Recepten

Jouw dagelijkse hapjes eten zullen nooit meer hetzelfde zijn zodra je een kind hebt gekregen. Met je partner had je bijvoorbeeld een ruime keuze over verschillende zaken die je lekker vindt. Het nadeel is echter dat er veel kinderen zijn die niet veel lusten. Het is algemeen bekend dat kinderen vaak een hele specifieke smaak hebben. Dit wil overigens niet meteen zeggen dat ze het niet lusten, maar het is eerder dat ze koppig zijn of gewoon geen nieuwe dingen willen uitproberen. Als moeder is het daarom ook belangrijk dat je daar rekening mee houdt. Dat je recepten klaarmaakt waar je kinderen ook van kunnen genieten.

Maar misschien ben je wel geen goede kok? Of weet jij bijvoorbeeld geen lekkere gerechten uit je hoofd? Die mogelijkheden zijn er natuurlijk. Maar gelukkig kun je in deze categorie verschillende heerlijke gerechten vinden. Daarbij kun je denken aan heerlijke bakrecepten waarmee je echt indruk kunt maken. Door lekker te koken, is de kans groter dat je kind het ook echt lekker gaat vinden en dat is natuurlijk belangrijk. Het is namelijk goed voor je kind dat deze een zo breed mogelijke smaak gaat ontwikkelen. Dit is overigens niet alleen handig voor jou als moeder, maar ook voor je kind zelf. Misschien moet je kind bijvoorbeeld eens op schoolreisje en dan heeft hij of zij geen keus. Dan is het handig dat je kind een brede smaak creëert. Wellicht kan de Eetkalender van Francesca je verder helpen!

In deze categorie vind je overigens helemaal geen hele ingewikkelde gerechten. De meeste recepten zijn juist gericht op de eenvoud, omdat moeders als geen ander weten hoe druk het leven met kinderen kan zijn. Je hebt dan dus geen tijd om uren in de keuken te staan. De vuistregel is: een heerlijke maaltijd op tafel zetten met weinig moeite. Ook voor zoetigheidrecepten ben je hier overigens op de juiste plaats.