4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

Vliegen met een baby kan een erg ontmoedigend vooruitzicht zijn. Misschien is het wel de eerste keer dat je een vliegreis maakt met je pasgeboren baby. Heel wat nieuwe ouders vrezen dat zij nu die ene ouder op het vliegtuig zullen zijn met de huilende baby. Gelukkig hoeft vliegen met een baby geen akelige ervaring te worden. Met deze tips overleef je de vliegreis niet alleen, maar maak je hem ook nog comfortabel.

1. Hou een extra set kleren voor jezelf en de baby bij de hand

Kleine baby's geven wel eens over. Dat is gewoon wat ze doen. En niets is erger dan een hele vlucht met stinkende kleren uit te moeten zitten. Doe jezelf dan ook een plezier en breng reservekleren mee op je vlucht voor zowel je baby als jezelf.

2. Boek een directe vlucht of eentje met een langere tussenstop

Het spreekt voor zich dat je het aantal vluchten met een baby tot een minimum probeert te beperken. Het is immers net het landen en opstijgen dat zorgt voor een verandering van druk, wat de pijn in de oren kan veroorzaken. In de meeste gevallen is dat tevens de reden waarom baby's huilen op het vliegtuig. Kan je niet zonder tussenstop? Dan zoek je beter voor een aansluitende vlucht waarbij je toch wat recuperatietijd in de luchthaven doorbrengt. Zo kun je je baby nog vlug even verversen of hem in slaap krijgen.

3. Bezoek het toilet voor je vlucht

Toiletten in het vliegtuig zijn erg klein en de kans is erg groot dat je baby zijn pamper ververst zal moeten worden tijdens de vlucht. Om dit aantal te beperken, bezoek je beter nog de ruimere toiletten in de luchthaven. Deze hebben vaak voorzieningen voor baby's.

4. Kies voor een vliegticket met priority boarding

Je zou vermoeden dat het beter is zo laat mogelijk op het vliegtuig te stappen met je baby, maar het omgekeerde is waar. De reden is dat het iets meer tijd kost om het je comfortabel te maken op het vliegtuig. En in die situatie wil je geen reizigers in je rug hebben die met hun koffers overal tegenaan zitten.

5. Boek een aparte stoel voor je baby

Hoewel baby's jonger dan twee jaar gratis vliegen, is het toch aan te raden om een extra stoel te boeken voor je baby. Deze zorgt er immers voor dat je niet voortdurend met je baby op je schoot moet zitten. Zo heb je iets meer beweegruimte en wordt je vlucht iets comfortabeler. Het is trouwens ook veiliger voor je kind tijdens eventuele turbulentie.

6. Neem de kinderwagen als handbagage mee

De meeste vliegtuigmaatschappijen laten toe om je kinderwagen als handbagage in te checken. Niet dat je het zelf mag meenemen op het vliegtuig, maar het personeel aan boord zorgt er dan voor dat je de kinderwagen meteen bij het uitstappen ter beschikking hebt.

7. Kleed je in laagjes

Hoewel het misschien leuk lijkt om te vliegen in een leuke outfit, kies je beter voor de meer praktische optie. Tijdens een vlucht kun je het ene moment te warm hebben en een ander dan weer te koud. Kleren in laagjes dragen is ook erg handig voor moeders die hun baby borstvoeding geven.

8. Breng speelgoed mee

Of het nu een fopspeen is of een speeltje. Het kan handig zijn om iets bij te hebben om de baby af te leiden wanneer hij wakker is.

9. Negeer de haters

Hoe dan ook zal je boze blikken krijgen op het vliegtuig. Of het nu is omdat je baby toch even huilt, of gewoon al omdat ze zien dat er een baby in de buurt is. Maak je hier niet druk in en negeer de mensen. Spendeer je vlucht met je baby en geniet van jullie eerste vliegervaring samen.