Reviews

Review: Ella’s Kitchen fruitpuree, smoothie en speltkoekjes

Graag kies ik voor vers eten en maak ik praktisch alles zelf klaar. Maar soms is vers simpelweg niet mogelijk of zijn er betere opties: knijpfruit in zo’n handig zakje voor onderweg bijvoorbeeld, als geknoei met sappige mango’s of glibberige appeltjes niet handig is. Omdat ik graag voor troepvrij kies voor mijn zoontje kwam ik al gauw uit bij de producten van Ella’s Kitchen: 100% biologisch en geen kunstmatige toevoegingen. En ook de verpakkingen in vrolijke kleurtjes en vriendelijke tekeningen zijn om blij van te worden.

Zo namen we voor onze vakantie in Frankrijk een voorraadje Ella’s Kitchen fruitpuree mee: handige knijpzakjes met gepureerd fruit. Sindsdien ben ik ‘hooked’, want dit ging erin als zoete koek. Ik was dan ook oprecht blij dat ik (of nou ja, eigenlijk mijn zoontje) de nieuwste producten van Ella’s Kitchen mocht testen!

Over Ella’s Kitchen

Paul Lindley, een Britse papa, richtte in 2006 Ella’s Kitchen op met als doelstelling om kinderen zoals zijn dochter Ella op een leuke, spannende en speelse manier goede en gezonde eetgewoontes aan te leren. Vandaar ook de felgekleurde verpakkingen en aparte namen, maar ook de diverse pure smaken en texturen. De lijn bestaat uit onder andere gepureerd fruit in knijpzakjes, avondmaaltijden en verantwoorde snacks zoals puffits en speltkoekjes.

Ella's Kitchen pakket

Deze producten zaten in het pakket in een leuk en handig koeltasje:

 • The White One (6+ maanden): Zuivelvrije smoothie met kokosmelk, ananas, banaan en appel;
 • Pruimen, pruimen (4+ maanden): 100 % biologische gepureerde pruimen;
 • Mango, mango (4+ maanden): 100% biologische gepureerde mango’s;
 • Speltkoekjes met rozijnen (12+ maanden): meergranenkoekjes van o.a. speltmeel en honing.

Wat vonden de testers ervan?

Ik weet niet goed hoe ik hier iets anders neer kan zetten dan: LEKKER! Ik was even benieuwd of mijn zoontje naast de voor hem bekende fruitpureetjes ‘appels + bananen’ en ‘aardbeien + appels’  ook de nieuwe smaken zou waarderen. Jawel hoor, ook de zakjes met gepureerde pruimen en mango’s vond ie heerlijk en ook de smoothie ging moeiteloos leeg. De speltkoekjes moest meneer even aan wennen, maar vielen bij poging twee toch goed in de smaak. Net als bij mijn neefje en nichtje, overigens. En bij tante en oma. En bij mij. De koekjes smaken een beetje naar de welbekende Sultana’s en deden me denken aan de pauzes vroeger op school.

Wat vind ik ervan?

Ik was al fan van Ella’s Kitchen, vooral om hun verantwoorde ingrediënten, maar ook omdat het zó handig is. Ik vind de knijpzakjes fruit echt ideaal en als we op pad gaan neem ik er altijd 1 mee voor de lekkere trek. De nieuwste zakjes vind ik nét iets handzamer omdat ze iets kleiner zijn (90 gram) en daardoor kan mijn zoontje (15 maanden) zelf het zakje goed vasthouden en leegknijpen. Eerder nam ik een lepeltje mee in een ziplockbag, ook prima te doen hoor. En 90 gram is precies genoeg voor een tussendoortje. Maar mocht het toch teveel zijn, dan zijn ze hersluitbaar en nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Hier gingen kleine restjes de volgende dag op een boterham als vervanging van jam of stroop.Knijpzakjes gepureerd fruit Ella's Kitchen

De speltkoekjes zijn een heel welkome aanvulling op de markt waar vrijwel alle baby- en dreumeskoekjes toegevoegde suikers bevatten. De koekjes zijn gezoet met een beetje honing en bevatten geen zout. Aanrader! Het zakje is hersluitbaar en drie dagen houdbaar na openen. Handig, want ze gaan nooit in één keer op. Tenzij je een kinderfeestje of een groot gezin hebt.

Lees hier alle blogs over Ella’s Kitchen

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

38 Reacties

 • Avatar
  Reageer Sab oktober 5, 2015 at 07:56

  Oh dat zou leuk zijn. Mijn zoontje is vooral helemaal gek van die spelt koekjes. Loopt altijd naar de kast en zegt koeka koeka:)

 • Avatar
  Reageer Naomi oktober 5, 2015 at 07:59

  lijkt me super! Ziet er vrolijk uit en klinkt stukken gezonder dan andere merken 🙂
  Benieuwd of ons zoontje en wij ook zo ‘hooked’ worden!!

 • Avatar
  Reageer Melissa Bouchez oktober 5, 2015 at 08:04

  De verantwoorde ingrediënten spreken mij erg aan! Tegenwoordig krijgen kinderen zoveel suikers binnen. Je denkt soms iets goeds te kopen en blijkt het toch vol suikers te zitten. Ik had zelf nog niet van ella’s kutchen gehoord dus ik ben erg benieuwd! Ik zou graag een pakketje willen winnen voor m’n meiden, 5,5 maand en 3 jaar!

 • Avatar
  Reageer Marjoleine oktober 5, 2015 at 08:16

  Mijn zoontje vind Ella’s Kitchen heerlijk. Ella’s Kitchen gebruikt naast de ‘standaard ‘ groente en fruit ook de vergeten groente en fruit.

 • Avatar
  Reageer Claudia oktober 5, 2015 at 08:38

  Oh wat leuk! Ik heb er laatst 1 geprobeerd en die ging er als een speer in haha 🙂
  We zouden graag de andere ook uitproberen!

 • Avatar
  Reageer carolien oktober 5, 2015 at 08:47

  Ik zou graag zo’n pakket winnen omdat ik probeer om mijn meiden zo gezond mogelijk te eten te geven. Dit pakket zit daar zeker aan bijdragen!

 • Avatar
  Reageer Karlien oktober 5, 2015 at 08:48

  Ja, leuk ik ben heel benieuwd naar dit product 🙂

 • Avatar
  Reageer Felice oktober 5, 2015 at 08:55

  Wat een super leuke win actie!! Ik ben al een tijdje fan van ella’s kitchen en mijn dochter is er echt gek op! Ik vind het wel jammer dat niet alle producten van Ella’s kitchen in de Nederlandse supermarkt te vinden zijn. Ik gebruik alles van Ella’s kitchen wat hier te koop is, de smoothies, de koekjes en puffits, de ontbijt papjes en de avond hapjes! Het gaat er allemaal in als koek . Dus het win pakket zou super leuk zijn om te winnen!

 • Avatar
  Reageer Nicole oktober 5, 2015 at 10:16

  Ohhhh dit is echt een te gekke prijs!! Zou ik heel erg blij mee zijn! Ons zoontje is nu 9 maanden 🙂 Ik had je een tijd geleden al geliked op Facebook 🙂

 • Avatar
  Reageer Denise oktober 5, 2015 at 16:33

  Nog nooit gezien of van gehoord. Gaan we ook maar eens naar opzoek en proberen.

 • Avatar
  Reageer Marisca van Duuren oktober 5, 2015 at 17:21

  Onze dochter is nu bijna 9 maanden en het eten gaat tot nu toe erg slecht. Hopelijk krijgt ze de smaak te pakken met deze heerlijke gezonde producten! Ik zou het dolgraag met haar willen testen.

  • Avatar
   Reageer Margot oktober 21, 2015 at 16:06

   Hoi Marisca, je hebt een Ella’s Kitchen pakket gewonnen, gefeliciteerd! Mail je je adresgegevens even naar info@meervoormamas.nl? Dan komt het pakket zo snel mogelijk naar je toe. 🙂 Groetjes, Margot

 • Avatar
  Reageer Anika Methorst oktober 5, 2015 at 20:11

  Omdat mijn schoonouders al veel biologisch eten moest mijn zoontje er ook aan. Sindsdien ben ik om. Heerlijke en pure smaken. Waar hij normaal een halve maaltijd eet, snoept hij een maaltje van Ella’s kitchen in zijn geheel op!

 • Avatar
  Reageer Mireille oktober 6, 2015 at 06:48

  Wat leuk geschreven weer! Ik doe mee om te winnen 🙂 Ook hier een Ella fan, heel handig die knijpzakjes. We gaan straks op vakantie en hopen dat we ze daar ook kunnen kopen, anders maar een voorraadje inslaan 😉

 • Avatar
  Reageer Marielle oktober 6, 2015 at 09:28

  Ons meisje van 6 maanden is gek op Ella’s. Ik zou dit graag voor haar winnen.
  Zo jammer dat ze nergens het hele assortiment verkopen..

 • Avatar
  Reageer Vlijtig Liesje oktober 6, 2015 at 11:16

  Het lijkt me een heel handig product. Leuke naam heeft het ook!

 • Avatar
  Reageer Esmee oktober 6, 2015 at 14:44

  Ons mannetje is gek op de ‘no junk’ van Ella’s Kitchen! Wij nemen altijd een fruithapje voor hem mee wanneer we op pad gaan. Zodra het fruithapje zichtbaar is wordt hij al helemaal blij.
  Helaas zijn niet alle producten van Ella’s Kitchen verkrijgbaar op Aruba.
  Ik weet dus heel zeker dat ons mannetje enorm zal genieten van deze nieuwe versnaperingen.
  (Oma neemt het pakketje wel voor Lucah mee :-D)

 • Avatar
  Reageer Dineke oktober 6, 2015 at 18:53

  Lijkt me heerlijk om uit te proberen!

 • Avatar
  Reageer Robina oktober 6, 2015 at 18:53

  Ik ben superfan en niet alleen ik, mijn dochter van 9,5 maand ook. (En stiekem mijn zoon van 7 ook)
  Van de geur en de smaak ga je als ouder al bijna zelf over op babyvoeding.
  Helaas in Nederland weinig keus en laat ik elke 2 weken speciaal voor mijn dochter een vracht (je) uit Engeland komen.
  Neemt natuurlijk niet weg dat ik héél graag zon leuk pakketje zou willen winnen!

  • Avatar
   Reageer Margot oktober 6, 2015 at 19:30

   Haha echt, heb je een direct lijntje met Engeland? Daar wil ik dan ook wel bestellen! 😉

 • Avatar
  Reageer Jolie oktober 6, 2015 at 19:14

  Oehh!! Wij zijn hier in huis ook allemaal fan van Ella’s kitchen! 🙂 Mama vooral omdat het gezond is, papa omdat het handig is en vooral snel klaar 😉 en Lola omdat ze het “gewoon lekker” vindt! Ze heeft nog niet alle smaakjes gehad.. Maar mag nu met haar 6 maandjes vanalles proeven! 🙂

 • Avatar
  Reageer Alessandra oktober 6, 2015 at 21:37

  Ik vind zakjes van Ella’s kitchen echt handig, gezond en cool. En mijn zoon vindt die ook wel lekker; een tweede kindje is op komst, dus die zal er ook mee vertrouwd geraken 🙂 Er is een Engelse supermarkt op 20 minuten rijden van bij mij; en dan ga ik daar soms de ‘specialekes’ zoeken. En als ik dan die koelzak zie, denk ik: ‘Die wil ik echt hebben!’ 😉

 • Avatar
  Reageer krista oktober 7, 2015 at 10:32

  Whaahw spreekt me enorm aan deze mooie producten. Het zou perfect aansluiten bij mijn zelfgemaakte prakjes. Ella’s voor in de tas en onderweg.

 • Avatar
  Reageer Maureen oktober 7, 2015 at 11:48

  Ik doe graag mee! Vooral omdat ik het koeltasje zo leuk vind haha! De inhoud van het tasje gaat uiteraard naar de kleine man; waarvan ik nu al weet dat hij ze lekker vind. Volgens mij hebben wij Ella nog niet geprobeerd, wel wat andere merken.

  • Avatar
   Reageer Margot oktober 7, 2015 at 18:28

   Haha terecht, het is ook echt een heel leuk tasje! 😀

 • Avatar
  Reageer Renée oktober 7, 2015 at 12:08

  Oeh, net met zl van 5 maanden begonnen met hapjes, thuis vers, maar deze lijken me hartstikke handig en lekker voor onderweg.

 • Avatar
  Reageer Claudia oktober 7, 2015 at 12:36

  Wow dat is een mooi pakket! Bij ons verkopen ze alleen het rode (aardbei-framboos) knijpzakje. Ik geef mijn kleine man bijna altijd verse producten, maar voor onderweg is dit echt ideaal! Bovendien vind hij het heerlijk!

 • Avatar
  Reageer Lisette Oldenhuizing oktober 7, 2015 at 14:39

  Ik heb het vaak in mn handen gehad…. alleen de twijfel of ons boefje het lust… ze is meer van het vers eten haha.
  Om er op deze manier achter te komen of ze het wat vind lijkt me super!

 • Avatar
  Reageer Sandra van de Weerd oktober 7, 2015 at 15:45

  Ik wil ze graag proberen. Ik denk dat mijn zoontjes die spullen graag lusten.

 • Avatar
  Reageer Nanda oktober 7, 2015 at 18:14

  Ook groot fan van Ella’s Kitchen! Helaas bij ons in de supermarkt een erg kleine keuze terwijl ik op internet veel meer soorten zie. De speltkoekjes ben ik heel nieuwsgierig naar en willen wij graag testen( wij omdat ik zelf ook graag mee snoep ;P). We hopen dat ze ook snel in de winkel komen!!

 • Avatar
  Reageer Maureen Romdhani oktober 7, 2015 at 19:26

  Lijkt me geweldig leuk om meerdere smaken te proberen!
  Mijn moeder heeft mij deze week voor de eerste keer een verpakking (banaan/appel) gegeven die ze had zien staan bij de AH.
  Onze tweeling van 5 maanden (gecorrigeerd pas 3) vonden het heeeeerlijk!
  Zo klein als ze zijn smullen ze echt al. Ze proberen zelfs al te “happen”. Of dat beeld ik me in?!

  In ieder geval wil ik alleen het beste voor mijn twee barrels en lees daarom dus enorm veel revieuws, tips en artikelen over allerlei (ingredienten in) babyvoeding.

  Ella’s kitchen is een van die betere merken, misschien wel de beste!
  Dus wij zouden graag al deze interessante smaken willen proberen zodat ze een goede eerste-hapjes start hebben en bovenal meteen gezond leren eten!

 • Avatar
  Reageer Vivianne groenendaal oktober 8, 2015 at 10:37

  Dat zou erg leuk zijn zeker voor als we weggaan. Ik ken vooral goodies dus ben benieuwd naar ellas kitchen. Ook hoe de kleine reageerd aangezien die tot op heden alleen zelfgemaakte hapjes krijgt

 • Avatar
  Reageer claudia wernken oktober 8, 2015 at 10:57

  Onze dochter billie van 6 maanden vind ella’s kitchen heerlijk. En een fijn idee dat er geen toevoegingen in zitten. Alleen jammer dat ik ze hier zo slecht kan krijgen. Ik heb elke supermarkt al bezocht in de hoop meer te vinden. We zouden super blij zijn met een pakketje

 • Avatar
  Reageer Fely Feenstra oktober 9, 2015 at 10:13

  Ik ben een onwijs grote fan van Ella’s Kitchen! Die papa die dit verzonnen heeft is een held, haha!
  Ik ben ook een groot voorstander van vers, biologisch eten maar deze produkten zijn zo’n goed alternatief! Tot nu toe eet mijn zoontje van bijna 8 maanden alles, hij is net begonnen met de puffs. Hij zegt net tegen mij dat hij heeeel graag de nieuwe zakjes wil uitproberen!
  Het pakket ziet er ook zooo gezellig uit!
  1 nadeel…er is weinig keus aan maaltijden. Voor zijn leeftijd zijn er helaas maar 2…papa Paul moet er maar snel meer maken!

 • Avatar
  Reageer Sytske de Boer oktober 9, 2015 at 10:20

  Wat een super leuke winactie! Mijn dochtertje Ella is dol op het knijpfruit en de puffits. Helaas is veel van de producten niet bij ons te krijgen. Dus soms is het zoeken en dan inslaan. Dus dit pakketje is meer dan welkom!

  • Avatar
   Reageer Margot oktober 9, 2015 at 10:24

   Je dochtertje heet ook gewoon Ella! <3

 • Avatar
  Reageer Masha oktober 16, 2015 at 14:30

  Is er al een winnaar bekend? Hoop zo dat mijn zoontje mag proeven!

 • Plaats een reactie