Tegenwoordig is het als moeder bijna onvermijdelijk om, naast het opvoeden van je kind, arbeid te verrichten voor harde pegels. Veel moeders vinden dit frustrerend, want op die manier kunnen ze veel minder tijd met hun kinderen doorbrengen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je meer vrije dagen hebt in 2020? Lees onderstaande tips snel door!

Freelancewerk

Tegenwoordig werken steeds meer mensen als freelancer. Als freelancer werken heeft dan ook veel meer voordelen tegenover regulier werk. Ten eerste verdien je vaak veel meer, aangezien je kunt profiteren van verscheidene belastingvoordelen en ook een hoger uurtarief kunt vragen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je zelf je tijden kunt indelen. Je kunt dus prima thuis werken en dus ook meer tijd met je kind doorbrengen. Hartstikke leuk natuurlijk om die twee zaken te combineren. Veel freelancewerk kun je ook thuis doen. Denk daarbij aan teksten schrijven, websites bouwen en nog veel meer thuiswerk. Op internet is veel te vinden, dus misschien is een switch wel eens leuk! Het voordeel van freelance werken is dat je ook meer vrije uren over hebt. Je kunt gewoon harder gaan werken, zodat je meer tijd overhoudt voor leuke dingen.

Part-time werk

Werk je nu full-time? Dan is het misschien verstandig om part-time te gaan werken, zodat je meer vrije uren over hebt. Let wel: het is niet altijd mogelijk om part-time te werken. Maar als je werkgever tevreden over je is, dan is de kans groot dat hij of zij best wel concessies wil gaan doen. En is het echt niet mogelijk om part-time te werken? In dat geval kun je ervoor kiezen om totaal wat anders te gaan doen. Op die manier heb je meer vrije tijd over. Het hebben van vrije tijd als moeder is zeer belangrijk. Je kind is immers maar één keer jong en daar wil je zoveel mogelijk tijd mee doorbrengen.

Uren anders indelen

Je hebt ook nog de mogelijkheid om je uren anders in te delen. Misschien heb je zeer transparant werk met een transparant rooster. Je kunt dan je uren anders gaan indelen. Dit heeft dan als gevolg dat je meer vrije tijd overhoudt, zodat je leuke dingen kunt gaan doen met je kinderen. Misschien kun je bijvoorbeeld s' avonds gaan werken wanneer je kind al in bed ligt. Dan kun je in de middag leuke dingen met je kind gaan doen. Bijvoorbeeld naar de speeltuin of iets anders leuks waar jij en je kind voldoening uit kunnen halen. Op die manier kun je ook de band tussen jou en je kind versterken. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. S' avonds kan je partner dan gewoon oppassen, maar misschien kun je ook thuis werken. In onze huidige maatschappij is er veel mogelijk. We hebben immers veel keuzes. Dit kan soms beklemmend zijn, maar ook zeer bevrijdend.