Iedere ouder zal het beamen.Nu en dan heb je eens wat tijd voor jezelf nodig of is er een moment dat je iets minder aandacht aan je kind kan besteden. Gelukkig is er de moderne technologie en zijn er heel wat streaming services die je kinderen kunnen entertainen zodat jij dat even niet hoeft. Hier zijn de beste zes streamingsdiensten voor kinderen.

1. Netflix

Netflix is wellicht de populairste en meest bekende streamingdienst op dit moment. De reden hiervoor is dat het niet alleen kinderen entertaint, maar ook voor heel wat jongeren en volwassenen tegenwoordig het platform is om naar je favoriete serie te kijken. Wat Netflix zo goed maakt is dat je het parent proof kunt maken met een code. Deze laat je toe om het aanbod te beperken afhankelijk van de leeftijd. Zo is er Kleine kinderen (6 en jonger), Grotere kinderen (12 en jonger), Tieners (14 en jonger), of Volwassenen (15+). Ook is er de mogelijkheid om een apart profiel voor kinderen te maken. Tegelijk is er ook een ruim aanbod aan shows en films met kinderen als doelgroep.

2. Sling TV

Sling TV is een van de weinige streaming services die zowel Nickelodeon als Disney aanbiedt. Ook biedt het populaire kanalen als BabyTV en Cartoon Network aan. Het nadeel van SlingTV is echter dat je geen apart profiel kan maken voor kinderen. De enige mogelijkheid is dus om een code in te stellen waardoor bepaalde content geblokkeerd wordt. Hoewel SlingTV het grootste aanbod heeft voor kinderkanalen, hangt dit aanbod wel af van waar je woont. Het is dus belangrijk om dit om voorhand te checken.

3. Hulu

Hulu is de beste keuze van streamingsdienst voor families. De service biedt heel wat kindvriendelijke content en er is de mogelijkheid om een profiel aan te maken voor je kinderen. Daarnaast biedt Hulu ook heel wat on-demand content, waardoor je gegarandeerd altijd iets vindt om je kinderen bezig te houden. Denk maar aan leuke films als Madagascar of populaire tekenfilms zoals de Powerpuff Girls.

4. Disney+

Wanneer we het totale aanbod bekijken, dan biedt Disney+ logischerwijs de meest kindvriendelijke content. Met Disney zal je je dus geen zorgen moeten maken over wat je kinderen te zien krijgen. Door de vele oude en nieuwe Disneyfilms en series zijn je kinderen verzekerd van uren kijkplezier. Disney+ heeft trouwens niet alleen Disney content, maar ook films van Pixar, Marvel en Star Wars.

5. Amazon Prime

Amazon Prime is een streamingdienst die on-demand content aanbiedt. Zo kun je heel wat oude en nieuwe films kopen of huren waaronder Spongebob Squarepants en Kungfu Panda. Het leuke aan een streamingdienst is dat kinderen heel wat kunnen bijleren van het kijken naar programma´s.

6. Nickelodeon

Nickelodeon bestaat uit Nick, Nick Jr. en Noggin. Deze laatste is beschikbaar met een maandelijks abonnement en is gericht op de allerkleinsten. Denk maar aan televisieshows als Paw Control, Dora the Explorer en meer. Op deze manieren zijn je kinderen uren zoet. Hou wel rekening met de schermtijd die je kinderen krijgen.