Het vieren van oud en nieuw met vuurwerk, oliebollen, spelletjes en gezelligheid, het is de manier om het jaar goed af te sluiten. Maar hoe vier je dit het beste met jouw kind? Hoe zorg je ervoor dat de jaarwisseling goed verloopt en hoe kun je dit als ouder het beste aanpakken? Wij hebben 6 tips op een rijtje gezet waarmee iedereen een geweldige jaarwisseling kan vieren.

1. Naar bed

Je houdt de sfeer er beter in, wanneer iedereen goed uitgerust is. Je wilt een jaarwisseling niet verpesten door een jengelend kind dat moe is. Je houd het voor het hele gezin het meest gezellig, door in de middag of vroeg in de avond de kinderen een dutje te laten doen. Het leukste moment is natuurlijk het aftellen en vuurwerk kijken. Je kunt jouw kinderen gewoon een half uurtje voor 00:00 uur wakker maken en zo gezellig samen het nieuwe jaar ingaan.

2. Kindervuurwerk

Kinderen en vuurwerk, het is voor iedere ouder een spannende combinatie. Laat jouw kinderen ook het gevoel van vuurwerk ervaren, maar dan zonder het gevaarlijke vuurwerk. Er zijn veel kindvriendelijke vormen van vuurwerk waarmee je een geweldige jaarwisseling kunt beleven. Sla bijvoorbeeld genoeg sterretjes en knalerwten in om een veilige jaarwisseling mee te vieren.

3. Veiligheid

Ook wanneer jouw kinderen geen echt vuurwerk afsteken, zorg voor de juiste veiligheidsmaatregelen. Een vuurwerkbril en eventueel oordopjes, kunnen de veiligheid van jouw kinderen verbeteren. Zo kunnen zij en jij als ouder met een onbezorgd gevoel van al het vuurwerk genieten.

4. Kinderchampagne

Het nieuwe jaar proost je natuurlijk goed in met champagne. Laat jouw kinderen een echt oud en nieuw gevoel ervaren en koop kinderchampagne voor de gelegenheid. Zo kun je met z'n allen het nieuwe jaar ingaan met een echte proost. Het maakt oudejaarsavond extra speciaal. Dit is een perfecte manier om nieuwe tradities te starten met jouw eigen gezin. Ga lekker bubbelen wanneer het nieuwe jaar ingaat.

5. Oliebollen bakken

Over leuke tradities gesproken, ga met z'n allen op oudejaarsdag bakken. Niets is zo leuk als zelf oliebollen bakken. Het deel kneden is een forse klus waar een paar extra kinderhanden altijd goed uitkomen. Je maakt op deze manier oud en nieuw extra speciaal. Je kunt speciaal oliebollendeeg zelf maken, of al een kant-en-klaar pak oliebollendeeg kopen. Zet een pan met vet op en frituur de bollen zelf gaar. Zo heb je met z'n allen een lekkere hap op oudejaarsavond of op nieuwjaarsdag.

6. Nieuwjaarsduik

Wil je helemaal een leuke traditie starten met jouw gezin? Doe dan mee aan de nieuwjaarsduik op nieuwjaarsdag. Het is een unieke ervaring dat je echt eens moet meemaken. Weet jij ook niet goed hoe je al deze feestdagen doorkomt? Dan is de nieuwjaarsduik een goede doorbreking van alle rust van de feestdagen. Spring met z'n allen het koude water in op nieuwjaarsdag en begin het nieuwe jaar vol frisse moed.

Oud en nieuw zijn geweldige feestdagen in Nederland. Geniet met jouw gezin van deze leuke dagen met bovenstaande tips. Niets is zo makkelijk als zelf oliebollen bakken en niets is zo leuk als zelf vuurwerk afsteken. Zorg altijd voor de juiste veiligheidsmaatregelen en proost het nieuwe jaar goed in met kinderchampagne. Je houdt de sfeer op oudejaarsavond het meest gezellig, door de kinderen 's middags of vroeg in de avond nog even te laten slapen. En, hoe ga jij oud en nieuw dit jaar vieren?