Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In deze blog lees je hoe je een slaapfeestje in de achtertuin kunt organiseren en hoe dit gegarandeerd een succes wordt.

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Bepaal een thema

Voordat je de tuin gaat aankleden kun je een bepaald thema bedenken voor het slaapfeestje in de achtertuin. Dit geeft je meer richting in je zoektocht naar de perfecte decoratie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde kleur als thema, maar je zou ook kunnen kiezen voor een jungle-, strand- of dierenthema. Heb je eenmaal de juiste spullen in huis gehaald? Dan kan het decoreren beginnen.

Gezellige lichtjes tijdens slaapfeestje in de achtertuin

Gezellige lichtjes

Vergeet ook niet gezellige lichtjes te kopen en die in de tuin op te hangen. Als het dan begint te schemeren wordt het extra gezellig in de tuin! Misschien kun je zelfs multicolor sfeerverlichting vinden voor een extra feestelijk gevoel. Wat ook een aanrader is zijn mooie lampionnetjes op zonne-energie. Die zullen oplichten op het moment dat het donker wordt, erg gezellig!

Drinken en snacks slaapfeestje

Drinken & snacks

Bij een feestje horen natuurlijk ook lekkere snacks en wat te drinken. Als er veel kinderen op het feestje komen kun je ergens in de tuin een lange tafel klaarzetten en hier de hapjes en drankjes op neerzetten. Dan kunnen ze zelf iets pakken als ze er zin in hebben. Houd wel in je achterhoofd dat veel ouders tegenwoordig proberen om hun kind gezond te laten eten, dus zorg ook voor genoeg gezonde snacks.

Slaapfeestje in de achtertuin met movie night

’s Avonds kan het leuk zijn om een filmavond te houden. Leg de tuin dan vol net opblaasbedden en drapeer hier wat dekentjes en kussens op zodat de kinderen daar lekker op kunnen liggen loungen terwijl ze de film kijken. Het leukste is als je in het bezit kunt komen van een wit scherm en een beamer, zodat er een echt bioscoopgevoel ontstaat. Overleg wel met de ouders van de kinderen of de film die je uitgezocht hebt akkoord is.

slaapfeestje in de achtertuin slaapplekken

Slaapplekken

Door de filmavond met de luchtbedden heb je al genoeg plekken voor de kinderen om op te slapen. Je kunt wel vragen of ze zelf hun kussen mee willen nemen, zodat er daar ook genoeg van zijn. Ga van tevoren op zoek naar leuke pop up tenten zodat de kids warm en droog buiten kunnen overnachten. Dit zal het slaapfeestje in de achtertuin zeker tot een succes maken!