We hebben allemaal unieke kinderen

In mijn praktijk zie ik als kinderfysiotherapeut dagelijks verschillende, unieke kinderen. Op het ene moment zie ik een kind dat rondstuitert door de behandelkamer. Op het andere moment zie ik een kind voor me zitten dat bijna in de huid van zijn ouder kruipt. Het ene...

Sprookjesachtige knotwilgenroute in de Rhoonse grienden

Statig staan ze daar, keurig in het gelid. Sommige hebben alweer een volle bos op hun kop, andere nog niet. Knotwilgen, daarover heb ik het. Onmiskenbaar mijn favoriete bomen. In het Nationaal Park ‘De Biesbosch’, zeer dicht bij mijn huis, stikt het ervan. De bomen...

Opgroeien in de digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Natuurlijk heb je je flink ingelezen toen je wist dat je ging vliegen met de kind. Deze handige lijst met wat je niet moet vergeten op reis heeft je ook flink geholpen toen je besloot om een weekend weg te gaan. De reis gaat naar Berlijn, naar een goede vriendin. Heerlijk, weer even echte gesprekken in plaats van typen via WhatsApp. Aangezien het wat anders is om met de kleine te vliegen dan alleen, draaien je gedachten stiekem overuren. Geen paniek, je bent niet de enige.

Uit onderzoek van British Airways bleek al eerder dat ruim twee derde van de Nederlandse ouders, het een uitdaging vindt om met hun kleintjes te vliegen. En dat is niet zo gek. Er is toch weinig zo vervelend als ‘out of control-kinderen’ aan boord van een vliegtuig.

reizen-met-je-kind-vliegtuig

Mama rustig, kindjes rustig

Berlijn is dan wel een korte vlucht, maar wat als de neus van die kleine net even de andere kant op staat? Zit je daar 1,5 uur met je huilende kind. Dat wil je voorkomen. Niet alleen voor jezelf en je kind, maar ook voor je medepassagiers.

Je herinnert je het nog al te goed: jij zonder kinderen, last hebbende van andere passagiers die hun kinderen niet vermaakten onderweg. Dat was destijds een enorme ergernis in de lucht! En het is ook niet prettig, dat weet iedere ouder. Je wil je kind troosten en aan de andere kant je medereizigers niet tot last zijn.

Op basis hiervan niet besluiten om thuis te blijven hoor, want uit ander onderzoek blijkt weer dat kinderen gelukkiger, creatiever en slimmer worden van vakanties. Logisch ook, want ze moeten zich aanpassen aan een andere omgeving en hebben de rust om dingen te verwerken en lekker te spelen en experimenteren. Het maakt dan niet uit of het een zonvakantie of een stedentrip is.

Een veranderende blik

Best grappig hoe je inzicht is veranderd sinds je zelf ouder bent. Voordat jullie kind er was, dacht je altijd dat ouders er niets om gaven als hun kind herrie maakte. Nu weet je beter. Het is hartstikke vervelend, vooral voor ouders zelf, als een kind lawaai maakt of een ander tegen de stoel aanschopt.

reizen-met-je-kind-entertainment-mee

Nu je zelf moeder bent heb je je voorgenomen een rustige vlucht in te gaan met je kind. Entertainment mee in de vorm van boekjes, speelgoed en een filmpje, je zorgt voor genoeg eten, drinken en snacks. Zelf sta je ‘s ochtends ook aardig relaxed op. Met een strak dichtgetimmerde planning arriveer je op de luchthaven.

Maar wat nu als je daar hoort dat je vlucht een paar uur vertraging heeft? Dat is wel het laatste waarop je zit te wachten met je kind in de draagzak. Gelukkig heb je opties, waarvan passagiers organisatie AirHelp er één is. Airhelp biedt je compensatie wanneer je vlucht vertraging heeft. Dat bedrag kan zomaar oplopen tot een paar honderd euro. Ja, dat maakt de situatie toch net iets prettiger.

Je voelt je hartslag weer regelmatig worden. Berlijn, here we come!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.