Kerst in de keuken: 3 zoete recepten voor kerst

Kerstmis is een tijd van samen zijn en natuurlijk ook gezellig samen eten. Bijna driekwart van de Nederlanders duikt met kerst minimaal een dag de keuken in om een heerlijk feestmaal op tafel te toveren. Mocht je daar tegenop zien, lees dan vooral onze tips voor een...

10 redenen om wasbare luiers te gebruiken

'Gatsie, poep uitspoelen.' 'Blegh, poep in je wasmachine.' Dat zijn de reacties die ik als eerste hoor als ik vertel dat wij in ons gezin wasbare luiers gebruiken. Nou, ik kan je vertellen; dit was 50 jaar geleden misschien zo. Toen ouders nog doeken met...

De leukste musea voor kinderen

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te nemen naar een museum, maar bij het horen van het woord museum is de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

Je houdt van je kind, maar weet hij dat ook? Er zijn verschillende manieren om je liefde voor je kind te uiten. Je kan het natuurlijk zeggen, maar ook door te knuffelen uit je je liefde en door complimentjes te geven. Hier zijn nog 8 manieren om de liefde voor je kind te uiten.

1. Blijven knuffelen

Knuffelen is een eerste levensbehoefte. Je wordt er gelukkig van en het is zelfs goed voor je intelligentie. Gaat je kind een spannende dag tegemoet? Knuffel hem dan ’s ochtends. Dit helpt om de stress te verminderen. Blijf elkaar ook knuffelen als je boos of moe bent.

2. De mening van je kind doet ertoe

Niets is zo vervelend als je kind zich niet serieus genomen voelt en niet naar zijn mening gevraagd wordt. Doordat kinderen zich gehoord voelen, groeit hun zelfvertrouwen. Je ziet ze als gelijkwaardig. Natuurlijk zullen ze niet altijd hun zin krijgen, maar je betrekt ze wel en daar gaat het om.

3. Doe wat je beloofd

Als volwassenen vinden wij het belangrijk dat anderen hun beloften nakomen. Dat vinden kinderen ook. Zo ziet je kind dat jij hem serieus neemt.

4. Luister echt

Betrap je jezelf er ook weleens op dat je niet echt luistert naar wat je kind te vertellen heeft? Je gedachten dwalen af, of nog erger, je kijkt ondertussen op je smartphone. Luister écht naar je kind en probeer geen dingen in te vullen. Geef ze de tijd om hun verhaal af te maken en vraag door. Een leuk idee om echt aandacht voor elkaar te hebben, is een pot te maken met vragenbriefjes. Ieder mag om de beurt een vraag uit de pot pakken en deze aan de ander stellen. Zo kom je tot leuke gesprekken.

5. Droom samen

Als we jong zijn, hebben we allerhande dromen waarbij we geen obstakels zien. Naarmate we ouder worden verdwijnen de dromen en maken deze plaats voor de realiteit. Ga mee in de dromen van je kinderen. Help ze uitzoeken wat ze moeten doen om hun doel te bereiken. Ook als je denkt dat je dochter later toch geen leeuwentemmer wordt.

cadeautje-voor-vaderdag

6. Cadeautjes

We hebben het hier niet over grote cadeaus, maar over een klein gebaar. Een cadeautje is ook een briefje in de broodtrommel of iets lekkers als verrassing.

7. Bied je excuses aan

Natuurlijk maak je als ouder ook fouten. Je komt moe thuis van een lange dag werken en reageert daardoor net iets te geprikkeld. Dat kan gebeuren, maar bied wel altijd je excuses aan. Je toont hiermee respect en laat zien dat ook ouders fouten maken.

8. Kijk bij je slapende kind

Ken je dat gevoel dat je hart overstroomt als je je kind ’s avonds zo onschuldig ziet slapen? Je hyperactieve zoon of dochter is in dromenland. Trek het dekbed nog even goed en geef nog een knuffel. Ook al slaapt je kind, onbewust krijgt hij je liefde in zijn slaap toch mee.