De voor- en nadelen van een abonnement voor je kind

Heb je een gebruikte smartphone die je aan je kind wilt geven, of wil je geen hoge kosten maken voor een telefoon met een abonnement voor je kind? Dan kun je voor een sim only abonnement kiezen. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van sim only en waarom...

Ik ben dol op het pretpark

Ik ben dol op pretparken. En kermissen. De draaimolen, de achtbaan, de ‘spin’, het Sprookjesbos in de Efteling, je kunt mij er heel blij mee maken.In mijn puberjaren als begin twintiger kreeg ik nog wel mensen mee, maar daarna was het voor de meeste vrienden een té...

5 tips voor meer sfeer in huis

Oost west, thuis best. Zo luidt het bekende gezegde over dat er geen fijnere plek is om te zijn dan in je eigen huis. Thuis is natuurlijk een van de mooiste plekken om te zijn, maar dan moet het binnenshuis wel gezellig en sfeervol zijn. Maar hoe zorg je voor meer...

6 x leuke waterspelletjes voor buiten

Spelen met water, het is één van de favoriete bezigheden van kinderen. In bad, in het zwembad, stampen in plassen na de regen of wanneer het hoogzomer is, er is altijd wel iets leuk te verzinnen. In dit artikel lees je zes leuke waterspelletjes die je gemakkelijk in...

Je kind te beschermen tegen pijn

Toen mijn zoon twee dagen oud was moest ik met hem naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Hij was te vroeg geboren en nog een heel klein kriebelgarnaaltje. Als hij 15 ml. voeding per keer binnen kreeg waren wij helemaal blij. Hij moest gecheckt worden op bilirubine,...

Zes jaar oud en zó ontzettend nieuwsgierig. Altijd al geweest. Ze wil álles weten en snappen.
Saai is het nooit. De meest uiteenlopende vragen worden gesteld waardoor ik mij dagelijks afvraag wat er nu allemaal in dat koppie om gaat. En het erge is, ik heb er serieus niet altijd een antwoord op. Waar precies de centjes heen gaan als je een boete betaald? Of waarom er niet overal bus stoplichten zijn? Goeie vraag.

Persoonlijkere vragen

Tegenwoordig krijg ik ook te maken met wat ander soort vragen. Wat persoonlijkere vragen zeg maar.
Laatst nog, toen kreeg ik een wel héél bijzondere vraag…

bijzondere-persoonlijke-vragen-van kinderen

Een doordeweekse dag is bij ons thuis altijd stress. Hoe vroeg wij ook op staan, op de een of andere manier lukt het nooit om op tijd de deur uit te gaan.
Dochterlief met een boterham voor de tv gezet zodat ik nog even snel onder de douche kon springen. Halverwege de boterham kwam ze gezellig even de badkamer in gelopen. Even een kletspraatje. Ik woon in een appartement dus de badkamer is maar 3 deuren verder. Ze rommelt even door mijn make-uptasje en bekijkt zichzelf in de spiegel.

Ik stond inmiddels mijn mascara op te doen en ik zag via de spiegel dat ik ernstig werd geobserveerd. Oké, wat gaat er komen dacht ik nog.
Giechelend en wijzend vroeg ze: “Mama, waarom zit jouw onderbroek tussen jouw billen?”
Ik stak nog net mijn oog niet uit met mijn mascaraborstel.
“Uhh” stamelde ik. “Nou dat komt omdat mama een grote mensen onderbroek draagt en deze fijner en mooier zitten in een spijkerbroek” maakte ik er snel van.

De gaten onderbroek

Ik zag een bedenkelijke blik op haar gezicht. Dit was niet het antwoord waar zij op hoopte. Ik zelf eerlijk gezegd ook niet.
“Maar waarom zitten er dan overal gaten in? Dat is toch gek ondergoed met gaten?” .
Ze bedoelde natuurlijk het kant op mijn slipje en BH.
De kans om hierop te antwoorden kreeg ik niet meer.
“Dat vind ik raar” zei ze en draaide zich om richting de woonkamer en at haar boterham verder op.

Wat is het goede antwoord?

Perplex kleedde ik mij aan en was het hoog tijd dat mevrouw zichzelf ging aankleden want het was al bijna tijd om naar school te gaan.
“Mama kijk eens, zal ik mijn onderbroek vandaag ook zo doen?” en ze trok aan beide kanten haar onderbroek omhoog zodat deze tussen haar billen zat. Giechelend en dansend liep ze door de badkamer. Ondanks de loedermoeder die ik ben, ging dit mij ook te ver en heb ik dát toch maar even uit haar hoofd gepraat en gezegd dat dat misschien niet zo’n goed idee was. Gelukkig was ze het daar snel mee eens.

Eerlijk-op-het-schoolplein

Schoolplein

Ruim op tijd en zelfs zonder tandpasta vegen op het gezicht kwamen wij aan op het schoolplein.
Nog half slaperig en nog steeds geen druppel koffie op, tuur ik een beetje voor me uit en kijk hoe het vriendje van mijn dochter op haar af komt rennen.
Een snelle “Hoi” kon er nog net af en ze brandt los tegen haar vriendje “Mijn mama heeft aaaallemaal gaten in haar onderbroek en deze zit tussen haar billen! Gek he!” Hard lachend om mijn gaten onderbroek rennen ze de school in.

Ik draai me om en kijk naar een groepje moeders die alles gehoord hebben. Gelukkig kunnen zij er ook wel om lachen. Tja, ik ben heus niet de enige die strings draagt hoor. 😉