De digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Zwanger van ons derde kind

Toen ik weer zwanger wilde worden ben ik naar de gynaecoloog gegaan vanwege mijn eerdere bekkenproblemen. Ik was bang dat ik bij een eventuele volgende zwangerschap misschien niet meer zou kunnen lopen. Volgens de gynaecoloog was de kans hierop klein, maar het heeft...

Kan ik mijn baby in de airco of bij de ventilator laten slapen?

[Tijdens een hittegolf kunnen de temperaturen hoog oplopen. Je merkt zelf al dat je duf wordt van de warmte, maar voor een baby zijn warme dagen helemaal lastig. Je baby kan nog niet de eigen temperatuur reguleren, waardoor je extra waakzaam moet zijn. Mag je baby in...

Van vrijdag 3 november tot en met zondag 5 november werd de eerste editie van de nieuwe baby-, mama-, papa- en zwangerschapsbeurs We are pregnant gehouden in Utrecht. En wat een leuke eerste editie was het, ik ben echt enthousiast!

Misschien ben je al eens naar de Negen Maanden beurs geweest. Ik wel, niks mis mee. Maar naar mijn smaak een wat te drukke, schreeuwerige bedoening. Niet echt dé ideale sfeer als je in lekker in je zwangerschaps- of babybubbel zit.

Hoe anders was We are pregnant! Alleen al de locatie – de Werkspoorkathedraal in Utrecht is een stoere loods met veel licht – de moeite waard om te bezoeken.
voor-de-foodtruck

Het begon al goed met de ballenbak bij de ingang die de peuter directe spotte. Ik startte bij mijn beursdagje met een kop koffie bij ‘De Koffiekever’, ja leest het goed: koffie geserveerd uit een omgebouwde kever (bestuurdersstoel moest naar voren geklapt om de gebruikte koffie weg te kunnen gooien, hihi). Samen met de bier-/picknicktafels gaf dit de mooie industriële hal direct een ‘foodfestival-sfeertje’ zonder afgezaagd te zijn. Na een lekkere kop koffie van de vriendelijke barista, terwijl Jacob even speelde rondom de tipi-tentjes en ademloos luisterde naar de dj die Michael Jackson songs mixte met uptempo beats, ging ik door naar de standjes.

Leuke trendy merken met een verhaal

Wat ik behalve de goede sfeer, de smaakvolle aankleding en de goede koffie echt een pré vond waren de leuke merken die vertegenwoordigd waren. Natuurlijk waren er de grote bekenden zoals Prénatal (hoofdsponsor), Noppies (kleding), Bugaboo (kinderwagens) en Baby’s Only & Koeka (o.a. dekentjes en beddengoed) aanwezig. Maar vooral de hoeveelheid toffe kleine(re) bedrijven viel op. Het is echt een beurs om als mama(-to-be) inspiratie op te doen en leuke merken te ontdekken.

Een paar van mijn favorieten:

CRE8 houten naampuzzels

CRE8 kende ik al, want wij hebben zelf een prachtige Jacob-puzzel in huis. Behalve prachtige puzzels bleken ze nog meer mooie producten te hebben. Zoals klokken en lampen, met MDF als basis. Behalve toffe producten hebben ze ook een mooie werkwijze: ‘In samenwerking met Stichting Streetcornerwork worden bij CRE8 jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid en klaargestoomd voor maatschappelijke zelfstandigheid’.
cre8

Ukkepuk kindermeubelen

Bij binnenkomst viel mijn oog al snel op de toffe meubels van Ukkepuk. Stoer, stevig, beetje Scandinavisch en tijdloos. Drie jaar geleden gestart en nu al een mooie lijn met o.a. wiegjes, ledikanten, peuter-/kleuterbedden, commodes, kasten en boxen. Het beddengoed en de styling was van Jollein. Hun nieuwe collectie is ook om van te watertanden (cactussen, flamingo’s, beren en pinguïns, need I say more?)
ukkepuk

Baby’s Only

De mooie collectie gebreide dekens van Baby's Only is uitgebreid met nieuwe kleuren en speelgoed voor de allerkleinsten. Ze hadden al enkele knuffels in het assortiment, maar er zijn nu ook leuke wagenspanners en rammelaars onder andere. Voor de mama’s waren er mooie sjaals/omslagdoeken van ‘The Knit Company’ te koop (aanrader!).

A Little Lovely Company

Stond op de beurs met onder andere veel servies en toffe posters. Vooral hun bamboeservies vind ik erg mooi en is ook nog eens goed voor het milieu. Bamboe kan gewoon in de vaatwasser, alleen niet in de magnetron, maar dat went snel 😉

Meer mooie merken

Uiteraard waren er ook veel leuke kledingmerken, maar vooral de mutsen van Kik*Kid sprongen eruit: zo mooi en ook verkrijgbaar in kleine maatjes. Verder vond ik Wooden Blocks te gek: toffe houten letterblokken in Scrabble-style, alles handgemaakt door drie zussen. En ChickenTown die terplekke van draad en stof naamhangers maakten. En nog veel meer leuke kleine merken!
chickentown

Leuk voor kinderen?

Man en peuter hebben zich in en om de standjes goed vermaakt. De organisatie had aan de ‘oudere kleintjes’ gedacht, met o.a. tipi’s met kussen erin, een ballenbak en standjes van o.a. Smallsteps waar wat te spelen viel. Toch was ik blij dat mijn man mee was, want met mijn beweeglijke, vliegensvlugge zoontje was even rustig bij een standje kijken er niet bij. Lunchen deden wij bij de foodtrucks die goed pasten in de industriële setting. Een kinderstoel was hier wel handig geweest, dat luncht toch net wat relaxter dan zittend in de wandelwagen. Prijzen voor de koffie en de lunch waren oké, zeker niet gratis, maar ook niet ‘festival sky high’. Zo betaalde je 4 euro voor een grooote pannenkoek met poedersuiker (die op ging!) en 3,50 voor een flink patatje mét. Verder waren er ook diverse drankjes te krijgen en had ik al gezegd dat de koffie lekker was?

Na een goede twee-en-een-half uur vertrokken we weer en ging ik met een stapel folders, een telefoon vol met foto’s en een hoofd vol inspiratie weer naar huis. En ik had nog lang niet alles gezien.

Ik kijk nu al uit naar de volgende editie van We Are Pregnant. De datum voor volgend jaar is al bekend, dus zet maar vast in je agenda: 2-3-4 november 2018! Kijk voor meer informatie op www.wearepregnant.nl