Een heerlijke soep boordevol vitamines en bouwstoffen: deze Italiaanse minestrone maak je met de pastasoort orzo en met witte bonen. Maak een flinke pan vol en vries bakjes (porties) in voor de dagen waar je niet aan koken toe komt of simpelweg even geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Heel handig als moeder met een volle agenda en altijd tijd tekort.

recept Italiaanse minestrone met orzo en witte bonen

Wat is orzo?

Orzo is niet meer dan Italiaanse pasta, maar dan in rijstvorm. Het betekent letterlijk ‘gerst’ en wordt niet alleen in de Italiaanse keuken gebruikt, maar ook in de Griekse en de Arabische. Orzo is een veelzijdige pastasoort die in vele soorten gerechten gebruikt kan worden. Het kan gebruikt worden als risotto, ter vervanging van couscous, je kunt er heerlijke salades mee maken en gebruiken in soep. Je vindt orzo in de meeste supermarkten in de schappen bij de pasta.

Dit heb je nodig voor de Italiaanse minestrone:

Ingrediënten voor twee personen:

  • 350 gram witte bonen
  • 3 tomaten
  • 100 gram tomatenpuree
  • 100 gram orzo
  • 1 courgette
  • 5 gram basilicum
  • 250 gram wortel
  • 2 eetlepels bakolie
  • 600 milliliter groentebouillon
  • snufje zout en peper

Recept Italiaanse minestrone

Zo maak je de Italiaanse minestrone

  1. Was de courgette en snijd klein.
  2. Was of schil de wortel en snijd klein.
  3. Breng water aan de kook voor het ontvellen van de tomaat.
  4. Bereid de bouillon.
  5. Maak met een scherp mes een kruisje in het vel van de tomaten en dompel ze 2 minuten onder in kokendheet water. Laat de tomaten even afkoelen, verwijder het velletje en snijd klein.
  6. Verwarm olie in een ruime soeppan en bak de wortel en courgette samen met de tomatenpuree op een middelhoog vuur gedurende 2 minuten. Bak de kleingesneden tomaat mee.
  7. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt, temper je het vuur.
  8. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan.
  9. Doe de bonen samen met de orzo en de helft van de basilicum de laatste 10 minuten bij de soep tot de orzo beetgaar is.
  10. Schep de soep in mooie kommen en garneer met een beetje basilicum. Buon appetito!

Italiaanse minestrone met orzo en witte bonen maken

TIP voor tijdbesparing

Heb je weinig tijd? Snijd dan de tomaat klein zonder deze eerst te ontvellen. De minestrone maak je helemaal af met wat Parmezaanse kaas, deze strooi je als laatste op de soep in de soepkom. Lekker!

Bekijk meer recepten voor het hele gezin op onze site!

Over Ekomenu

Het recept voor deze Italiaanse minestrone is een van de 13 kindvriendelijke recepten die Marjolein de Vlaam deelt op MeerVoorMamas.nl. Probeer bijvoorbeeld ook eens dit makkelijke recept voor mac and cheese met pompoen. Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en ze is verantwoordelijk voor alle recepten van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en heerlijke recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op jouw wensen.

Wil je zelf een Ekomenu maaltijdbox proberen die bij jouw gezin past? Ga naar Ekomenu.nl

Dit recept wordt je aangeboden door onze partner EkoMenu.