5 leuke dagjes uit in Zuid-Holland

Redactie - 11-09-2020
leuke-uitjes-in-zuid-holland-varen-in-dordrecht

In de provincie Zuid-Holland zijn tal van gave en enerverende uitjes te doen. Dat kan het natuurlijk lastig maken om een leuke activiteit uit te kiezen als je een dagje ontspanning en vermaak zoekt. Om je een eindje op weg te helpen om leuke én voordelige dagactiviteiten te vinden, hebben we vijf toffe en vermakelijke uitjes voor je verzameld voor een onvergetelijk dagje op stap in Zuid-Holland. Doe er je voordeel mee en geniet van een ontspannen dag in deze prachtige provincie.

Een leuke fietstocht in de natuur

Goedkoop, maar supertof en ontspannend is een fietstocht in de natuur van Zuid-Holland, waarbij je met een fietsdrager op het dak van je auto gewoon je eigen fietsen meeneemt. Een fietsdrager dak is een aankoop waar je eenmalig in investeert en daarna nog jarenlang plezier aan kunt beleven. Mooie routes om met je auto voorzien van een fietsdrager te bezoeken, zijn er in Zuid-Holland in overvloed. Een aanrader is bijvoorbeeld de prachtige fietsroute langs de groene zuidrand van Rotterdam. Slechts op een paar kilometer van Rotterdam kom je door het grootste stadspark van Nederland. Je fietst langs de mooiste plekjes in het stroomgebied van de Maas. Je passeert op de fiets de fraaiste graslanden en landerijen in de provincie en komt ook door mooie grienden heen. Een absolute aanrader voor de natuurliefhebber.

Een andere tip is de relaxte fietsroute Vijfheerenlanden bij Lexmond. Dit fietstraject ligt op de grens van de provincies Utrecht en Zuid-Holland en voert je door prachtige groene uiterwaarden, langgerekte weilanden, grienden en indrukwekkend mooie boomgaarden.

Molens spotten bij Kinderdijk

Een van de toplocaties in Zuid-Holland voor een dynamisch dagje uit zijn de prachtige molens bij Kinderdijk. Niet voor niets genieten deze molens een internationale reputatie vanwege hun unieke locatie en uitstraling.

De prachtige molens van Kinderdijk staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan de molens hier levert niet alleen veel fraaie foto's op, maar leert jou en je kids ook alles over de geschiedenis van ruim 740 jaar Nederlands watermanagement. Voor de kinderen zijn er in en rond de molens leuke activiteiten te doen en leuke dingen te ontdekken.

Van je tuin een speelparadijs maken

Geen zin om de deur uit te gaan, dan is een eigen speelparadijs in de tuin maken een goed idee. Dit kan door een goed opzetzwembadje te kopen en in de tuin neer te zetten. Je kunt hierbij kiezen voor een groot opzetzwembad met pomp en chloor water voor langere tijd, maar natuurlijk ook voor een basis opblaasbadje. Een fraai en comfortabel opzetzwembad met een pomp, chloor en schoonmaakset is als complete set al voor een paar honderd euro beschikbaar. En je kunt er de hele vakantie van genieten en zo meerdere leuke dagjes in de tuin organiseren voor je kids of jezelf.

Een toffe vaartocht door Dordrecht

De stad Dordrecht is een prachtige historische stad met mooie architectuur en een lange geschiedenis. De stad geldt als een van de oudste steden van Zuid-Holland en was al in de Middeleeuwen een bloeiende en welvarende handelsstad, vanwege de gunstige ligging aan het water. Een goede manier om de pracht van Dordrecht te ontdekken is door een vaartocht door deze stad te maken. Er zijn via diverse rederijen uiteenlopende vaartochten te boeken door de Dordtse grachten, waarbij je niet alleen kunt ontspannen en genieten van de idyllische stadsgezichten, maar ook veel leert over de geschiedenis en architectuur van Dordrecht.

Een verrassend bezoek aan Tiengemeten

Een enerverend dagje uit in de provincie Zuid-Holland is zeker ook het bijzondere eiland Tiengemeten. Op Tiengemeten kun je je met gemak een hele dag vermaken als volwassene. Maar ook voor de kinderen is hier veel te doen en te beleven.

Op Tiengemeten zijn diverse Nationale Parken te vinden met een unieke natuur. Een aanrader zijn ook de wandelroutes hier, het Rien Poortvliet Museum en het Landbouwmuseum Tiengemeten. Activiteiten genoeg dus!


Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Dit artikel is geschreven door de redactie van Meer Voor Mama's in samenwerking met een partner die deskundig is op het gebied van dit onderwerp. Dit zijn specialisten op het gebied van onder andere gezondheid, opvoeding, veiligheid, ontwikkeling, reizen, voeding en entertainment.
lees meer blog's van Redactie

Ook veel gelezen:
Social
Partners