Vaderdag! De dag om te laten zien dat hij de liefste papa van het heelal is. Wat kan je doen om er een onvergetelijke dag van te maken? Een cadeau of knutselwerk voor Vaderdag is natuurlijk heel leuk om te geven. Daarnaast is het ook leuk om samen iets te gaan doen die dag of om papa die dag nog eens extra in de watten te leggen. In dit blog lees je 4 tips voor leuke activiteiten op Vaderdag. Voor elke vader wat wils!

1. De liefde van de man gaat door de maag

Eten valt ook wel onder activiteiten op Vaderdag, toch? En wie houdt er nou niet van lekker eten en drinken? Natuurlijk maken jullie een lekker ontbijtje op bed voor papa. Maar misschien is het wel leuk om de hele dag in het teken te zetten van eten en drinken. Enkele alternatieve activiteiten op Vaderdag:

Vaderdag hele dag genieten van een ontbijt

De hele dag laten genieten van een ontbijt

Een uitgebalanceerd ontbijt is haast een must en liefst een ontbijt aan bed met eventueel de nodige bubbels. Maar een nieuwe trend is dat je de hele dag een ontbijt voorziet voor vaders en hun kinderen. Het is een geweldige manier voor het gezin om de dag te beginnen.

Een brunch met een cocktail thema

Als vader een langslaper is, kan je best het ontbijt overslaan. Stoor vader niet op deze speciale dag en organiseer een klassieke brunch. Je kan dingen ook een beetje opvrolijken door een cocktailthema te kiezen of live entertainment te voorzien voor tijdens de brunch. Karaoke misschien, hints of misschien Twister?

Barbecueën

Elke vader is dé grill specialist van het huis. Waarom laat je hem niet doen waar hij zijn talenten kan tonen door een barbecue-evenement te organiseren. Nodig de buren, vrienden of familieleden uit waar iedere genodigde zijn eigen steaks meebrengt.

Vader laten genieten van bier-, wijn- of whiskyproeverijen

Waarom geen bier- of wijnproeverij organiseren? Of misschien een whiskyproeverij voor de single-malt liefhebbers. Nodig andere vaders en hun kinderen uit om te zien wie de beste is om de duurste wijn of whisky te raden. Een plan met drankjes en vaders kan nooit verkeerd gaan. Maar niet als hij erop aandringt om achteraf zelf te rijden…

Vaderdag bij een druilerige regendag bezoek een museum

2. Wat te doen bij een druilerige regendag

Genieten van de natuur met een wandeling in het bos. Vaderdag is de perfecte aangelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur. Tenzij een regendag een voorziene activiteit letterlijk en figuurlijk in het water doet vallen. Hieronder enkele praktische ideeën en tips om te gaan doen tijdens Vaderdag.

Regen hoeft niet altijd een spelbreker te zijn

De voorziene activiteiten tijdens Vaderdag worden gedwarsboomd door regen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om er een aangename dag van de te maken.

Volgende activiteiten kan je op het laatste nippertje nog plannen:

  • Naar de bioscoop gaan. Vader mag uiteraard de film kiezen
  • Een bezoek aan een museum
  • Samen lekker koken en het lievelingsgerecht van vader klaar maken
  • Samen aan indoorsport doen door te gaan zwemmen of squashen
  • Heel relax luilakken in de sofa genieten van films of Netflix

3. Sportief de dag doorbrengen op Vaderdag

Organiseer een leuk sportief dagje-uit. Dat kan uiteraard op verschillende manieren, afhankelijk van de persoonlijke interesse. Er zijn veel mogelijkheden om een evenement te plannen.

Samen een bezoekje brengen aan een sportevenement

Heel veel vaders zijn echte sportfanaten. Waarom zou je op deze dag niet eens samen een sportevenement gaan bekijken. Samen juichen voor een bepaald team zorgt voor samenhorigheid en een gemeenschappelijke band.

Schiet zelf in actie door te gaan fietsen

Als je een paar fietsen hebt, is het tijd om de tweewielers af te vegen voor Vaderdag. Samen fietsen in de frisse lucht. Perfect als een goedkope en fantastische dagbesteding. Fietsroutes genoeg om tochten te plannen.

Laat een droom uitkomen tijdens Vaderdag via een testrit

4. Laat een ‘vaderdroom’ uitkomen via een testrit

Veel vaders zijn gepassioneerde autoliefhebbers en Vaderdag moet helemaal over hun interesses gaan. Waarom niet een proefrit organiseren waar vaders via een testrit hun droomauto kunnen uitproberen waar ze zo lang al over kwijlden…