Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Misschien associeer je een kapsalon als dé afsluiter na een avondje flink stappen, maar dit gerecht leent zich ook heel goed op doordeweekse dagen met je gezin. De falafel kapsalon is vegetarisch, minder vet dan de gewone versie en bevat extra vitamine C door de toevoeging van zoete aardappel. Dus een recept geschikt voor het hele gezin! Deze variant van de kapsalon is een feestelijke maaltijd voor in het weekend, of voor een doordeweekse dag als je tijd en zin hebt om te koken.
Dit heb je nodig voor de falafel kapsalon
Ingrediënten voor twee personen:
- 150 gram falafelballetjes
- 1/2 komkommer
- 1 knoflookteen
- 3 tomaten
- 75 milliliter yoghurt
- 1 rode ui
- 300 gram zoete aardappel (of 700 gram, als je de ‘gewone’ aardappels weglaat)
- 400 gram aardappels, vastkokend
- 3 eetlepels olie
- snufje zout en peper
Zo maak je de falafel kapsalon
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de zoete en gewone aardappels en snijd in frieten.
- Doe de frieten in een kom en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper en spreid uit over de bakplaat.
- Bak de frieten 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor knapperige frietjes.
- Was de tomaat en komkommer, snijd in kleine blokjes en bestrooi met een beetje zout en peper.
- Pel de knoflook.
- Doe de yoghurt in een bakje met een scheutje olijfolie extra vierge en pers de knoflook erboven uit. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Pel de ui en snijd in halve ringen.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui met de falafelballetjes 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Haal de zoete aardappelfrieten uit de oven en serveer met de falafelballetjes en tomaat-komkommersalade.
- Maak het gerecht af met het knoflook-yoghurtsausje.
TIP voor frisse variatie
Je kunt een deel van de komkommer ook raspen en mengen door de yoghurt, zo heb je een frisse tzatziki saus. Het is ook lekker om bij de falafel kapsalon wat kleingesneden ui – rauw – te serveren.
Bekijk meer recepten voor het hele gezin op onze site!
Over Ekomenu
Het recept voor deze vegetarische falafel kapsalon is een van de 13 kindvriendelijke recepten die Marjolein de Vlaam deelt op MeerVoorMamas.nl. Probeer bijvoorbeeld ook eens de Italiaanse minestronesoep. Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en ze is verantwoordelijk voor alle recepten van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en heerlijke recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op jouw wensen.
Wil je zelf een Ekomenu maaltijdbox proberen die bij jouw gezin past? Ga naar Ekomenu.nl
Dit recept wordt je aangeboden door onze partner EkoMenu.