10x de leukste buitenactiviteiten voor peuters

De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog. Het is weer lente! Een fijne tijd om weer zo veel mogelijk buiten te zijn met je peuter. Maar wat kan je allemaal gaan doen? Bekijk hieronder de 10 leukste buitenactiviteiten voor peuters en verveel je geen...

4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Soms zijn het je eigen twijfels, soms die van je omgeving: vliegen met een baby, zou je dat nu wel doen? Veel ouders beginnen er niet aan omdat ze allerlei beren op de weg zien. Als fervent reiziger vind ik dat jammer, omdat reizen met een kleine een compleet nieuwe dimensie geeft aan je vakantie. Het is niet alleen een geweldige ervaring voor je kind (andere culturen, gewoontes, natuur, eten en geurtjes), maar ook voor jezelf. Reizen met een kleine opent deuren die anders dicht en zelfs verborgen blijven.

Maar ja, je moet wel nog steeds de lucht in en vaak voor redelijk wat uurtjes. Hoe pak je dat aan? Is het echt zo’n nachtmerrie als je vaak hoort? Zeker niet! Wij hebben inmiddels een aantal lange vliegreizen gemaakt met onze kleine en ik deel dan ook graag mijn tips om alle twijfels weg te nemen:

Tip 1: Ruime plek in het vliegtuig

Vraag bij het inchecken een plaats in het vliegtuig waar wat meer ruimte omheen is. Dit zijn meestal de plaatsen waar ook babybedjes kunnen hangen. Of, als de babybedjes al bezet zijn, de plaatsen rondom de WC’s. Meestal niet je eigen voorkeur, maar door de extra ruimte kan je kleine op de grond zitten/spelen en kan hij even van de stoel om te bewegen.

vliegen-met-baby-babybedjes-ruime-plek

Tip 2: Eten en drinken

Neem veel lekkere eet- en drink dingen mee voor je kindje (als dat al kan), maar zeker ook voor jezelf. Als je kleine het vliegtuigeten niet ziet zitten hoeft hij in ieder geval geen honger te hebben. En voor jezelf: vliegen met een kind is vermoeiender dan zonder, maar een tas vol lekkere dingen maakt een hoop goed.

Tip 3: Reservespeentjes

Pak voldoende spenen in zodat je nooit hoeft te zoeken. Mocht je kindje deze midden in de nacht door het vliegtuig heen gooien dan kan je die lekker laten liggen. Of ter donatie, als een ander kindje dat wel doet en daar geen reserve-speen bij de hand is, weet ik uit ervaring.

Tip 4: Speelgoed

Neem een aantal kleine speeltjes mee waarmee je kind kan spelen. Eventueel zelf op de grond of misschien zelfs met een ander kindje. Ook medepassagiers of stewardessen vinden het vaak leuk om even te komen spelen.

vliegen-met-baby-of-peuter-speelgoed-cadeautjes

Tip 5: Cadeautjes

Kleine cadeautjes in de handbagage kunnen wonderen verrichten! Neem een aantal kleine lichte dingetjes mee als verrassing. Ook als je later verder reist met een bus of trein is dit handig. Op de stations zijn vaak kleine winkeltjes waar je dit kunt kopen. Mocht het teveel worden, dan kan je onderweg altijd andere kindjes blij maken.

Tip 6: Verdeel de taken

Als je met anderen vliegt, neem beurten wie er verantwoordelijk is voor de kleine. Dat is leuk voor het kind, maar maakt het ook veel makkelijker voor de ouders. Als jij niet aan de beurt bent kan je echt even tijd voor jezelf nemen met een film, boek of om even je ogen dicht te doen.

Tip 7: Strek die beentjes

Loop af en toe een stukje met je kindje door het gangpad. Op de arm of als je kindje al een beetje kan lopen gewoon aan de hand. Op lange vluchten kan je vaak prima rondjes lopen door de economy class.

Tip 8: Afleiding van medereizigers

Als andere passagiers of iemand van de cabin crew met je kleine aanpappen, laat het dan lekker gebeuren: een goede afleiding!

Tip 9: De WC als afleiding

Mocht de kleine volledig over de rooie gaan midden in de nacht als iedereen ligt te slapen (nachtmerrie!), neem hem dan mee naar de WC. Er zijn daar allemaal leuke dingetjes om te zien en de afleiding zorgt vaak voor een omslag.

vliegen-met-peuter-tv-of-tablet

Tip 10: TV of tablet tijdens de vlucht

Mocht je kindje oud genoeg zijn om tv te kunnen en willen kijken, lekker laten gaan. Of een film die je thuis gedownload hebt kijken op de tablet, doen! Een tevreden kleine = rust voor jou.

Tip 11: Aanpappen met de steward(ess)

Leg contact met de steward(ess) die het meest op heeft met je kleine. Dat kan nog goed van pas komen tijdens de reis mocht je wat nodig hebben. Ook hebben ze vaak goede ideeën mocht je in nood verkeren.

Tip 12: Relaaaaax, mama

Cliché ten top maar erg waar: hoe relaxter jij bent, hoe relaxter je kleine!

Tip 13: Trek het je niet aan

Trek je vooral niet teveel aan van andere reizigers die ‘last’ mochten ondervinden van jouw kleine, het is prachtig om je kindje groot te brengen met een bredere visie op de wereld! Hopelijk heb ik jullie twijfels kunnen wegnemen en jullie kunnen verleiden toch die mooie reis of vakantie te boeken.

Lees ook: Vlekkeloos reizen met je kind, Tips voor minimalistisch inpakken voor de vakantie