4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

Natuurlijk heb je je flink ingelezen toen je wist dat je ging vliegen met de kind. Deze handige lijst met wat je niet moet vergeten op reis heeft je ook flink geholpen toen je besloot om een weekend weg te gaan. De reis gaat naar Berlijn, naar een goede vriendin. Heerlijk, weer even echte gesprekken in plaats van typen via WhatsApp. Aangezien het wat anders is om met de kleine te vliegen dan alleen, draaien je gedachten stiekem overuren. Geen paniek, je bent niet de enige.

Uit onderzoek van British Airways bleek al eerder dat ruim twee derde van de Nederlandse ouders, het een uitdaging vindt om met hun kleintjes te vliegen. En dat is niet zo gek. Er is toch weinig zo vervelend als ‘out of control-kinderen’ aan boord van een vliegtuig.

reizen-met-je-kind-vliegtuig

Mama rustig, kindjes rustig

Berlijn is dan wel een korte vlucht, maar wat als de neus van die kleine net even de andere kant op staat? Zit je daar 1,5 uur met je huilende kind. Dat wil je voorkomen. Niet alleen voor jezelf en je kind, maar ook voor je medepassagiers.

Je herinnert je het nog al te goed: jij zonder kinderen, last hebbende van andere passagiers die hun kinderen niet vermaakten onderweg. Dat was destijds een enorme ergernis in de lucht! En het is ook niet prettig, dat weet iedere ouder. Je wil je kind troosten en aan de andere kant je medereizigers niet tot last zijn.

Op basis hiervan niet besluiten om thuis te blijven hoor, want uit ander onderzoek blijkt weer dat kinderen gelukkiger, creatiever en slimmer worden van vakanties. Logisch ook, want ze moeten zich aanpassen aan een andere omgeving en hebben de rust om dingen te verwerken en lekker te spelen en experimenteren. Het maakt dan niet uit of het een zonvakantie of een stedentrip is.

Een veranderende blik

Best grappig hoe je inzicht is veranderd sinds je zelf ouder bent. Voordat jullie kind er was, dacht je altijd dat ouders er niets om gaven als hun kind herrie maakte. Nu weet je beter. Het is hartstikke vervelend, vooral voor ouders zelf, als een kind lawaai maakt of een ander tegen de stoel aanschopt.

reizen-met-je-kind-entertainment-mee

Nu je zelf moeder bent heb je je voorgenomen een rustige vlucht in te gaan met je kind. Entertainment mee in de vorm van boekjes, speelgoed en een filmpje, je zorgt voor genoeg eten, drinken en snacks. Zelf sta je ‘s ochtends ook aardig relaxed op. Met een strak dichtgetimmerde planning arriveer je op de luchthaven.

Maar wat nu als je daar hoort dat je vlucht een paar uur vertraging heeft? Dat is wel het laatste waarop je zit te wachten met je kind in de draagzak. Gelukkig heb je opties, waarvan passagiers organisatie AirHelp er één is. Airhelp biedt je compensatie wanneer je vlucht vertraging heeft. Dat bedrag kan zomaar oplopen tot een paar honderd euro. Ja, dat maakt de situatie toch net iets prettiger.

Je voelt je hartslag weer regelmatig worden. Berlijn, here we come!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.