Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

8 tips voor een zwangerschapsshoot

Als je zwanger bent is het mooi om dit vast te leggen en een speciale zwangerschapsshoot te doen. Het wordt een waardevolle herinnering aan je zwangerschap. Wanneer is de beste tijd om een fotoshoot te plannen? En wat kun je het beste aan doen? Dit zijn 8  tips voor...

Je houdt van je kind, maar weet hij dat ook? Er zijn verschillende manieren om je liefde voor je kind te uiten. Je kan het natuurlijk zeggen, maar ook door te knuffelen uit je je liefde en door complimentjes te geven. Hier zijn nog 8 manieren om de liefde voor je kind te uiten.

1. Blijven knuffelen

Knuffelen is een eerste levensbehoefte. Je wordt er gelukkig van en het is zelfs goed voor je intelligentie. Gaat je kind een spannende dag tegemoet? Knuffel hem dan ’s ochtends. Dit helpt om de stress te verminderen. Blijf elkaar ook knuffelen als je boos of moe bent.

2. De mening van je kind doet ertoe

Niets is zo vervelend als je kind zich niet serieus genomen voelt en niet naar zijn mening gevraagd wordt. Doordat kinderen zich gehoord voelen, groeit hun zelfvertrouwen. Je ziet ze als gelijkwaardig. Natuurlijk zullen ze niet altijd hun zin krijgen, maar je betrekt ze wel en daar gaat het om.

3. Doe wat je beloofd

Als volwassenen vinden wij het belangrijk dat anderen hun beloften nakomen. Dat vinden kinderen ook. Zo ziet je kind dat jij hem serieus neemt.

4. Luister echt

Betrap je jezelf er ook weleens op dat je niet echt luistert naar wat je kind te vertellen heeft? Je gedachten dwalen af, of nog erger, je kijkt ondertussen op je smartphone. Luister écht naar je kind en probeer geen dingen in te vullen. Geef ze de tijd om hun verhaal af te maken en vraag door. Een leuk idee om echt aandacht voor elkaar te hebben, is een pot te maken met vragenbriefjes. Ieder mag om de beurt een vraag uit de pot pakken en deze aan de ander stellen. Zo kom je tot leuke gesprekken.

5. Droom samen

Als we jong zijn, hebben we allerhande dromen waarbij we geen obstakels zien. Naarmate we ouder worden verdwijnen de dromen en maken deze plaats voor de realiteit. Ga mee in de dromen van je kinderen. Help ze uitzoeken wat ze moeten doen om hun doel te bereiken. Ook als je denkt dat je dochter later toch geen leeuwentemmer wordt.

cadeautje-voor-vaderdag

6. Cadeautjes

We hebben het hier niet over grote cadeaus, maar over een klein gebaar. Een cadeautje is ook een briefje in de broodtrommel of iets lekkers als verrassing.

7. Bied je excuses aan

Natuurlijk maak je als ouder ook fouten. Je komt moe thuis van een lange dag werken en reageert daardoor net iets te geprikkeld. Dat kan gebeuren, maar bied wel altijd je excuses aan. Je toont hiermee respect en laat zien dat ook ouders fouten maken.

8. Kijk bij je slapende kind

Ken je dat gevoel dat je hart overstroomt als je je kind ’s avonds zo onschuldig ziet slapen? Je hyperactieve zoon of dochter is in dromenland. Trek het dekbed nog even goed en geef nog een knuffel. Ook al slaapt je kind, onbewust krijgt hij je liefde in zijn slaap toch mee.