Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

7 uitspraken wil een tweelingmoeder niet meer horen

Moeders van tweelingen krijgen soms opmerkingen die totaal ongepast zijn. Meestal komen zulke uitspraken voort uit onwetendheid, maar voor een tweelingmoeder kan het soms vervelend en soms ronduit kwetsend. Dus mocht je ooit eens een tweelingmoeder spreken, voorkom...

Logopedie bij kinderen; wanneer ga je naar de logopedist met je kind?

Logopedie bij kinderen: wanneer is dat nodig? Bij een taalachterstand is het verstandig om snel in te grijpen. Maar verder kan het lastig zijn om te bepalen of en wanneer het nodig is om met je kind naar een logopedist te gaan. Vroeger kwam er op elke basisschool...

De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Voor dat je met kinderen op pad gaat, overweeg dan deze acht tips voor een lange autorit met je kind om iedereen tevreden te houden. Welke afleidingen kan je toepassen om de onvermijdelijke 'Zijn wij er al?' het hoofd te kunnen bieden. Een kleine bloemlezing.

1. Rij 's nachts

Het zal zeker helpen als je 's nachts gaat rijden. Vooral kinderen die nog heel jong zijn, beleven zo een lange autorit al slapend 's nachts. Slapende kinderen werken ook aangename en ononderbroken gesprekken in de hand met je partner tijdens het rijden. Alleen moet je er zorg voor dragen dat je in de ochtend niet oververmoeid geraakt. Een andere optie is om 's morgens vroeg te vertrekken. Veel ouders zweren dat dit het beste is. Voor langere ritten die langer dan tien uur duren is het vaak het gemakkelijkst om midden in de nacht te vertrekken.

2. Zet de bijrijder een paar uren naast de kinderen

Het klinkt misschien vreemd, maar één van de tips voor een lange autorit met je kind die experts aanraden is, om kinderen op de achterbank te vergezellen. Hoewel je partner op de passagiersstoel leuk is voor navigatie en gezelschap, is het beter om een deel van de reis naast je kind te zitten. De verveling slaat dan bij de peuters of kleuters minder toe.

3. Geef de kinderen onverdeelde aandacht

Kinderen snakken naar de onverdeelde aandacht van hun ouders en vastzitten in een auto is een goede gelegenheid om dit te geven op een heel flexibele manier. Je kan vertellen waar je naartoe gaat, vragen wat ze leuk gaan vinden, de kinderen vragen laten stellen en waar ze aan denken tijdens de vakantie. Dat gesprek kan op een vermakelijke manier worden gevoerd.

4. Neem gezonde snacks van thuis uit mee

Sla de restaurants langs de snelweg over en bereid op voorhand zelfgemaakte gerechten voor tijdens de lange autorit. Kook eieren, snij appelen, maak beleg met brood. Slecht eten tijdens de reis zorgt immers voor dipjes, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Gezond eten zorgt sowieso voor een aangenamere reis en niet voor een opgeblazen gevoel.

5. Stop regelmatig onderweg

De sleutel tot een succesvolle lange autorit is om regelmatig te stoppen om je kinderen voldoende beweging te laten krijgen. Er zijn tegenwoordig voldoende rustplaatsen naast de autosnelweg voorzien voor een snelle picknick. Misschien ligt er in de buurt een klein pretpark waar je je kinderen mee wil verrassen.

6. Zing liedjes om de tijd te doden

Zing kinderliedjes. Vertel prikkelende verhalen over je jeugd. Spreek om de beurt over je droom en hoop. Gespreksonderwerpen kunnen een goede manier zijn om de bal aan het rollen te krijgen. Je zal er versteld van staan hoe de tijd op deze manier voorbij vliegt als je een goed gesprek hebt met de mensen waar je van houdt. Als je kinderen nog niet oud genoeg zijn voor een echt gesprek, kan je nog best een beetje plezier maken met het zingen van liedjes of heen en weer dierengeluiden nabootsen.

7. Boeken zijn een oude manier om reistijden te overbruggen

Kom voorbereid met boeken op cd of gedownload naar je iPad. Zoek indien mogelijk naar een verhaal dat geschikt is voor alle leden van het gezin, zodat je er samen van geniet. Eén kanttekening in verband met boeken lezen tijdens de autoreis. Sommige kinderen en volwassenen ervaren autoziekte als ze proberen te lezen in een bewegend voertuig.

8. Zoek naar reisversies van populaire bordspellen

Een eenvoudig geheugenspel is eenvoudig voor kinderen om met ouders in de auto te spelen als ze op de achterbank zitten. Kies wel een spel wat ze al eerder hebben gespeeld en kennen. Een spel met een handvol vragen is het meest boeiend in de auto.