Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Menstruatiepijn: dit is wat je eraan kunt doen

Iedere maand hetzelfde liedje: de menstruatie komt eraan. Je baarmoeder trekt samen. Dit zorgt voor pijnlijke krampen in je buik, rug of zelfs benen. Daarnaast is er eventueel hoofdpijn en een rothumeur. Menstruatiepijn is niet leuk voor jou en ook niet leuk voor de...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Zes jaar oud en zó ontzettend nieuwsgierig. Altijd al geweest. Ze wil álles weten en snappen.
Saai is het nooit. De meest uiteenlopende vragen worden gesteld waardoor ik mij dagelijks afvraag wat er nu allemaal in dat koppie om gaat. En het erge is, ik heb er serieus niet altijd een antwoord op. Waar precies de centjes heen gaan als je een boete betaald? Of waarom er niet overal bus stoplichten zijn? Goeie vraag.

Persoonlijkere vragen

Tegenwoordig krijg ik ook te maken met wat ander soort vragen. Wat persoonlijkere vragen zeg maar.
Laatst nog, toen kreeg ik een wel héél bijzondere vraag…

bijzondere-persoonlijke-vragen-van kinderen

Een doordeweekse dag is bij ons thuis altijd stress. Hoe vroeg wij ook op staan, op de een of andere manier lukt het nooit om op tijd de deur uit te gaan.
Dochterlief met een boterham voor de tv gezet zodat ik nog even snel onder de douche kon springen. Halverwege de boterham kwam ze gezellig even de badkamer in gelopen. Even een kletspraatje. Ik woon in een appartement dus de badkamer is maar 3 deuren verder. Ze rommelt even door mijn make-uptasje en bekijkt zichzelf in de spiegel.

Ik stond inmiddels mijn mascara op te doen en ik zag via de spiegel dat ik ernstig werd geobserveerd. Oké, wat gaat er komen dacht ik nog.
Giechelend en wijzend vroeg ze: “Mama, waarom zit jouw onderbroek tussen jouw billen?”
Ik stak nog net mijn oog niet uit met mijn mascaraborstel.
“Uhh” stamelde ik. “Nou dat komt omdat mama een grote mensen onderbroek draagt en deze fijner en mooier zitten in een spijkerbroek” maakte ik er snel van.

De gaten onderbroek

Ik zag een bedenkelijke blik op haar gezicht. Dit was niet het antwoord waar zij op hoopte. Ik zelf eerlijk gezegd ook niet.
“Maar waarom zitten er dan overal gaten in? Dat is toch gek ondergoed met gaten?” .
Ze bedoelde natuurlijk het kant op mijn slipje en BH.
De kans om hierop te antwoorden kreeg ik niet meer.
“Dat vind ik raar” zei ze en draaide zich om richting de woonkamer en at haar boterham verder op.

Wat is het goede antwoord?

Perplex kleedde ik mij aan en was het hoog tijd dat mevrouw zichzelf ging aankleden want het was al bijna tijd om naar school te gaan.
“Mama kijk eens, zal ik mijn onderbroek vandaag ook zo doen?” en ze trok aan beide kanten haar onderbroek omhoog zodat deze tussen haar billen zat. Giechelend en dansend liep ze door de badkamer. Ondanks de loedermoeder die ik ben, ging dit mij ook te ver en heb ik dát toch maar even uit haar hoofd gepraat en gezegd dat dat misschien niet zo’n goed idee was. Gelukkig was ze het daar snel mee eens.

Eerlijk-op-het-schoolplein

Schoolplein

Ruim op tijd en zelfs zonder tandpasta vegen op het gezicht kwamen wij aan op het schoolplein.
Nog half slaperig en nog steeds geen druppel koffie op, tuur ik een beetje voor me uit en kijk hoe het vriendje van mijn dochter op haar af komt rennen.
Een snelle “Hoi” kon er nog net af en ze brandt los tegen haar vriendje “Mijn mama heeft aaaallemaal gaten in haar onderbroek en deze zit tussen haar billen! Gek he!” Hard lachend om mijn gaten onderbroek rennen ze de school in.

Ik draai me om en kijk naar een groepje moeders die alles gehoord hebben. Gelukkig kunnen zij er ook wel om lachen. Tja, ik ben heus niet de enige die strings draagt hoor. 😉