Van 13 juli tot en met 25 augustus 2019 is Twente Airport (tussen Enschede en Oldenzaal) omgetoverd tot een echt Dinopark. Een superleuk uitje op het vliegveld van Twente voor avontuurlijke dinoliefhebbers! Super leuk om hier tijdens de zomervakantie een bezoek aan te brengen. En, niet onbelangrijk, je kunt kaarten kopen met flinke korting. Lees snel verder wat je op het Dinopark Twente Airport kunt beleven én hoe je van de kortingsactie gebruik kunt maken.

Het Dinopark Twente Airport is niet alleen maar ‘even dino’s bekijken’. Je gaat op onderzoek uit en beleeft een heus avontuur tijdens deze interactieve tentoonstelling. Ondertussen leer je van alles over deze prachtige prehistorische dieren. En dat allemaal op een unieke plek in Twente: de voormalige vliegbasis, waar nog veel elementen van bewaard zijn gebleven.

Het verhaal:

Dinopark Twente Airport

In de bunkers op de voormalige vliegbasis van Twente wordt in het diepste geheim al jaren gewerkt aan de terugkeer van de dinosaurussen op aarde. Een speciaal team met onderzoekers is druk bezig om te zorgen dat alle soorten weer tot leven komen. En met succes, want bijna alle dino’s zijn nu terug. Bijna allemaal…

Help mee om de laatste dinosoort te vinden!

Achter de grote hekken van de vliegbasis leven verschillende dino’s naast elkaar. Voor de terugkeer van de laatste dino is het team met specialisten nog op zoek naar een unieke formule. Deze formule is vele jaren geleden al bedacht door dokter Mirando en verstopt op het terrein van de vliegbasis. En jij kunt nu mee op zoek naar de unieke formule om ook de laatste dinosoort terug te laten keren!

Ga door het grote hek om tussen alle dinosaurussen op zoek te gaan naar de ontbrekende antwoorden. Als dat lukt krijg je een echt Dino Ranger Diploma.

Slapen tussen de dino’s op het vliegveld van Twente

Altijd al eens willen slapen tussen de dino’s? Dat komt goed uit, want deze zomer zijn de dinosaurussen op Twente Airport niet alleen overdag te zien. Er zijn namelijk ook dino’s die alleen ‘s nachts actief zijn. Daarom worden er ook enkele nachten georganiseerd met een speciale camping voor de echte avonturiers. Neem je eigen tent mee en ga onder begeleiding van het speciale team met onderzoekers ’s nachts op zoek naar de prehistorische nachtdino’s. Een spannende en onvergetelijke ervaring om samen met je gezin te maken!

Wat kun je allemaal doen bij Dinopark Airport Twente?

  • Tijdens de educatieve en interactieve tentoonstelling voor het hele gezin ontdek en leer je vanalles over de 50 levensgrote en brullende dino’s. Beleef het avontuur in de bosrijke en beschutte omgeving tussen de munitieafgravingen, militaire bunkers en het ruige terrein van vliegveld Twente;
  • Maak een toffe foto met je favoriete dinosaurus. Je kunt alle dino’s van dichtbij bekijken en fotograferen, maar op verschillende plekken in de expo kun je ook samen op de foto mét je favoriete dinosaurus;
  • Behaal jouw eigen Dino Ranger Diploma in het Dinopark;
  • Je kunt zelfs kamperen op het terrein van Dinopark in Twente. Dit kan op enkele data in juli en augustus. Kijk voor meer informatie over het kamperen op de website van Dinopark Twente;
  • Help zelf mee bij het vinden van het dinosaurusfossiel in een opgraving;
  • Leer om te bewegen als een echte dinosaurus. Ontdek hoe snel dino’s waren en probeer net zo snel te rennen als zij. En probeer of jij zelf zo hoog of ze ver als een dino kunt springen.

Meer info en met korting naar Dinopark Twente Airport

Het Dinopark in Twente is geopend van 13 juli tot 25 augustus 2019, dagelijks van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Op zoek naar andere leuke uitjes met kinderen? Zie ook onze andere uittips, zoals bijvoorbeeld:

Dinosaurussen spotten in het Oertijdmuseum in Boxtel

Met korting naar Madurodam

Zelf aardbeien plukken, snoepen en lekker spelen op het Aardbeienterras