Nog even last minute met de kids een cadeautje knutselen voor Vaderdag? Deze dingen zijn leuk, makkelijk én snel om te knutselen voor papa’s (en opa’s). Heb jij dat ook weer geregeld!

Lees verder voor onze knutseltips voor Vaderdag:

knutseltips voor vaderdag

1. Knutsel blije sokken voor papa

 • Nodig: effen, lichtgekleurde sokken en textielstiften
 • eventueel ook garen, naald en een schaartje.

Haal in één van de goedkopere winkels een paar effen, lichtgekleurde sokken in de juiste maat. Of misschien heeft papa nog wel sokken liggen in zijn lade. Wel sokken die hij niet te snel mist dan natuurlijk hè. Laat de kids los gaan op de sokken met textielstiften. Als je kindje wat jonger is, kun je een malletje knippen van karton voor de sok. De sok blijft dan wat op spanning staan, dat tekent en kleurt gemakkelijker.

Is je kind iets ouder en kan hij of zij ook al een beetje met naald en draad overweg? Dan is borduren met borduur-/ of naaigaren ook een optie. Je kind kan bijvoorbeeld eerst een tekening maken en daar overheen borduren. Dat wordt vast mooi! Verpak de versierde sokken in een doorzichtig zakje of folie met een papieren label er omheen. Echt blije sokken voor papa!

2. Waardebonnen knutselen voor Vaderdag

 • Nodig: papier
 • iets om te tekenen/schrijven

Wie kent ze niet van vroeger? De waardebonnen of zelfs boekjes vol met waardebonnen die je maakte voor vader- of moederdag. Ik denk dat menig opa of oma er nog wel wat in zijn of haar nachtkastje heeft liggen. En ze zijn nog steeds leuk om te knutselen voor Vaderdag! Zowel om te maken als om te krijgen. Is je kindje nog wat jonger laat hem of haar dan lekker tekenen en kleuren. Knip hier (samen) een mooi formaatje bonnen van en bedenk samen wat jij erop gaat schrijven.

Als je kind iets ouder is dan kan hij of zij de bonnen natuurlijk zelf (of deels) schrijven en versieren. Geen inspiratie wat je erop moet zetten? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Met deze bon kun je de auto te laten wassen;
 • Met deze bon kun je een lekkere massage krijgen;
 • Met deze bon mag jij kiezen wat wij vanavond eten;
 • Met deze bon krijg je hulp bij de afwas.

Snel klaar en zo heb je later nog eens een extra gezellig moment als papa zijn bon inlevert.

klushandschoenen knutseltips voor vaderdag

3. Extra sterke klushandschoenen knutselen voor Vaderdag

 • Nodig: paar klushandschoenen
 • verf in een kleur naar keuze

Welke papa kan er geen extra paar klushandschoenen gebruiken? Helemaal als ze ook nog eens extra sterk en mooi zijn. Daar zal papa wel blij van worden! En jij ook, want ze zijn súper snel klaar.

Laat je kindje de binnenkant van zijn of haar hand verven, help hierbij als dat nodig is. Houdt de klushandschoen met de binnenkant naar boven plat op de tafel. Zet eventueel iets zwaars op de duim van de handschoen, zodat ook deze goed naar beneden blijft. Stempel nu een mooie afdruk van de geverfde hand op de handschoen. Herhaal dit bij het andere exemplaar. Laat ze even drogen en ze zijn klaar om in te pakken! Zo heeft papa altijd extra kracht als hij deze klushandschoenen draagt. Wordt hij vast blij van!

knutseltips voor vaderdag zelfgebakken koekjes maken

4. Zelfgebakken koekjes maken

 • Nodig: koekjesmix (of de losse ingrediënten)
 • boter
 • ei
 • lekkers om te versieren zoals sprinkels, hagelslag of glazuur
 • uitsteekvormpjes

Met dit laatste idee zit je altijd goed. Want welke papa houdt er nu niet van verse, zelfgebakken koekjes? Zorg ervoor dat je het koekjesdeeg eventueel al van tevoren hebt gemaakt zodat het al heeft kunnen opstijven in de koelkast. Dan kunnen jullie meteen beginnen! Vorm, kneed en steek de koekjes zoals papa ze op z’n mooist vind. Bak ze af volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen.

Versier de koekjes als ze helemaal zijn afgekoeld. Laat dat de versiering goed drogen. Helemaal klaar? Verpak ze in een mooie schaal of trommel. Helemaal klaar om cadeau te geven aan papa! Wil je nog meer knutseltips voor Vaderdag lees dan ook dit blog over knutselen voor Vaderdag.