Hoera, vakantie! Hoewel ik uitkijk naar 6 weken zon en warmte, is het in Nederland altijd even afwachten wat de zomer brengt. Hoe dan ook is er deze vakantie echt genoeg te doen in Nederland om je niet te hoeven vervelen. Voor een regenachtige zomerdag of juist een bloedhete middag is een uitje naar de bioscoop echt heel leuk. We hebben voor jou de leukste films op een rijtje gezet die je deze zomer in de bioscoop kunt zien met het hele gezin, zowel de bekende blockbusters als de wat 'kleinere' films.

(Let op: er staan films in onderstaande lijst die op het moment van schrijven in de bioscoop draaien of die nog gaan draaien, check voor je gaat eerst de site van je lokale bioscoop of de film daar al/nog draait.)

The Lion King

Al maanden wordt deze film aangekondigd en gehyped en vanaf woensdag 17 juli draait ie eindelijk in de bioscoop: de 'live action' versie van The Lion King. Met stemmen van onder andere Beyoncé als Nala. In Disney’s The Lion King word je meegenomen naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar Mufasa’s broer Scar wil zelf graag de kroon bemachtigen. Afijn, je kent het verhaal vast wel. In deze versie van The Lion King wordt gebruik gemaakt van baanbrekende filmtechnieken om de welbekende personages op een heel nieuwe manier tot leven te brengen.

Vanaf 9 jaar.

Casper en Emma op jacht naar de schat

De beste vriendjes Casper en Emma brengen samen hun zomervakantie door in het strandhuisje van opa. Ze hebben samen veel plezier als ze gaan zwemmen, visjes vangen en zandkastelen bouwen. Op het strand vinden ze een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus. Natuurlijk gaan ze samen op speurtocht op zoek naar aanwijzingen en hun vriendjes Mevrouw Konijn en Welpje gaan gezellig mee. Hun schattenjacht eindigt met een grote verrassing, en Casper en Emma leren iets heel belangrijks: vriendschap is de grootste schat van allemaal!

Alle leeftijden.

Pokémon: Detective Pikachu

Het is wel het jaar van de live action films geloof ik, want ook de nieuwste Pokémonfilm is in deze nieuwe vorm gefilmd. In Pokémon Detective Pikachu raakt top privédetective Harry Goodman op mysterieuze wijze vermist. Zijn zoon Tim gaat op zoek naar hem en hij krijgt hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu, een schattige, hilarische, maar verwarde detective. Samen speuren ze door de straten van Ryme City, een moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyperrealistische live-action wereld. Ze komen heel veel verschillende Pokémon tegen en ze ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren.

Vanaf 9 jaar.

Toy Story 4

Deel 4 alweer van de succesvolle film Toy Story. Hoofdrolspeler Woody zorgt altijd voor Andy en Bonnie. Maar wanneer Bonnie's handgemaakte speelgoedbeestje Forky zichzelf als 'vuilnis' ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn.
Op een familietrip wordt Woody herenigd met zijn oude vriendin Bo Peep. Ze is jarenlang alleen op pad geweest en heeft een avontuurlijk karakter gekregen. Nadat Woody en Bo erachter komen dat er een wereld van verschil tussen hen beiden is, ontdekken ze al snel dat er meer dringende zaken zijn om zich druk over te maken.

Vanaf 6 jaar.

Duck Duck Goose

Ben is een uitbundige gans die zich liever uitslooft in de lucht dan dat hij zich druk maakt om anderen en de jaarlijkse vogelmigratie. Als de kleine eendjes Mo en Vie per ongeluk door Ben worden gescheiden van hun vlucht, vragen ze Ben om hulp. Die zit alleen niet op zulke kleine lastpakken te wachten. Tot Ben zelf gewond raakt en niet meer mee kan met de vlucht, zit niets anders op dan samen op pad te gaan. Tijdens hun tocht komen ze allerlei obstakels tegen maar maken ze ook een heleboel nieuwe vriendjes. Wanneer de sluwe kat Banzou in de gaten krijgt dat de gewonde gans en kleine eendjes compleet weerloos zijn, opent hij de jacht op die lekkere hapjes. Tijdens hun reis komen Ben, Mo en Vie erachter dat ze elkaar meer nodig hebben dan gedacht en zien ze in hoe belangrijk familie is.

Vanaf 6 jaar

Juf Roos

De allereerste bioscoopfilm van Juf Roos en ze is jarig! Natuurlijk gaat ze een leuk verjaardagsfeest organiseren en iedereen is uitgenodigd. Haar grappige buurjongen Gijs versiert de kleurrijke molen waarin Juf Roos woont. Maar Gijs zou Gijs niet zijn als het allemaal meteen goed gaat: hij gebruikt veel te veel ballonnen. Daardoor stijgt de molen ineens op, met Juf Roos en Gijs er nog in. Oeps! Ze gaan in de vliegende molen op een spannend avontuur over de hele wereld. Maar: zullen ze nog wel op tijd terug zijn om in de klas van Juf Roos te trakteren? Vanaf 31 juli in de bioscoop te zien.

Alle leeftijden.

The Secret Life of Pets 2T

Deze grappige en vrolijke animatiefilm is het vervolg op de grote bioscoophit van 2016. Ken je die nog niet? Ook in dit deel zie en hoor je wat onze huisdieren uitspoken als de baasjes van huis zijn. Je volgt de avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloe, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norbert en het schattige maar gestoorde konijntje Sneeuwbal. Hilarisch voor klein en groot.

Vanaf 6 jaar.

Mijn bijzonder rare week met Tess

Sam is bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven dus begint hij tijdens zijn vakantie op Terschelling aan zijn zelfverzonnen 'alleenheidstraining'. Dan ontmoet hij Tess, een ongrijpbaar meisje dat een groot geheim met zich meedraagt. Met haar wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Dan neemt Sam een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en het zal Tess' leven voorgoed veranderen.

Alle leeftijden.

Mia and the white lion

De familie van Mia besluit om te verhuizen van Londen naar een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Mia mist haar vrienden 'thuis' heel erg. Als er een wit leeuwtje wordt geboren, Charlie, bouwt ze een bijzondere band op met de witte welp. Die vriendschap geeft haar leven wat meer kleur. Maar Mia's leven wordt weer opgeschud als ze ontdekt dat haar vader een geheim verborgen houdt. Charlie zou in gevaar kunnen zijn, en Mia besluit weg te lopen en laat de boerderij en haar familie achter. Samen met Charlie gaat ze op pad over de wilde Afrikaanse savanne, op zoek naar een ander land waar Charlie veilig en in vrijheid kan leven.

Vanaf 9 jaar.

Manou the Swift

De kleine vogel Manou groeit op in een meeuwennest. Maar wanneer hij leert vliegen, ontdekt hij dat hij geen meeuw is zoals zijn vader en moeder. Manou is een zwaluw. Als hij enkele andere zwaluwen ontmoet, leert Manou wie hij écht is. Zal het hem lukken om de twee zo verschillende vogelfamilies samen te brengen en hen daarmee als ware held te beschermen tegen het gevaar?

Alle leeftijden.

Wonder Park

Wonder Park vertelt het verhaal over een bijzonder pretpark waar de fantasie van een creatief meisje genaamd June tot leven komt.

Wonder Park vertelt het verhaal over een bijzonder pretpark waar de fantasie van een creatief meisje, genaamd June, werkelijkheid wordt. Deze film draait nog maar in een paar bioscopen.

Vanaf 6 jaar.

Playmobil The Movie

Het bioscoopdebuut van een van de meest populaire speelgoedmerken: in Playmobil The Movie gaat Marla op zoek naar haar plotseling verdwenen broertje Charlie. Ze maakt een fantastische reis door adembenemende nieuwe werelden en werkt samen met enkele heldhaftige nieuwe vrienden. Zoals de goedgebekte vrachtwagenchauffeur Del, de onstuimige en charismatische geheimagent Rex Dasher, een lieve maar klungelige robot , een extravagante fee en nog veel meer. Tijdens dit spannende avontuur komen Marla en Charlie erachter dat niet alles in het leven volgens plan verloopt, maar dat je alles kunt bereiken zolang je maar in jezelf gelooft! Vanaf woensdag 7 augustus in de bioscoop.

Vanaf 6 jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=73bZ1GyN1Ko

Ugly Dolls

In het stadje UglyVille wordt gekheid en anders zijn bewonderd, is abnormaal de norm en schoonheid hangt niet alleen maar af van je buitenkant. Moxy, haar vriendjes en alle Ugly Dolls zijn er dolgelukkig. Dan gaan ze op zoek gaan naar de echte wereld en ontdekken ze PerfectionVille. Voor Moxy is dat de laatste hindernis om haar grootste droom waar te maken: ze wil namelijk de knuffel van een echt kind worden. Maar alleen perfecte poppen mogen de overstap naar de mensenwereld maken. Moxy en haar vrienden willen alles doen om hun droom waar te maken. Zal het hen lukken om Lou en de andere perfecte poppen te overtuigen? Vanaf woensdag 31 juli te zien in de bioscoop.

Alle leeftijden.

https://www.youtube.com/watch?v=skw8vqDCqDc

Angry Birds

In de tweede film over die boze vogels uit dat bekende spelletje dreigt een nieuw gevaar zowel het Vogeleiland als het Biggeneiland. Red (Eddy Zoëy), Chuck (Enzo Knol), Bomb en Mighty Eagle (Frank Lammers) besluiten om Chucks zus Silver (Do) in te lijven en om samen te werken met biggen Leonard (Ruben Nicolai), zijn assistente Courtney (Pip Pellens), en zijn techneut Garry (André Dongelmans). De vogels en biggen sluiten een wapenstilstand en vormen samen een superteam om allebei hun eilanden te redden. Vanaf 21 augustus te zien in de bioscoop.

Vanaf 6 jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=sKEasHDclvM