De eerste Vaderdag is een zeer speciale dag voor jouw kersverse gezinnetje. Dit is een unieke dag om samen met elkaar te besteden. Wijs alle uitnodigingen af en laat vrienden en familie weten dat jullie als kersvers gezin eigen plannen hebben. Begin de dag met een ontbijtje op bed en spendeer de dag heerlijk samen. Het is een dag waar het vaderschap gevierd mag worden. Organiseer iets leuks om samen te doen of geniet vooral van jullie babybubbel waar je in kunt verkeren wanneer je net ouders bent geworden.

Een zelfgemaakt cadeau

Bij Vaderdag en Moederdag horen nu eenmaal zelfgemaakte cadeaus. Jouw pasgeboren baby kan natuurlijk nog niet zelf een cadeautje in elkaar knutselen. Hier kun jij als moeder een handje mee helpen. Maak samen met jouw baby een bijzonder cadeautje voor jouw partner. Zo wordt Vaderdag ook extra speciaal voor jou. Een goede optie is om een kaart te maken met een knutselproject. Wat is er nu liever dan een speciale kaart voor papa met de afdrukken van de handjes en voetjes van de baby? Dit is zeer eenvoudig te knutselen met wat verf en papier.

Een andere leuke optie is om een fotocadeau te maken. Heb je al aandoenlijke foto’s van papa met de baby? Dan kun je hier een prachtig Vaderdag cadeau van maken. Je kunt de foto op doek laten uitprinten, op een koffiemok en nog veel meer. Zo creëer je eenvoudig een persoonlijk cadeau voor Vaderdag. Of heb je wel eens gehoord van de like my daddy fotoshoot? 

Jouw partner is extra speciaal

Je wist wellicht voor de geboorte van jullie zoon of dochter niet dat je nog meer van jouw partner zou kunnen houden. Door samen het ouderschap te delen, leer je elkaar nog beter kennen. Je kunt een nieuw gevoel van liefde voor elkaar ontwikkelen. De manier hoe jouw partner voor jullie zorgt, hoe geduldig hij is en hoe leuk hij is samen met de baby. Dit gevoel kun je extra tot uiting brengen op Vaderdag. Hoe vaak vertel je jouw partner nu dat je hem waardeert? Maak deze eerste Vaderdag daarom extra speciaal en beleef deze als moeder, door de vader eens flink in het zonnetje te zetten.

Verras hem bijvoorbeeld met lieve briefjes door het hele huis heen. Dit kun je de avond voor Vaderdag regelen. Gaat jouw partner het eerste het bed uit? Dan is dit een mooie en lieve speurtocht om mee wakker te worden. Begin bij de slaapkamerdeur met lieve briefjes, vervolgens in de badkamer en vanaf de trap naar beneden tot aan de keuken. Het is een leuke manier om jouw partner eens extra te verrassen en jouw waardering uit te spreken.

Het ouderschap doe je samen met jouw partner. Je staat er niet alleen voor! Dit is een speciale gedachte waar je als moeder eens bij stil kunt staan op Vaderdag. Het is een bijzondere dag die je flink mag vieren!

Herinneringen voor altijd

Wil je de eerste Vaderdag goed beleven en voor altijd op kunnen terugkijken? Vergeet dan niet om genoeg kiekjes te nemen van deze dag. Je kunt zelf de camera uit de kast halen en leuke familiefoto’s maken, maar een andere leuke optie is om een fotograaf in te huren. Leg jullie eerste Vaderdag professioneel vast op foto. Zo geniet je over twintig jaar nog steeds van deze bijzondere eerste Vaderdag.

Papa in het zonnetje

Papa mag flink in het zonnetje worden gezet op Vaderdag. Dit kan natuurlijk betekenen dat jij hem extra verwend op deze dag, maar hoe fijn is het om op deze dag hem extra aan zijn geweldige taken te herinneren. Je kunt als ludieke actie op alle luiers lieve woorden zetten. Wilt hij weten hoe erg jij hem waardeert en wat hij voor jou betekent? Dan is de luier verschonen vandaag een prachtige taak. Zo maak je deze dag extra speciaal. Hij kan zijn rol als vader met extra plezier invullen.

Jouw eigen vader mag er ook zijn!

Wanneer je ouder wordt, begin je jouw ouders nog eens extra te waarderen. Je begrijpt ze opeens een stuk beter en kunt erg dankbaar zijn voor jouw opvoeding. Vergeet daarom niet om jouw eigen vader te verrassen op jullie eerste Vaderdag. Het is een perfect moment om eens een cadeau te geven, bosje bloemen te brengen of een extra belletje te doen. Wat dacht je van een mooie kaart waar je jouw waardering voor zijn rol als vader kunt uitten.

Vaderdag zonder vader

Ook als alleenstaande moeder kun je de eerste Vaderdag vieren. Deze dag kan als een zure dag voelen waar je met jouw verleden wordt geconfronteerd. Maar hoe lastig het ook kan zijn, zonder de afwezige vader zou je jouw kleine niet in jouw armen hebben. Op deze Vaderdag kun je bijvoorbeeld mensen in jouw omgeving eens in het zonnetje zetten. Wie helpt jou enorm met de opvoeding en zorg voor jouw baby? Bedank hen dan op Vaderdag voor de grote rol die zij in het leven van jou en jouw baby spelen.

De eerste Vaderdag is een dag van feest! Je kunt samen met jouw partner eindelijk genieten van jullie baby waar jullie naar uitgekeken hebben. Geniet deze dag extra van jullie kleine gezinnetje. Als moeder kun je een nieuw gevoel van liefde en waardering voor jouw partner hebben ontwikkeld na de komst van de baby. Maak deze dag daarom extra bijzonder voor jouw partner. Wil jij nog jarenlang genieten van deze speciale dag? Zorg dan dat je niet vergeet om genoeg foto’s te maken of huur zelf een fotograaf in. Weet je wie je ook als moeder niet mag vergeten op de eerste Vaderdag? Jouw eigen vader kun je nu ook veel beter begrijpen en dit is een perfecte dag om hem eens extra te vertellen hoe veel je van hem houdt.