tips voor een...

10 redenen om wasbare luiers te gebruiken

'Gatsie, poep uitspoelen.' 'Blegh, poep in je wasmachine.' Dat zijn de reacties die ik als eerste hoor als ik vertel dat wij in ons gezin wasbare luiers gebruiken. Nou, ik kan je vertellen; dit was 50 jaar geleden misschien zo. Toen ouders nog doeken met...

De leukste musea voor kinderen

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te nemen naar een museum, maar bij het horen van het woord museum is de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

Op zonnige dagen hou ik er van om lekker buiten te zijn. Ik vind het fijn om te ontspannen en te relaxen op een loungeset in de tuin. Of om samen heerlijk te eten aan een picknicktafel. De tuin is een plek waar ik heerlijk kan genieten van de natuur en de zon. Echter, je tuinmeubelen onderhouden is een must om er voor te zorgen dat je tuinmeubelen er ook mooi uitzien en lang mee gaan. In dit artikel geef ik je 5 tips om je tuinmeubelen te onderhouden en mooi te houden.

Lekker genieten in de tuin op tuinmeubelen

1. Gebruik een loungesethoes of tuinmeubelhoes

Een van de beste manieren om je tuinmeubelen mooi te houden is door ze af te dekken met een tuinmeubelhoes zoals bijvoorbeeld de Aerocover loungesethoes. Deze hoezen beschermen je meubelen tegen regen, zon, vuil en zelfs tegen vogelpoep. Zo houd je je tuinmeubelen mooi en kun je er langer van genieten.

2. Maak je meubelen regelmatig schoon

Door regelmatig je tuinmeubelen schoon te maken, verwijder je vuil en vlekken en houd je ze in goede staat. Gebruik hiervoor een milde reiniger of zeep, warm water en een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Je tuinmeubelen onderhouden met agressieve schoonmaakmiddelen of borstels wordt sterk afgeraden, omdat deze middelen er voor kunnen zorgen dat je meubels beschadigen.

3. Tuinmeubelen onderhouden met een beschermend middel

Om je meubelen een extra bescherming te geven, kun je een beschermend middel gebruiken. Met name houten meubelen vereisen extra onderhoud om hun uiterlijk en sterkte te behouden. Breng een houtbeschermer aan voordat je de meubelen voor het eerst gebruikt en herhaal dit eenmaal per jaar. Dit helpt tegen verkleuring en vermindert de kans op schade door regen of vocht. Gebruik hiervoor een product specifiek voor houten tuinmeubelen.

Houten tuinmeubelen onderhouden

4. Bewaar je meubelen op een droge plek

Als je niet van plan bent om je tuinmeubelen gedurende een langere periode te gebruiken, raden we aan om ze op te bergen in een droge ruimte, in een schuur of onder een afdak.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuinmeubelen op een droge plek bewaard worden. Dit helpt tegen het verweren van de meubels, schimmel en roestvorming. Als je geen ruimte hebt om de meubels op te slaan, kun je natuurlijk ook een afdekzeil of een tuinmeubelhoes gebruiken om je meubelen te beschermen tegen regen en vorst.

5. Laat je tuinmeubelen professioneel reinigen

Als je tuinmeubelen echt vies zijn, kun je het beste een professioneel reinigingsbedrijf inschakelen. Zij kunnen je tuinmeubelen onderhouden met de juiste middelen en hebben de kennis om je meubelen grondig schoon te maken zonder ze te beschadigen.

Tuinmeubelen schoonmaken

Tot slot

Tuinmeubelen zijn een geweldige manier om van de buitenlucht te genieten, maar om ervoor te zorgen dat ze er jarenlang mooi uitzien, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Je tuinmeubelen onderhouden met onze tips uit dit artikel zorgen ervoor dat je tuinmeubelen er mooi uit blijven zien en langer mee gaan.

Wanneer je je tuinmeubels goed onderhoudt, blijven ze mooi en hoef je niet ieder jaar op zoek naar nieuwe meubels voor in de tuin. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je meubelen verlengt en je bespaart geld op onnodige vervanging.

Ik besteed ieder jaar veel tijd en aandacht aan mijn tuinmeubelen onderhouden. Ondanks dat ik mijn tuinmeubelen al jaren heb, zijn ze nog steeds erg mooi. Ik kijk er dan ook nu al naar uit om bij de volgende zomerse dagen onze loungeset onder de Aerocover loungesethoes vandaan te halen. Ik kan dan direct weer heerlijk gaan genieten in onze tuin en in onze eigen moestuin!