Enige tijd geleden kwam ik via mijn zusje in aanraking met srprs.me, een reisbureau waar je boekt zonder je bestemming te kennen. Wij houden wel van een avontuurlijk reisje! Helaas waren de kortste weekendjes weg op dat moment 3 of 4 nachten, en dochterlief zolang ‘uitbesteden’ vond ik toch wat teveel van het goede. Niet veel later maakte srprs.me bekend dat ze ook een ‘Road Tripping’ zouden gaan aanbieden waarbij je maar 1 of 2 nachtjes weggaat. Ideaal voor avontuurlijke jonge ouders!

youll-go-srprs

Boeken bij srprs.me

Ik boekte een roadtrip als kerstcadeautje voor mijn man. Fijn cadeau, want op die manier kon ik er zelf ook mooi van meegenieten. 🙂 Als je de roadtrip boekt kun je aangeven of je 1 of 2 nachtjes weg wilt, hoever je maximaal wilt rijden (150, 200, 250 of 300 km), en of je een stedelijke of landelijke locatie wilt. Ik koos voor maximaal 200 km en een landelijke locatie. Bij de opmerkingen kun je aangeven als je in een bepaald gebied al heel vaak bent geweest, hier wordt rekening mee gehouden. Verder blijft alles een verrassing! Wat ik erg op prijs stelde was het persoonlijke contact met één van de medewerkers nadat ik geboekt had. Die persoon bleef mijn aanspreekpunt, ik kon wat wensen doorgeven en voelde me zeker niet behandeld als een nummertje, zoals weleens gebeurt bij grote reisorganisaties. Een paar dagen voor onze roadtrip viel er een grote envelop op de mat. Er zaten drie dingen in: een kraskaart, een landkaart en een afgesloten envelop met onze hotelbestemming. Op geen enkel moment voel ik (ondanks mijn controlfreakerige aard) de behoefte om die al te openen, dat zou natuurlijk de verrassing bederven.

Op pad

Op de ochtend van ons weekendje weg krassen mijn man en ik de kaart open, die ons een code geeft die je invult op een website. De website toont vervolgens je rijrichting. En onze rijrichting wordt… Zaltbommel! Zaltbommel? Ik had veel dingen verwacht; noord, oost, zuid, of coördinaten, maar niet Zaltbommel. Wij vertrekken richting Zaltbommel en speculeren er ondertussen op los waar we zullen eindigen. Eenmaal aangekomen maken we een mooie stadswandeling en vinden een leuke brasserie langs de rivier waar we heerlijk lunchen. Na de lunch pakken we de landkaart erbij; Nederland en stukken van België en Duitsland behoren nog tot de mogelijkheden. Op de landkaart zit weer een krasvlak, en bij openkrassen blijkt onze bestemming… Herkenbosch! Herkenbosch? We zoeken ons rot op de kaart, en pakken uiteindelijk onze telefoon er maar bij om het op te zoeken. Het blijkt een piepklein plaatsje in Limburg te zijn, niet ver van Roermond en de Duitse grens. Herkenbosch it is, en wij gaan weer op pad! Eenmaal aangekomen in Herkenbosch openen we onze laatste envelop, die bevat de hotelvoucher. We komen uit bij het prachtige hotel Kasteel Daelenbroeck, waar we een mooie luxe kamer krijgen. We bezoeken Roermond en gaan daar lekker uit eten. ’s Ochtends serveert het hotel een heerlijk ontbijtbuffet. Heerlijk om er samen even tussenuit te zijn en op te laden!

Voordelen verrassingsweekendje

Ik ga zeker nog een keer zo’n weekendje weg boeken! Niet weten waar je naartoe gaat gaf me gek genoeg rust; er valt vooraf toch niets uit te zoeken. De roadtrip zelf voelt als een soort speurtocht vol verrassingen, erg leuk! Het is echt een beleving en het is heerlijk om er samen twee daagjes tussenuit te zijn.

Nadelen

Als je al jeuk krijgt bij dit verhaal en écht je eigen bestemming wilt bepalen is deze manier van reizen helaas niets voor jou, en dat is natuurlijk ook goed! Een klein nadeel wat ik zelf ervoer was dat je pas relatief laat op bestemming aankomt en dan nog moet uitzoeken wat je wilt doen. Als je kiest voor één nacht weg, dan heb je dan nog maar kort de tijd. Maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Meer informatie of zelf zo’n leuk reisje boeken? Kijk op srprs.me/