Hoe voelen weeën?

Als je zwanger bent heb je vast al vragen gesteld aan andere moeders, bijvoorbeeld: Hoe weet ik dat de de bevalling begonnen is? Of, hoe voelen weeën? De antwoorden op deze vragen kunnen erg van elkaar verschillen: ‘Ik had een ikea kastje in elkaar gezet. De volgende...

‘Mijn vrouw is blijvend ziek door sepsis tijdens de bevalling’

Dario en zijn vrouw Carli (37) hebben samen een zoontje van drie, maar door een veel te laat herkende sepsis (een ernstige reactie van het lichaam op een infectie, die kan leiden tot orgaanfalen, weefselschade en sterfte) brengt Carli nu al ruim drie jaar 99% van haar...

Eisprong symptomen: Zo herken je de lichamelijke symptomen van je eisprong

Elke vrouw met een regelmatige cyclus ervaart elke maand een eisprong. Dat betekent dat er elke maand een eicel via een eierstok richting je baarmoeder gaat. Dit is het moment dat de eicel bevrucht kan worden door een zaadcel. Gebeurt dit niet, dan wordt de eicel...

Studiedagen op de basisschool

Na zes weken vakantie was mijn zoon er wel weer aan toe om naar school te gaan, en wij ook. O wacht, we beginnen met studiedagen, waardoor mijn zoon eerst nog een dag vrij heeft op de eerste maandag van het schooljaar. We besloten er een leuke dag van te maken en zijn...

Spruw bij je baby

Spruw kan iedereen treffen, maar komt het meest voor bij baby's jonger dan 6 maanden en bij oudere volwassenen. Meestal treft het baby’s en peuters onder de twee jaar. Het komt heel vaak voor in het eerste levensjaar en bij relatief veel kinderen: ongeveer één op de...

Wie geboren is tussen 19 februari en 20 maart heeft als sterrenbeeld Vissen. Een sterrenbeeld dat staat voor iemand die steeds go with the flow is en dus steeds graag gezien. Maar hier zijn enkele redenen waarom Vissen echt een fantastisch sterrenbeeld is.

1. Ze zijn begripvol en veroordelen niet

Vissen staan er voor gekend om erg meelevend te zijn. Ze zijn er steeds voor de personen die vaak wat over het hoofd worden gezien en worden als een magneet naar deze zwakkeren toegetrokken. Ze kunnen erg goed luisteren en zijn erg empathisch. Deze karakteristiek heeft het door het element water die gelijk staat aan emotioneel. Ze spoelen de problemen weg en doen er alles aan om je probleem op te lossen. Opofferingen maken voor hun vrienden is hen niet teveel.

2. Vissen zijn inspirerend

Een vis heeft altijd de eeuwige strijd tussen het spirituele in hun fysieke lichaam in zich. Ze zijn erg artistiek en creatief en beschikken over veel inspiratie. We durven zelfs stellen dat ze het meest artistieke sterrenbeeld zijn. Niet voor niets vinden we hen vaak terug in creatieve beroepscategorieën zoals acteren, dansen, schrijven, enz. Ze zijn niet rationalistisch ingesteld, maar handelen eerder intuïtief. Tegelijk staan ze ook open voor andere ideeën en gaan ze makkelijk om met veranderingen in hun leven. Ook op het vlak van reizen gaan ze vaak waar niemand zich waagt.

3. Een perfectionist met zin voor verantwoordelijkheid

man-is-perfectionistisch

Waar ze ook mee bezig zijn in hun leven, ze doen het met volle overgave. Vissen zijn erg perfectionistisch en ook een zin voor verantwoordelijkheid is erg kenmerkend. Kwaliteit boven kwantiteit is hun motto en ze streven dan ook naar het best mogelijke resultaat. Ze houden niet van de leiding nemen, maar zullen hun verantwoordelijkheid niet ontlopen wanneer de situatie zich voordoet. Dat komt omdat ze niet houden van iemand teleur te stellen. Ze komen vaak dromerig over, maar dat weerhoudt hen niet om creatief te zijn en efficiënt.

4. Ze hebben een groot hart

Hun grote hart zorgt ervoor dat ze altijd het beste in de persoon zien. Personen die hen kwaad doen worden vaak vergeven. Ook houden Vissen geen wrok tegenover die personen. Dat komt omdat ze erg empathisch zijn en graag geven. Vissen zijn ook trouw aan personen waar ze van houden. Niet alleen op vlak van vriendschappen, maar ook in relaties zijn ze de trouwste partner die je je maar kunt wensen. Als je op zoek bent naar een vriend of vriendin waar je altijd op wil kunnen rekenen, dan is Vissen de persoon die je zoekt. Ze begrijpen dat trouw de basis is in iedere relatie, en stellen deze eis dan ook voor de andere partij. Als ze iemand niet vertrouwen, dan laten ze die niet toe in hun leven. Hoewel ze de beste vriend of partner zijn, kost het ook wat meer moeite om in hun leven toegelaten te worden.

5. Ze passen zich makkelijk aan

Een van de redenen waarom Vissen het beste sterrenbeeld is, is dat ze zich makkelijk aanpassen aan verschillende situaties. Dat geldt zowel voor mensen als voor omstandigheden. Een eigenschap die bijvoorbeeld ook water kent. Door hun aanpassingsvermogen worden ze vaak vergeleken met een kameleon. Niet in hun minst omdat dit hen ook helpt om zich in te leven in de situatie van de ander. Een ander voordeel is dat ze problemen goed kunnen inschatten, en zich aanpassen om deze te ontwijken.

6. Vissen zijn niet competitief

Mensen zijn vaak erg competitief ingesteld. Een eigenschap die Vissen niet delen. Ze zijn tevreden als ze hun artistieke passie kunnen beleven en zullen niet snel de competitie met je aangaan. Integendeel, Vissen zijn personen die niet alleen hun eigen dromen najagen, maar ook erg ondersteunend voor personen die hun dromen najagen.

7. Ze hebben een uitstekende intuïtie

Meer dan eender ander sterrenbeeld hebben Vissen een uitstekende intuïtie. Een eigenschap die hen niet alleen helpt in het beoordelen van mensen, maar ook in het beoordelen van situaties. Hiermee zien ze problemen ruim op voorhand aankomen en kunnen ze de juiste beslissingen nemen.