Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

Er zullen weinig mensen te vinden zijn die nog nooit met acne geconfronteerd werden. Vooral bij pubers treffen we het vaak aan, vandaar ook de veelgebruikte term jeugdpuistjes, maar ook op volwassen leeftijd kun je de aanwezigheid van acne niet uitsluiten. Vervelend, dat zeker, en ook oorzaak van veel littekens die gevormd werden door het openkrabben van de puistjes. Gelukkig is acné niet gevaarlijk en bestaan er verschillende behandelingen. We vroegen het een huidconsultent van Acnebehandeling Maastricht.

Wat is acné?

“Zonder enige twijfel is acné, of acne vulgaris of jeugdpuistjes, de huidaandoening die veruit het meeste voorkomt. Kenmerkend hiervoor zijn de aanwezige en zichtbare mee-eters, puistjes en rode bultjes. Anders dan sommige mensen wel eens denken, komen puisten niet alleen in het gezicht voor, maar op alle plaatsen waar we veel talgklieren terugvinden. De diagnose is vrij makkelijk te stellen en zal zelden aanleiding geven tot aanvullend onderzoek”, aldus de huidconsulent van Acnebehandeling Maastricht.

Acne tijdens de zwangerschap

Hoe ontstaat het?

Acné is eigenlijk een ontsteking van de talgklierfollikels. Aanleiding daarvoor kan zijn een verhoogde talgproductie die de talgklieruitgang afsluit, de aanwezigheid van bacteriën in de talgklier of een opstapeling van dode huidcellen.

Meestal zien we acné bij jongeren tussen 15 en 25 jaar als de huid omwille van hormonen tal van veranderingen ondergaat. Na de leeftijd van 25 jaar zullen in veel gevallen de puistjes spontaan verdwijnen, helaas zijn er ook een aantal mensen bij wie dit niet zo is. Naast het lichamelijk ongemak zorgt acne er ook voor dat er een schaamtegevoel kan optreden of dat de eigenwaarde wordt aangetast. Bij Acnebehandeling Maastricht weten ze hier alles van.

Ook baby’s kunnen last krijgen van baby acne of babypukkeltjes. En tijdens de zwangerschap is acne een veel voorkomende zwangerschapskwaal. Vaak wordt dit veroorzaakt door sterke hormoonwisselingen.

baby gezicht met acne

Welke zijn de mogelijke behandelingen?

De huidconsultent geeft aan dat er verschillende behandelingen mogelijk zijn die er allemaal op gericht zijn om de huidconditie te verbeteren en om de aanwezige littekens te egaliseren.

Cosmeceuticals

Cosmeceuticals zijn eigenlijk een samensmelting van cosmetische producten en medische producten. Acnebehandeling Maastricht biedt deze producten aan om een teveel aan talgklierproductie tegen te gaan, alsook om de poriën en ontstekingen te verminderen. De producten bevorderen tevens een snellere genezing met betere resultaten.

Peelings

Bij Acnebehandeling Maastricht bieden ze bijvoorbeeld ook een peeling aan waarbij de dode huidcellen verwijderd worden. Hierdoor versnelt het vernieuwingsproces van de huid en ziet die huid er jonger en egaler uit. Bijkomend zorgt een peeling ervoor dat de aangebrachte verzorgingsproducten beter kunnen worden opgenomen door de huid.

Hydrafacial

“HydraFacial is een behandeling die de kwaliteit van de huid verbetert en terug gezond maakt. De huid wordt gereinigd, de dode huidcellen en onzuiverheden worden verwijderd en de huid wordt vervolgens optimaal gevoed en beschermd. Omwille van het onmiddellijk zichtbare resultaat is deze technologie erg populair”, legt de huidconsultent uit.

goed reinigen van handen bij puistjes verzorgen

Wat kun je zelf doen?

Wat je absoluut moet vermijden is het uitknijpen van de puistjes, hierdoor loop je het risico op nog meer ontsteking en bovendien op littekens. Ook doe je er goed aan het zonnebankbezoek toch maar niet te doen. Waar in eerste instantie de huid er goed op kan reageren, zul je na verloop van tijd merken dat je puisten erger worden.