Iedere avond iets op tafel zetten wat zowel jij als de kinderen lekker vinden is niet altijd makkelijk. En het liefst moet het ook nog gezond zijn, natuurlijk. Heb je behoefte aan inspiratie en wil je niet steeds hetzelfde op tafel zetten? Dan kun je wellicht wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld met een handige tool voor het kiezen van een gerecht en waarbij je je kind ook nog kunt betrekken. Wij vertellen er graag meer over.

Samen met je kind een recept uitzoeken

Als je even inspiratie nodig hebt, maar ook als je lastiger eters hebt thuis, is de Recepten Matchmaker van HelloFresh een aanrader. Op deze manier kun je samen met je kind een recept uitkiezen, dus er komt gegarandeerd iets op tafel dat jullie lekker vinden. En het werkt heel simpel met slechts een paar klikken.

Hoe werkt de recepten matchmaker?

Op de site van de recepten matchmaker kies je via icoontjes eerst waar de maaltijd om moet draaien, bijvoorbeeld pasta, tofu, rijst, groente, vlees of vis. Vervolgens kies je waar de maaltijd verder aan moet voldoen, bijvoorbeeld of het kindvriendelijk moet zijn, licht, stevig, makkelijk en snel of juist avontuurlijk. Daarna kies je of er nog verdere bijzonderheden zijn, bijvoorbeeld of het glutenvrij of vegetarisch moet zijn, of dat het gerecht eiwitrijk of vezelrijk moet zijn. En zo’n recept uitzoeken is heel simpel en kan heel snel. Binnen tien seconden heb je nieuwe inspiratie voor het eten.

Geen gezeur meer bij het avondeten

Doordat je samen met je kind een recept uitzoekt wordt de kans groter dat je kind het gerecht ook daadwerkelijk zal lusten. Ook kun je ervoor kiezen om je kind of kinderen te laten helpen met het bereiden van de maaltijd. Behalve dat het gezellig is, leert je kind er ook van én het geeft je kind een voorsprong om later met meer zelfvertrouwen in de keuken te staan. Helpen kan heel simpel zijn, bijvoorbeeld het wassen van de groenten, het kneden van deeg, knippen van kruiden of het voorzichtig leren snijden van een komkommer met een kindvriendelijk mesje en de juiste snijtechniek.

Meer weten over vaste voeding voor je kleintje? Lees dan ook: Vanaf wanneer starten met vaste voeding?