5 tips voor meer sfeer in huis

Oost west, thuis best. Zo luidt het bekende gezegde over dat er geen fijnere plek is om te zijn dan in je eigen huis. Thuis is natuurlijk een van de mooiste plekken om te zijn, maar dan moet het binnenshuis wel gezellig en sfeervol zijn. Maar hoe zorg je voor meer...

6 x leuke waterspelletjes voor buiten

Spelen met water, het is één van de favoriete bezigheden van kinderen. In bad, in het zwembad, stampen in plassen na de regen of wanneer het hoogzomer is, er is altijd wel iets leuk te verzinnen. In dit artikel lees je zes leuke waterspelletjes die je gemakkelijk in...

Je kind te beschermen tegen pijn

Toen mijn zoon twee dagen oud was moest ik met hem naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Hij was te vroeg geboren en nog een heel klein kriebelgarnaaltje. Als hij 15 ml. voeding per keer binnen kreeg waren wij helemaal blij. Hij moest gecheckt worden op bilirubine,...

‘Ik zag mijn vrouw met Hyperemesis Gravidarum aftakelen’

De eerste 10 weken van mijn zwangerschap was ik vaak misselijk, maar nadat ik mezelf dwong iets te eten ging het meestal wel. Hoe anders is dat voor zwangere vrouwen die HG hebben (Hyperemesis Gravidarum). HG is nog steeds een onbekende zwangerschapsziekte waar veel...

Zo behoud je een goede relatie als je kinderen hebt

Het krijgen van een of meer kinderen is voor veel jonge stellen een grote droom. Want wat is er mooier dan samen met je partner een baby'tje krijgen als bekroning op jullie unieke liefde en band? Hoe mooi moeder worden ook is als je in een goede relatie zit, toch...

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een alternatief voor de eeuwige Youtube-video’s? Luisterboeken! Er zijn heel veel leuke luisterboeken voor kinderen te vinden, maar waar vind je ze? En welke luisterboeken zijn leuk? Wij zetten de opties voor je op een rijtje waarna jij kan bepalen wat nou de beste keuze voor je kind is.

De leukste luisterboeken voor kinderen:

1. Een kringetje van tralala

Dit luisterboek vertelt het verhaal van de school ‘De Grote Beer’. Kim is net nieuw op school en vindt het leuk, maar wel spannend. Frank vindt het nog een beetje eng om iets in de kring te vertellen. In de loop van het jaar gebeuren er van allerlei leuken dingen zoals een Sinterklaasfeest, de kinderboerderij bezoeken en carnaval. Aan het einde van het jaar moeten Kim en haar vriendjes samen met Juf Inge afscheid nemen van de oudste kleuters.
Duur: 1,5 uur
Aanbevolen leeftijd: 3 – 5 jaar

2. Avonturen van Rik en Roosje

Rik en Roosje zijn dikke vrienden en samen zitten ze in de klas van Juf Janna. Samen vinden ze school erg leuk en maken veel avonturen mee. Op Moederdag zorgen Rik en Roosje ervoor dat Juf Janna extra veel werk te doen krijgt, maar ze helpen haar ook. En als plotseling de koek van Juf Janna is verdwenen dan gaan Rik en Roosje er snel achteraan. Kortom, dit boek zit boordevol avonturen!
Duur: 55 min.
Aanbevolen leeftijd: 3 – 5 jaar

luisterboeken voor kinderen kind met koptelefoon kijkt uit het raam

3. Het drakenpad

Floortje woont sinds kort in een nieuw huis samen met haar moeder. Ze mist haar vader heel erg en vindt het maar saai bij haar moeder. Haar vader stuurt Floortje een knuffel, een tijger om haar te troosten. Ze noemt de knuffel Tarzan en neemt hem mee naar het Drakenpad, een pad in het bos vlakbij haar huis. Maar tot de grote schrik van Floortje wordt Tarzan door de draak gekidnapt…
Duur: 1 uur 40 min.
Aanbevolen leeftijd: 7 – 9 jaar

4. Kaatje Knal en de biefstukbende

Olaf is net verhuisd en hij voelt zich nog niet fijn in zijn eigen straat. Kinderen van de biefstukbende maken hem het leven zuur en daardoor zit hij niet lekker in zijn vel. Als Olaf op de kermis is ontmoet hij een spookje uit het spookhuis. Het spookje uit het spookhuis zal Olaf eens leren hoe hij met vervelende kinderen moet afrekenen.
Duur: 1 uur 40 min.
Aanbevolen leeftijd: 7 – 9 jaar

Waar kan ik leuke luisterboeken voor kinderen vinden?

Er zijn verschillende mogelijkheden om luisterboeken te vinden. Wij zetten de beste opties even voor je op een rijtje.

Onlinebibliotheek.nl

Via Onlinebibliotheek zijn meer dan 4000 luisterboeken en e-books te vinden. Er zijn boeken beschikbaar in elke leeftijdscategorie en deze kunnen online of via de app beluisterd worden. Een abonnement op Onlinebibliotheek is tot 18 jaar gratis en als volwassene betaal je €42,- per jaar.

Luisterboeken voor kinderen op Spotify

Op Spotify zijn ook een aantal luisterboeken te vinden. Veel ouders maken al gebruik van dit abonnement en dus is het slim om te kijken of hier leuke luisterboeken voor je kind tussen staan. Luisterboeken van Jip & Janneke zijn bijvoorbeeld al beschikbaar op Spotify. Het aanbod is niet zo gevarieerd als op andere sites dus een abonnement aanschaffen van Spotify puur voor het afspelen van luisterboeken wordt niet aangeraden.

luisterboeken voor kinderen koptelefoon en smartphone met spotify

Luisterrijk.nl

Luisterrijk biedt een groot aanbod luisterboeken aan voor elke leeftijdscategorie. Via Luisterrijk kan er apart per boek betaald worden en is er geen abonnement vereist. De prijs van een boek varieert van 5,00 tot 25,00 Euro en de duur van het boek varieert van een half uur tot maar liefst 7 (!) uur. Het aanbod wordt nog steeds uitgebreid en er is ook een app beschikbaar.

Bol.com

Via Bol.com zijn er wel ruim 16.000 luisterboeken te vinden! Er zijn luisterboeken beschikbaar in meerdere talen en meerdere categorieën. De prijs van de luisterboeken begint al bij 1,00 Euro dus het is zeker een goed idee om even op Bol.com rond te neuzen. Bekende kinderboeken van Carry Slee zijn al voor 5,00 Euro beschikbaar als luisterboek via de site.

Misschien heb je er niet eerder aan gedacht of ben je ze nog niet tegengekomen, maar ook bij je eigen bibliotheek zijn er luisterboeken te leen op CD. Handig voor onderweg in de auto, bijvoorbeeld.

Ga samen op zoek naar een boek dat past bij je kind, veel luisterplezier!

 

luisterboeken voor kinderen - meisje pakt een boek in de bibliotheek