De opvoeding van je kind gaat nooit perfect. Elke moeder maakt fouten en dat is ook helemaal niet erg. Zolang je je maar bewust bent van deze fouten en goede voornemens hebt om dit te verbeteren. Het jaar beginnen met nieuwe voornemens is altijd aan te raden. Lees hieronder 5 belangrijke voornemens die je als moeder zou moeten hebben.

1. Meer aandacht aan je kind besteden

In de laatste jaren heeft de wereld veel maatschappelijke veranderingen ondergaan. Een belangrijke verandering is de rol van het gezin als hoeksteen van de samenleving. Vroeger was het niet gebruikelijk dat vrouwen werkten en was dit de taak voor de mannen. De vrouwen bleven thuis om voor de kinderen te zorgen. Met de feminisering van de samenleving kwamen er echter ook veel veranderingen bij. Een belangrijke verandering was dat vrouwen een prominente rol gingen innemen op de arbeidsmarkt. Dit groeit steeds verder door en tegenwoordig is het heel normaal als vrouwen carrière maken en tegelijkertijd hun kinderen opvoeden. Natuurlijk is dit een hartstikke mooi streven, want vrouwen en mannen moeten immer gelijkwaardig worden behandeld.

Een nadeel is echter wel dat je door de carrière minder aandacht hebt voor je kinderen. Zeker op jonge leeftijd is het zeer belangrijk om veel aandacht aan je kinderen te besteden. Om die reden is het dan ook belangrijk om dit als goed voornemen te hebben. Weet je van jezelf dat je te weinig aandacht aan je kind geeft? Probeer daar dan zo snel mogelijk verandering in aan te brengen. Anders krijg je er achteraf spijt van en spijt is één van de naarste emoties die er bestaan.

2. Meer genieten

Moeder zijn is zeer stressvol, dat weet iedereen. Door deze stress kunnen veel moeders niet genieten van het moederschap. Dat is natuurlijk erg vervelend, want wat is er nou leuker dan moeder zijn en je kind zien opgroeien. Als moeder is het dan ook belangrijk om in het moment te leven. Dat wil zeggen dat je moet genieten en je niet constant druk moet maken over van alles en nog wat. Daar schiet je namelijk niets mee op. Probeer dus als voornemen te hebben om meer te genieten van je moederschap. Maar hoe uit zich dit in de praktijk? Je kunt bijvoorbeeld een planning maken en tijd inplannen voor genietmomenten. Je moet je daar dan ook echt aan houden. Zo forceer je jezelf om meer te genieten en dat is natuurlijk fantastisch!

3. Gezonder leven

Je moet in deze tijd veel verleidingen weerstaan. We leven immers in een kapitalistische samenleving waarin vrijwel alles te koop is. Omwille van die reden wordt het dan ook steeds lastiger om gezond te leven. Sigaretten kun je makkelijk kopen en ook ongezond vlees is verkrijgbaar tegen scherpe tarieven. Ook drank en andere pretmiddelen zijn overigens makkelijk te verkrijgen. Als moeder is het echter wel belangrijk om gezond te leven. Niet alleen omdat je zo gezond blijft en je moederschap op een goede manier kunt beleven. Maar ook om het goede voorbeeld te stellen. Hoe kun je van je kind verwachten om gezond te leven als jij dat zelf ook niet doet? Voor veel ouders is het bijvoorbeeld lastig om sigaretten te verbieden, puur omdat ze zelf roken en je kind dat dan als tegenargument kan gaan gebruiken. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: leef gezond en ga extra sporten. Niet alleen geef je dan het goede voorbeeld aan je kind, maar je voelt jezelf ook een stuk fitter.