5 meest populaire huisdieren voor gezinnen

Heeft jouw kind een huisdier ook hoog op zijn verlanglijstje staan? Huisdieren leveren veel plezier op, maar er is wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Kies een huisdier dat past bij je kind en jullie gezin. Dit zijn de vijf meest populaire...

Bloedverlies tijdens je tweede trimester

Als je zwanger bent wil je absoluut geen bloed vinden in het toilet of in je onderbroek. Toch kan het gebeuren dat je er tijdens je zwangerschap te maken krijgt. Ook als je al in het tweede trimester van je zwangerschap zit. In dit artikel lees je wat mogelijke...

Veilig internetten: Hoe bescherm je je kind online?

Veilig internetten is belangrijk. Je kind komt overal in aanraking met het internet. Op school, om een werkstuk te kunnen maken, bij vriendjes en vriendinnetjes thuis, en waarschijnlijk ook thuis op de computer. We kunnen niet meer zonder het internet. Je kind...

Groeicurve baby: de groeiontwikkeling van je kind

Als kersverse ouder zijn er veel nieuwe dingen die op je afkomen. Eén van deze dingen is de groeicurve van jouw baby. Zowel voor als na de geboorte is de groei van jouw baby belangrijk om te bepalen of het kindje gezond is. Met behulp van de groeicurven kan je zien of...

Vroeggeboorte

Normaal duurt een zwangerschap ongeveer 40 weken, maar in Nederland worden ieder jaar ongeveer tussen de 12.000 en 15.000 kinderen te vroeg geboren. Als we spreken over een vroeggeboorte dan bedoelen we niet de baby’s die met 38 of 39 weken geboren worden. Pas als een...

Maastricht is een geliefde stad, dat is te merken aan de toenemende stroom toeristen die ieder jaar naar Zuid-Limburg trekt. De veelzijdigheid van de stad zorgt er samen met het bourgondische karakter voor dat je je er nooit hoeft te vervelen. Een dagje of weekend naar Maastricht met kinderen? Doen! Ik deel de leukste plekken en tips voor uitjes met kinderen in Maastricht met je!

8 x de leukste uitjes met kinderen in Maastricht

1. Natuurspeeltuin de Mergelhoof

Deze mooie natuurspeeltuin ligt aan de voet van de Sint Pietersberg. In een natuurlijke omgeving kunnen de kinderen lekker spelen en ravotten. Een natuurspeeltuin mag sowieso niet ontbreken op een lijstje met uitjes met kinderen in Maastricht vind ik! De ouders vermaken zich prima in de zon op het terras. Er is ook een zwembad met ondiep water en een apart speelgedeelte voor de allerkleinsten van 0 tot 5 jaar. De speeltuin is tijdens schoolweken geopend van woensdag tot en met zondag. In de schoolvakanties kun je iedere dag komen spelen.

Adres: Mergelweg 231-X, 6212 XE Maastricht

uitjes met kinderen in Maastricht Kazematten

2. Avontuurlijk uitje in Maastricht: de Kazematten

De Kazematten zijn de oude verdedigingswerken van Maastricht. In dit 14 kilometer lange gangenstelsel kun je terug in de tijd tijdens een rondleiding. Ik heb hem zelf al gevolgd als onderdeel van de hidden places, secret spaces stadswandeling van de VVV. Als een mol duik je onder in de gangen en leer je vanalles over de geschiedenis van Maastricht. Er zijn speciale rondleidingen in de Kazematten en deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Adres: Visit Maastricht, Kleine Staat 1, 6211 ED Maastricht

3. Lunchen en spelen bij Confetti

In Maastricht kun je op iedere straathoek wel lekker eten en drinken. De Bourgondische inslag van de inwoners zorgt voor een hoog gastvrijheidsgehalte. Kinderen zijn op veel plekken hartstikke welkom. (Zolang ze maar niet gillend door de zaak rennen natuurlijk) Wil je een plek die echt gericht is op kinderen? Dan is Confetti op de Boschstraat een leuk idee! In deze conceptstore kun je terecht voor een drankje en een lekkere lunch. Een heerlijke tussenstop tijdens leuke uitjes met kinderen in Maastricht. Er worden ook regelmatig ‘poppenkast-ontbijten’ georganiseerd.

Adres: Boschstraat 68, 6211 AX Maastricht

Uitjes in Maastricht met kinderen - de Bisschopsmolen

4. Vlaaien of koekjes bakken bij de Bisschopsmolen

Een bezoekje aan Maastricht is natuurlijk niet compleet zonder een stuk vlaai. Hoe leuk is het om zelf koekjes of vlaai te maken in een echte bakkerij? Deze kinderworkshop kun je volgen op reservering, er zijn minimaal 10 kindjes voor nodig. Leuk als je op familieweekend in de buurt bent, bijvoorbeeld.

Wil je vlaaien bakken in een kleiner gezelschap? Dat kan op de eerste en derde zondag van de maand. In de schoolvakanties zijn er ook extra workshops.

Adres: Stenenburg 3, 6211 HP Maastricht

5. Natuurhistorisch Museum Maastricht

Een bezoek aan een museum mag niet ontbreken tussen de tips voor leuke uitjes met kinderen in Maastricht. In het centrum van Maastricht ligt het Natuurhistorisch Museum. Hier kunnen kleine ontdekkers hun hart ophalen en alles leren over dieren van vroeger en nu. In het museum is ontzettend veel te zien. Veel onderdelen zijn interactief, zodat kinderen op een leuke manier van alles te weten komen over de dieren en de natuur in Limburg. Ook vind je hier Bèr, de mosasaurus die is gevonden op de Sint Pietersberg, dat is natuurlijk te gek voor de kleine dino-fans!

Adres: De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht

6. Kindernatuurclub Natuurtuinen Jekerdal

Aan de rand van Maastricht, onderaan de Sint Pietersberg liggen de CNME natuurtuinen Jekerdal. Ze hebben hier een speciale kindernatuurclub, waar tijdens schoolweken iedere twee weken activiteiten worden georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ouders kunnen genieten van de mooie tuinen met een kopje koffie of thee, terwijl de kinderen op avontuur gaan.

Adres: Drabbelstraat 7, 6212 XL Maastricht

uitjes met kinderen in maastricht - geiten op de kinderboerderij

7. Kinderboerderij Daalhoeve

Deze kinderboerderij is echt heel leuk! Je kunt er rondlopen door de stallen, dieren aaien en spelen in de speeltuin. Er is een gezellig horecagedeelte met terras, voor een hapje en een drankje. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een knutselmiddag. En het is een ideale plek voor een kinderfeestje. Geopend van dinsdag tot en met zondag.

Adres: Romeinsebaan 200, 6215 SK Maastricht

leuke uitjes in maastricht - kind houdt konijn vast

8. Genieten van leuke uitjes met kinderen in Maastricht

Ook zonder speciale activiteit is Maastricht hartstikke leuk om te bezoeken met kinderen. Wandel door de oude straatjes, geniet in een van de leuke lunchzaakjes, koffietentjes, op een van de vele terrassen of geniet aan de oevers van de Maas. In december is het Vrijthof een waar winterparadijs met schaatsbaan, reuzenrad en kerstmarkt. Of kom de prachtige kostuums bewonderen tijdens carnaval. Er is altijd iets te doen en er zijn genoeg leuke uitjes met kinderen in Maastricht!

Het originele blog verscheen op 6 januari 2020, het is geüpdatet op 23 maart 2022