Review: Makkelijk en gezond eten met de biologische maaltijdbox van Ekomenu

Al je boodschappen aan huis bezorgd in precies de juiste hoeveelheden én met recepten zodat je meteen aan de slag kan met koken. Ideaal toch? Een maaltijdbox aan huis is een goede manier om heel gemakkelijk gezond te eten. Ik mocht van Ekomenu hun biologische...

‘Doe wat jij het allerliefste wilt. Dát is het belangrijkste’

Na een heerlijke, koude wandeling in de polder waarin ik volop genoot van koude, frisse lucht en nergens aan dacht, liep ik langs een supermarkt. Mijn gedachten waren allang weer terug bij het huishouden, de taken die ik voor mezelf had gepland deze week en het...

9 tips om te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen? Heel bewust was ik daar niet echt bezig. En dat bleek toen ik onlangs even met de neus op de feiten werd gedrukt. Door mezelf weliswaar, want ik dook voor de gein eens in mijn financiën en schrok van het totaalbedrag dat ik maandelijks aan...

Zwanger van een meisje? Maar ik ben een jongensmoeder!

Samen met mijn vriend heb ik drie prachtige kinderen: twee jongens en een meisje. Voordat ze er waren wilden we heel graag kinderen. Ik was er van overtuigd dat ik een echte moeder was voor jongens, een zogenoemde jongensmoeder. Vaak kreeg ik hier commentaar op, want...

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een...

Als je op zoek bent naar een nieuw bed, kan het lastig zijn om te beslissen welk type bed het beste bij je past. Boxspringbedden zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning. Als je van plan bent om een nieuw boxspring bed te kopen, zijn er vijf belangrijke dingen om rekening mee te houden.

Wat is een boxspring bed?

Een boxspring is een beddensoort. Het onderste gedeelte van een boxspring is een geveerde box, hier bovenop ligt het matras en daar bovenop de eventuele topdekmatras. Daarnaast bestaat een boxspring uit het hoofdbord en de poten. Alle onderdelen zijn op elkaar afgestemd en bieden de juiste ondersteuning.

Wat is een boxspring

Boxsprings zijn er in alle soorten, maten en uitvoeringen. Er zijn vaste boxsprings, enkele boxsprings en elektrische boxsprings. Ook zijn er complete sets met meegestoffeerde matrassen en inclusief toppers. Op basis van je eigen specifieke wensen kun je zelf je boxspring bed samenstellen.

Tips voor het kopen van een boxspring bed

Wil je zelf ook een boxspring gaan kopen? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Lees hier onze 5 tips bij een boxspring bed kopen.

1. Bepaal je budget

Voordat je begint met het zoeken naar een nieuw boxspring bed, is het belangrijk om een budget vast te stellen. Boxspring bedden zijn er in allerlei soorten en maten, en de prijzen kunnen sterk variëren. Door een budget vast te stellen, kun je gerichter zoeken en voorkom je dat je te veel geld uitgeeft.

2. Kies de juiste maat bed

Het is belangrijk om een bed te kiezen dat de juiste maat heeft voor jou en je slaapkamer. Als je een kleine slaapkamer hebt, kan een kingsize bed te groot zijn en als je een grotere slaapkamer hebt, kan een tweepersoonsbed te klein zijn. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om gemakkelijk rond het bed te lopen en om eventuele andere meubels te plaatsen. Uiteraard moet je ook rekening houden met je eigen lengte. Het is mogelijk om speciaal voor langere mensen boxsprings met extra lengte te kopen. Je kunt dan een bed kopen met een lengte van 220cm.

Boxspring bed

3. Overweeg de hardheid van het matras

Boxspringbedden hebben vaak een matras met een hardheid van medium tot medium-firm, wat betekent dat het niet te zacht of te hard is. Als je een zijslaper bent, kan een zacht matras beter zijn omdat het je gewicht beter verdeelt. Als je een rug- of buikslaper bent, kan een medium-firm matras beter zijn omdat het je rug recht houdt. Probeer verschillende matrassen uit om te zien wat het beste bij je past.

4. Een elektrisch verstelbare boxspring

Ben je op zoek naar een bed met elektrisch verstelbare mogelijkheden? Ook dit is mogelijk! Er zijn bij bijvoorbeeld Woonsquare.nl boxspringbedden verkrijgbaar waarbij je verschillende zones van het bed kunt verstellen. Fijn als je voor het slapen nog even de rug omhoog kunt zetten om nog even wat te lezen of tv te kijken. Je rug- en nekzones worden dan beter ondersteund dan wanneer je rechtop in bed gaat zitten.

TV kijken in bed

5. Kies het juiste type boxspring

Er zijn verschillende soorten boxspringbedden op de markt, zoals bijvoorbeeld standaard boxsprings en split boxsprings. Standaard boxsprings zijn de meest populaire optie en bestaan uit een rechthoekig frame met een matras en een boxspring. Split boxsprings zijn handig als je moeite hebt met het tillen van zware voorwerpen omdat ze in tweeën kunnen worden opgebroken voor makkelijker transport.

Tot slot

Het is belangrijk voor je gezondheid om goed te slapen. Een goed bed is dus aan te raden. Wanneer je een boxspring bed gaat kopen is het belangrijk om je persoonlijke wensen in kaart te brengen. Kijk hierbij goed naar je budget, slaapgewoonten, je lichaamsbouw en de grootte van het bed. Ook is het belangrijk om te kijken naar mogelijkheden om proef te slapen en om de voorwaarden met betrekking tot garantie te bekijken. Door deze dingen in acht te nemen, kun je een bed kiezen dat bij je past en waar je jarenlang van zult kunnen genieten.