Iedere poepluier buiten in de vuilcontainer weggooien kan, maar is niet altijd even praktisch of haalbaar. Dus was ik erg benieuwd naar de DiaperChamp die ik mocht uittesten: een luieremmer die de nare geurtjes binnenhoudt en waar minstens 20 luiers (yes!) in passen.

Alle vaders en moeders maken het mee of hebben het tenminste een jaar of twee á drie meegemaakt: luiers verschonen. En dat zijn er meer dan je op voorhand dacht, of niet? Ik dacht in ieder geval dat het wel mee zou vallen en dat ik met een bescheiden luieremmertje wel goed zat voor alle wegwerpluiers van mijn baby. Toen wist ik nog niet hoeveel luiers mijn ukkie zou produceren en ook had ik geen idee dat er een eind zou komen aan de milde borstvoedingspoepgeur. If you know what I mean…

 

luieremmer diaperchamp review

Mijn DiaperChamp ervaring

De DiaperChamp claimt een reukloze luieremmer te zijn met een ingenieus systeem dat heel makkelijk met één hand te bedienen is. Met een hand betekent: veilig een luier wegmikken, want met de andere hand kun je je baby/dreumes/peuter in bedwang houden op de commode. Je kunt normale vuilniszakken gebruiken en zit niet vast aan speciale zakken die vaak duur zijn en moeilijk(er) te krijgen.

Het eerste wat ik dacht toen ik de DiaperChamp in elkaar zette was: hij is eigenlijk best stijlvol! Ik kende alleen de enorme versie die bij ons op het consultatiebureau staat, maar dat blijkt dus een grotere maat te zijn. De Regular die ik mocht testen is van bescheiden formaat en ook de kleur (wit met lichtgrijs) paste prima in de inrichting van de babykamer van mijn zoon.

In de DiaperChamp Regular gaan ongeveer 20 tot 30 luiers. Dat zou betekenen dat er in ons geval luiers in zouden passen van vijf dagen. Voor luie moeders als ik best een uitkomst. Toch vind ik het niet zo’n fris idee, dus gaat de zak iedere dag buiten in de vuilnisbak. Als ik het niet vergeet. Dat gebeurt nog wel eens, dus dan wordt het één keer in de twee dagen.

diaperchamp geurloze luieremmer naast commode

 

De vuilniszak verwisselen gaat erg makkelijk en ook de bediening is inderdaad letterlijk een kwestie van een handomdraai: luier gooi je bovenin, de hendel kantel je naar de andere kant, luier valt in de emmer en klaar. Kind kan de was doen. Bijna letterlijk, want het is zo simpel en licht dat mijn dreumes ‘m ook kan bedienen. Leuk spelletje, de hendel heen en weer draaien. Dus vis ik tegenwoordig blokjes, Duplo-poppetjes en schone luiers uit de DiaperChamp. Ach, het houdt je scherp, zullen we maar zeggen.

Maar goed. Tijd voor dé proef op de som, want hier ging het me voornamelijk om: heb ik er goed aan gedaan door mijn eenvoudige luieremmertje de deur uit te doen en is de DiaperChamp echt reukloos? Snif snif. Yup! Met de draai van de hendel zorg je ervoor dat er een soort koker op de emmer met luiers ‘valt’ die de boel luchtdicht afsluit. Bye bye luchtjes dus, erg fijn.

 

reukloze luieremmer diaperchamp

 

DiaperChamp kopen

De DiaperChamp is leuk voor op je lijst met babyuitzet. Deze speciale luieremmer is verkrijgbaar bij alle babyspeciaalzaken in Nederland, waaronder Prénatal, BabyDump en BabyPark. En vind je hier bij bol.com alle producten van DiaperChamp en speciale acties. Er zijn sinds het schrijven van dit blog (2015) meerdere maten beschikbaar van de DiaperChamp. Nog steeds is de originele versie verkrijgbaar in Regular, Medium en Large, maar inmiddels is er bijvoorbeeld ook een handsfree versie ontwikkeld die bedienbaar is als een pedaalemmer. De DiaperChamp is verkrijgbaar vanaf 69,95 Euro.

Dit blog is gepubliceerd op 2 november 2015 en geüpdatet op 4 maart 2024