Een dagje uit met kinderen in Groningen kan erg leuk zijn. Natuurlijk is de stad Groningen heel leuk om te bezoeken, en er is genoeg te doen voor kinderen. Maar ook buiten de stad zijn er veel leuke dingen om te doen en te zien. We geven graag onze tips voor een leuke dag in Groningen, of je nu van wadlopen houdt, een museum bezoekt of lekker klimt en klautert in het bos. Hier zijn onze tips voor een dagje uit met kinderen in Groningen!

Het Sprookjeshof in Zuidlaren als dagje uit met kinderen in Groningen

Het Sprookjeshof in Zuidlaren is een enorme speeltuin, met een indoor-gedeelte en een kinderboerderij. In het sprookjesdeel staan allemaal huisjes waar de verschillende sprookjes worden uitgebeeld. Het park is leuk voor kinderen van 2-8 jaar.

Speelparadijs De Leeuwenborg

Het indoor Speelparadijs De Leeuwenborg is een ideale plek om te spelen als het weer wat minder is. In de oude boerderij is een uitdagende speelkooi met metershoge glijbanen. Er is ook een veilige dreumes-/peuterzone. Buiten kun je minigolfen tegen een kleine bijbetaling.

Uit met kinderen Groningen maisdoolhof

Maïsdoolhof en bloemen plukken op de Bloemenboerderij

In het Maïsdoolhof en Bloemenboerderij in Saaxumhuizen vind je allerlei leuke activiteiten voor kinderen, zoals boerenbowlen en klompjesgolf. Daarnaast zijn er allerlei leuke dingen om mee te spelen zoals, skelters, botsfietsen en trampolines. Maar de echte topactiviteiten zijn toch wel het doolhof van maïs en de grote bloemenpluktuin. Kinderen tot vier jaar mogen gratis.

Adventurepark Waddenfun

In het Adventurepark Waddenfun kun je uitstekend spelen in de natuur. Het klimpark met ziplines, 45 bruggen en de mogelijkheid voor klimmen op verschillende niveaus ligt in Wehe den Hoorn. Maar er zijn nog meer activiteiten voor kinderen, zoals boogschieten en teamspelletjes. Het park is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Blotevoetenpad in Opende

In het Westerkwartier ligt het bijzondere ‘’t Blôde Fuottenpaad’ in Opende, een blotevoetenpad. Nog nooit een blotevoetenpad gelopen? Dat is ontzettend leuk om te doen: schoenen en sokken gaan uit en je gaat op je blote voeten door de modder, door het gras en door het water. Er zijn twee startpunten en onderweg zijn er hangmatten genoeg om even uit te rusten. Aan het eind van de wandeling kun je de voeten wassen.

Uit met kinderen Groningen Zeehondencrèche Pieterburen

Zeehondencrèche Pieterburen

De zeehondencrèche in Pieterburen is inmiddels een begrip in heel Nederland. Dit mag dus ook niet ontbreken op ons lijstje met tips voor een dagje uit met kinderen in Groningen. Hier worden alle zeehonden die hun moeder zijn kwijt geraakt of op een andere manier in nood zijn gekomen opgevangen en verzorgd. Als ze weer sterk genoeg zijn worden ze weer uitgezet in de Waddenzee.

In de Zeehondencrèche leer je vanalles over de zeehonden en het is een leuke ervaring voor het hele gezin. Ook het dorpje Pieterburen is erg leuk, dus misschien een goed idee om een combinatie te maken.

Kinderboerderij Winschoten

De kinderboerderij in Winschoten is niet zomaar een kinderboerderij. Hier kun je echt van alles doen en het is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt heerlijk buiten spelen in de speeltuin, maar ook een rit met paard en wagen maken. Als je geluk hebt, maak je misschien wel een schaapsherdersfeest mee. Maar op de kinderboerderij kun je natuurlijk ook genieten van alle aanwezige dieren. De entree is gratis.

Dieren bekijken en vasthouden in DoeZoo

In de DoeZoo in Leens valt er altijd iets te beleven. Je kunt hier dingen horen, voelen, zien, proeven en ruiken. Misschien wil je wel weten hoe het voelt om een kikker te kussen? Of hoe de huid van een slang aanvoelt? Er zijn ook heel veel kriebelbeestjes en planten en dieren die de insecten juist weer eten. De DoeZoo heeft een gedeelte binnen en een deel buiten dus je kunt hier met alle weersomstandigheden terecht.

Uit met kinderen Groningen LEGO Museum

Dagje uit met kinderen in Groningen: LEGO Museum

Als fan van LEGO mag je dit niet missen als dagje uit met kinderen in Groningen. In Grootegast vind je het LEGO Museum, het ligt aan de toepasselijke Legolaan en in het museum kom je ook veel LEGO tegen. Maar ook het eerste begin van LEGO en houten speelgoed zie je hier in overvloed. Je hoeft in dit museum niet alleen te kijken naar de dingen die tentoongesteld staan, je mag hier ook naar hartenlust spelen en bouwen. Er zijn zelfs game consoles waarmee gespeeld kan worden.

Groninger Museum

Het Groninger Museum is vooral leuk voor kinderen die wat ouder zijn. In het museum is altijd wat nieuws te ontdekken. Ook het gebouw is heel bijzonder. De ligging is aan het water en er zijn verdiepingen zowel onder als boven water. In het museum zijn ook verschillende puzzeltochten. Kinderen tot en met vijf jaar mogen gratis naar binnen.

MuzeeAquarium

Het Muzeeaquarium in Delfzijl is wel heel bijzonder. Hier vind je vier musea én een zeeaquarium onder één dak. Hier kunnen de kinderen niet alleen een druipsteengrot en een hunebed bekijken, maar ook de wonderlijke wereld van de zee ontdekken.

Familiepark Nienoord

Op het Familiepark Nienoord in Leek kan men van alles doen. Er is een attractiepark, een zwemparadijs, een landgoed met een mooi bos en een museum. Hier kunnen de kinderen zich echt de hele dag vermaken. Vaak worden er ook nog activiteiten georganiseerd, zoals een wipe-out of discozwemmen. In het bos kun je in de herfst ook mooie bladeren en andere spulletjes verzamelen om thuis heerlijk mee te gaan herfst knutselen.

Fantasie- en dierenpark Wonderwereld

In de bossen van Ter Apel vind je een fantastische sprookjeswereld van tante Beppie de heks, Zwammer het paddenstoelenmannetje en Greurt de Groninger reus. Ze wonen allemaal in Wonderwereld, een park waar men op alle leeftijden plezier kan beleven. Er zijn veel bijzondere dieren, sprookjes, een speellandschap en speurtochten.

Zwemmen, spelen en eten bij het Lauwersmeer

Vlakbij de stranden van het Lauwersmeer waar je lekker kunt zwemmen is bij het restaurant het Booze Wijf een speeltuin voor alle leeftijden. Hier vind je schommels, glijbanen, waterspeeltoestellen, klimtoestellen, een springkussen, graafmachines en nog veel meer. De entree voor de speeltuin is gratis. In het activiteitencentrum Lauwersmeer zie je welke activiteiten er allemaal zijn en welke wandelingen in het Nationaal Park Lauwersmeer leuk zijn voor kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een netje lenen om waterdiertjes te kunnen vangen. Naast het activiteitencentrum is een huttenbouwbos.

Uit met kinderen Groningen Vesting Bourtange

Dagje uit met kinderen in Groningen: Vesting Bourtange

In vesting De Bourtange in Westerwolde heeft de tijd even stil gestaan. Hier kun je nog steeds zien hoe de mensen in oude tijden leefden. De ophaalbruggen, kanonnen en uitkijktorens geven een goed beeld van hoe het vroeger was. Op 6 en 7 juni vindt ieder jaar weer De slag om Bourtange plaats. Het is een leuk uitstapje voor een dagje uit met kinderen in Groningen.

Hortus Botanicus in Haren

Het Hortus Botanicus in Haren is een leuke locatie zowel voor kinderen als voor volwassenen. Er zijn verschillende soorten tuinen, zoals een Chinese tuin met een theehuis en een Keltische tuin. Voor kinderen zijn er ook allerlei belevingstochten te doen die een diepe indruk zullen maken. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen.

Outdoor plezier bij Pagedal Adventure Park

Heb je wat grotere kinderen die op zoek zijn naar wat meer spektakel of actie? Ga dan eens naar het Pagedal Adventure Park in Stadskanaal. Op deze stoere outdoor plek kun je kiezen voor actieve uitjes en arrangementen. Hier vind je bijvoorbeeld outdoor lasergamen, bubbelbal en survivallen voor junioren. De kinderen moeten minimaal 8 jaar oud zijn.

Klimmen, klauteren, waterskiën of ontsnappen uit een escaperoom

Je kunt ook de steile wanden van het Klimcentrum Bjoeks in Groningen gaan beklimmen of een bezoek brengen aan het Break Out Grunopark. Hier kun je waterskiën, wakeboarden, klimmen in het klimpark, paintballen, boogschieten, vlotbouwen of een escape room doen. Allemaal superspannende activiteiten voor een dagje uit met kinderen in Groningen.

Zeehonden spotten en wadlopen als dagje uit met kinderen in Groningen

Genoeg te doen dus in de provincie Groningen met kinderen! Naast alle activiteiten kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan wadlopen of een boottocht te gaan maken naar de Waddeneilanden. Met een beetje geluk kunnen de kinderen misschien zelfs zeehonden spotten. Dat zou toch een fantastische herinnering zijn aan een dagje uit met kinderen in Groningen.

Wil je liever naar een andere provincie voor een uitstapje met de kinderen? Kijk hier dan ook voor onze tips voor een dagje uit in DrentheFriesland of Overijssel.