Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

25 stoere meisjesnamen: inspiratie

Als je op zoek bent naar een stoere naam voor een meisje, dan moet deze in ieder geval kort en krachtig zijn. In dit artikel hebben we 25 korte stoere meisjesnamen voor je verzameld. De namen in dit artikel zijn tijdloos, hip, vlot en gemakkelijk uit te spreken. Ook...

Kinderwens? Let op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.

Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om de natuur een handje op weg te helpen. We vertellen je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden. Kinderwens en zwanger worden...

Diarree bij een baby

Iedereen kan te maken krijgen met diarree. Ook je baby kan een waterige en dunne ontlasting krijgen door een storing in de spijsvertering. Het gevaar van diarree bij een baby is dat jonge kinderen sneller uit kunnen drogen door een te dunne ontlasting. Het is dan ook...

Spelen met water, het is één van de favoriete bezigheden van kinderen. In bad, in het zwembad, stampen in plassen na de regen of wanneer het hoogzomer is, er is altijd wel iets leuk te verzinnen. In dit artikel lees je zes leuke waterspelletjes die je gemakkelijk in je eigen tuin, in het park of op het schoolplein kunt spelen.

waterspelletjes - lachend meisje speelt met water

1. Watersplash ballen overgooien

Waterballonnen zijn leuk, maar je kunt ze maar één keer gebruikten, je moet de stukjes ballon tussen je gazon vandaan plukken en bovendien is het slecht voor het milieu. Veel leuker, makkelijker en duurzamer zijn de herbruikbare watersplash ballen: kleine ballen die als een soort sponsjes werken. Vul een paar emmers met water, dompel de balletjes onder en gooien maar! Als je goed vangt, word je hopelijk niet zo heel nat. Of wel, natuurlijk! Ook een leuk spelletje: probeer de watersplash ballen bij de ander in de emmer te gooien. De watersplash ballen zijn te koop bij onder andere Hema en Zeeman.

2. Flessenvoetbal

Voor dit spel heb je net zoveel lege plastic flessen nodig als het aantal kinderen wat meedoet met het spel. Vul de flessen met water (zonder dop!) en zet ze verspreid door de tuin of op het plein. Vervolgens gaat elk kind bij één fles staan en moet iedereen proberen om door de bal te schoppen de fles van de ander om te ‘kegelen’. Elk kind moet daarbij ook zijn of haar eigen fles beschermen. Valt de fles om, dan moet deze zo snel mogelijk weer rechtop worden gezet om zo min mogelijk water te verliezen. Fles leeg? Dan ben je af. Degene die aan het eind het meeste water over heeft, wint.

3. Waterestafette met plastic bekers

Dit spel is leuk om te doen met een grote groep of met de hele klas op een grasveld met genoeg ruimte. Het is ook een goed idee als onderdeel van een kinderfeestje in de zomer. Voor dit spel heb je een aantal emmers, vier pionnen en plastic of kartonnen bekertjes nodig. Verdeel de kinderen in twee teams en laat ze zich in twee rijen opstellen met ongeveer 10 meter of meer tussen elkaar in.

Ieder kind krijgt een bekertje. Geef het begin en het einde van iedere rij aan met een pion. Vervolgen vult het kind aan het begin van de rij het bekertje met water uit de emmer. Het is een estafette, dus moet hij of zij zo snel mogelijk naar het volgende kind rennen en het water in het andere bekertje overgieten. Het team waarvan het laatste bekertje het volst zit, heeft gewonnen.

 

4. Parcours afleggen met waterballonnen

Dit spel is erg leuk en kan voor veel hilariteit zorgen. Je hebt hiervoor waterballonnen, pionnen en attributen nodig om obstakels in het parcours te creëren. Verdeel de kinderen in teams van twee. Het is de bedoeling dat ze een waterballon van het begin naar het einde van het parcours moeten brengen maar wel op een speciale manier. Ze moeten namelijk de ballon tussen hun buiken klemmen en gezamenlijk het parcours afleggen, zonder dat de ballon stuk gaat of op de grond valt. Als dat het geval is, moeten ze opnieuw beginnen. Het team dat als eerste aankomt met de ballon, heeft gewonnen.

5. Watertikkertje

Het spelletje dat ieder kind kent, kun je heel gemakkelijk combineren met water en is ideaal op een warme zomerdag. Je hebt er alleen een emmer water en een paar bekertjes voor nodig. Je kunt een variatie van het spel laten spelen door de opdracht te geven dat één persoon iemand kan tikken door iemand met het bekertje water nat te gooien. Iedereen die is getikt, kan vervolgens ook een bekertje pakken om de tikker te helpen en zo iedereen met water te overgieten.

 

6. Estafetterace met lekkende flessen

Ook dit spel is heel leuk voor kinderfeestjes of om met de hele klas te spelen, aangezien er veel kinderen tegelijkertijd mee kunnen doen. Wat je voor deze race nodig hebt zijn een vier emmers met water en twee grote plastic flessen. Zet een volle emmer water aan het begin van het parcours en een lege emmer aan het eind. Maak vervolgens gaatjes in je onderkant van beide flessen.

Laat de kinderen twee teams maken, waarbij ieder kind op zijn plek gaat staan binnen het parcours. De race kan zo lang zijn als de kinderen zelf willen. De bedoeling is dat aan het begin de fles wordt gevuld met water uit de emmer. Vervolgens moeten de kinderen de fles zo snel mogelijk doorgeven, tot het einde van de estafette is bereikt. De laatste persoon in de rij giet de inhoud van de fles in de emmer. Het team met het meeste water heeft gewonnen.

Nog meer leuke waterspelletjes

Er zijn nog veel meer leuke waterspelletjes te bedenken, zoals een parcours maken met een water slide of een watermat. En met waterpistolen kun je je ook heel goed vermaken. Maak in de tuin een paar plekken waar je je achter kunt verschuilen, bijvoorbeeld met kistjes, tafels en stoelen. Maak vervolgens twee teams en speel lasergame maar dan met waterpistolen. Of doe de sponsenrace: maak teams en zet voor elk team een emmer water met een spons klaar. Aan de andere kant van de tuin staat een lege emmer: daar moet het team in estafettevorm elke keer de spons uitknijpen en weer opnieuw vullen met water enzovoorts. Wie heeft na 1 minuut de volste emmer?

leuke waterspelletjes watergevecht met waterpistolen